ĐORĐEVIĆ: Idemo da se pobijemo za medalju i Rio!
Foto: Fiba.com

Seklektor optimista

ĐORĐEVIĆ: Idemo da se pobijemo za medalju i Rio!

Košarka -
Pozitivan pritisak koji je stavljen pred nas izvući će samo maksimum iz naše igre - rekao je selektor Srbije

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da ekipa ide na prvenstvo Evrope da se "pobije" za medalju i plasira se na Olimpijske igre u Riju.

"Pozitivan pritisak koji je stavljen pred nas izvući će samo maksimum iz naše igre. Svi pretenduju na zlatnu medalju, a momci su dobro radili i imamo veliku želju da iz jednog zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio. To smo zacrtali i samo to nam je u glavi. Želimo da od prvog dana svima stavimo do znanja da smo došli po medalju. Košarka se igra za to i niko ne beži od toga", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u hotelu Zira, poslednjoj uoči sutrašnjeg puta na šampionat.

On je ponovio da će reprezentacija nastupati u najtežoj B grupi sa Španijom, Nemačkom, Islandom, Tuskom i Italijom, da sve selekcije poštuje, ali da neće "položiti oruzje" ni pred jednom.

"Idemo u najtežu grupu i po mom mišljenju najteži protivnik je u prvoj utakmici. "Ranjena" Španija je ponosna i razmišljamo samo o prvoj utakmici, pa ćemo kasnije razmišljati o ostalim utakmicama. Čestitam momcima, svi su zaslužuli da budu u 12, i još jednom veliko hvala Savezu na odličnim pripremama i igračima na zalaganju. Respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, ali teren će pokazati ko je najbolji. U to čvrsto verujem" istakao je Đorođević.

On je dodao da je skauting svih ekipa završen, kao i da su svi igrači spremni da daju maksimum. Svako od ovih momaka ima neku sitnu povredu, ali oni to sve prevazilaze jer su zacrtali da žele da uspeju zaključio je Đorđević i ponovio dobro poznatu rečenicu:

"Mir u glavi, vatra u srcu. Ta rečenica izašla je prošle godine na SP posle poraza u grupi od Francuske, ovo je drugo takmičenje i svi jedva čekamo početak takmičenja i to je poruka i za navijače i za tim. "

Milos Teodosić takođe je najavio pohod na medalju i naglasio da mu je izuzetna čast što je kapiten ove ekipe.

"Sutra krećemo na prvenstvo gde svi očekujemo da pružimo dobre partije. Svi smo optimisti i sve se nadamo dobrom i povoljnom rezultatu. Prvo takmičenje kao kapiten i izuzetna mi je čast što ću predvoditi ovu grupu momaka. Juče je selektor na kraju treninga rekao da nije video da je neka ekipa trenirala sa ovolikom voljom i željom za uspehom i verujem da ćemo to pokazati i na prvenstvu", istakao je Teodosić.

Stefan Marković složio se u oceni da je grupa veoma teška, ali da reprezentacija putuje na prvenstvo sa najvišim ambicijama.

"Približava se prvenstvo i mislim da smo se dobro spremili. Grupa je jako teška, ali verujem da možemo da napravimo dobar rezultat" zaključio je Marković.

Srbija prvi meč na šampionatu igra u subotu od 18 sati u Berlinu protiv Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track