DELIJE SU SE PRIBOJAVALE OVOG SCENARIJA Para vrti gde burgija neće: Turci ne daju Zvezdi u Top 8!
Foto: Euroleague.net

Evroligaška bruka

DELIJE SU SE PRIBOJAVALE OVOG SCENARIJA Para vrti gde burgija neće: Turci ne daju Zvezdi u Top 8!

Košarka -

Posle čudnih sudijskih odluka koje su pomogle Darušafaki da slavi u Bambergu, sve se glasnije priča o prljavim radnjama u Evroligi

Šta da kažem? Ništa! Svako ko zna malo o košarci video je šta se dogodilo, ovde, u Evropi, svuda. Tako je kako je - na najbolji način je trener Bamberga Andrea Trankijeri posle poraza od Darušafake opisao dešavanja u produžetku meča.

Utisak je da je sudijska trojka i te kako pogurala turski tim u odlučujućim trenucima i tako mu omogućila da o plasmanu u Top 8 Evrolige u poslednjem kolu odlučuje na svom parketu u susretom sa Crvenom zvezdom.

S druge strane, crveno-belima je tako oduzeta mogućnost da se u duelu sa Uniksom izbore za drugu fazu.

Gotovo svaki put kada su igrači Darušafake pokušali prodorom da poentiraju, čula se sudijska pištaljka. Pa čak i u trenutku kada se Klajburn očigledno okliznuo.

Ništa čudno, posebno ako se zna da već godinama turski sponzori vode glavnu reč, da su njihovi klubovi najbogatiji, a Evroligom upravlja firma kojoj je i te kako bitan profit.

- Meni su takođe bile čudne neke sudijske odluke, ali to nije prvi put - kaže Dragan Kapičić, bivši predsednik KSS i legendarni košarkaš Crvene zvezde i nastavlja:

- Očigledno da su veliki klubovi zaštićeniji od malih. Zvezda je jedna nova priča, sa skromnim budžetom, a kada se sagleda sve to, jasno je gde će da prevagne. Evroliga očigledno ne želi u četvrtfinalu da izgubi klub sa ogromnim budžetom u odnosu na Zvezdu koja se krvavo bori. Ali može da se bori do određene granice, očigledno, a onda klatno prevagne na drugu, bogatu stranu.

Na direktno pitanje da li u ovom takmičenju postoji turski lobi s obzirom na to da je generalni sponzor velika turska kompanija, a bogati klubovi Turske troše silne milione.

- Mislim da postoji. Turska, ne samo u sportu, nego i i nekim drugim segmentima želi da se vrati na dominantnu poziciju. Ta kompanija koja je genaralni sponzor sigurno ima neki uticaj, pa makar i spontani. E sad je na Evroligi da uspostavi čist sistem u kojem bi otpala i mogućnost da razmišljamo o tome - smatra Kapičić.

Španci znaju

Fulbasket: Jović je Barsin!

Prelazak Stefana Jovića u Barselonu, o čemu je Kurir prvi eksluzivno pisao, tema je i španskog sajta Fulbasket. U tekstu pod naslovom "Jović je potpisao za Barselonu" pominje se informacija iz našeg lista, ali i saznanja koje imaju novinari ovog portala:

- Srpski Kurir je pre nekoliko dana doneo informaciju da je Jović potpisao predugovor sa Barselonom, a Fulbasket je saznao da je dogovor potpuno zatvoren i da će plejmejker Crvene zvezde sigurno zaigrati u Barsi naredne sezone - napisao je u ovom tekstu novinar Miguel Lois.

Podsetimo, menadžer Stefana Jovića Aleksandar Rašković i Crvena zvezda žestoko su demantovali ovu informaciju optužili nas da lažemo i da rušimo klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track