(VIDEO) DVA GOSTOVANJA: Košarkašice se okupile pred Ukrajinu i Nemačku, ima novajlija
Foto: Kurir

Kvalifikacije za EP

(VIDEO) DVA GOSTOVANJA: Košarkašice se okupile pred Ukrajinu i Nemačku, ima novajlija

Košarka -
Evropske prvakinje košarkašice Srbije su u dvorani Hale sportova "Ranko Žeravica" počele pripreme za dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2017.
1 / 3 Foto: Kurir

Srbija se takmiči u grupi D gde je do sada ostvarila dve pobede i gde je u februaru očekuju dva teška gostovanja, Ukrajini i Nemačkoj.

U timu selektorke Marine Maljković nema povređene Kristine Topuzović, kao i povređena Sonja Petrović, koja najverovatnije neće igrati, a tu su nove košarkašice Dragana Stanković i Biljana Pešović, "Imamo dve nove košarkašice u reprezentaciji. Tu sa Dragana Stanković i Biljana Pešović. Takođe, Sonja Petrović ima povredu ramena i po svemu sudeži neće moći da nam pomogne. Očekuju nas dva teška gostovanja, posebno ono u Nemačkoj, gde ni dvorana ni atmosfera nisu uobičajne, ali vredno radimo po programu do Olimpijskih igara i nadamo se pobedi", rekla je selektorka Maljković. Aleksandra Crvendakić najmlađa je reprezentativka.

"Velika mi je čast što sam ovde i što sam deo ovog tima. Svesna sam da sam najmlađa i da moram da radim i dokazujem se, ali to je lakše u ovoj sredini koaj diše kao tim", rekla je Crvendakić.

Povređena Sonja Petrović, puna je optimizma.

"Idem na terapije i stanje ramena je sve bolje. Volela bih da igram, jednu od dve utakmice, ali.. Nema žurbe, jer klupske utakmice kreću u martu, tako da je svakako bolje da se potpuno oporavim. Tako sam od veće pomoći i Srbiji i Pragu", rekla je Petrovićeva.

Srbija 20. februara gostuje Ukrajini, dok je meč u Nemačkoj zakazan za četiri dana kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track