IZREŠETAN NAVIJAČ ZVEZDE ISPRED HALE: Ubijen mladić po završetku Zvezdinog meča sa Mornarom
Foto: Vijesti/Savo Prelević

Sačekuša

IZREŠETAN NAVIJAČ ZVEZDE ISPRED HALE: Ubijen mladić po završetku Zvezdinog meča sa Mornarom

Košarka -

Neposredno po završetku košarkaškog meča ABA lige između Mornara i Crvene zvezde u Baru, oko 20.15, ispred Sportskog centra "Topolica" ubijen je mladić.

Ubijeni mladić identifikovan je kao Ivan Laban (29) iz Murina.

U trenutku napada za sada nepoznatog ubice, Laban se nalazio u automobilu "sitroen C4", oko 100 metara od službenog ulaza u dvoranu.

Prema prvim podacima iz krugova bliskim istrazim mladić je sa devojkom gledao košarkašku utakmicu Mornar - Crvena zvezda, posle meča seo u automobil sa devojkom i krenuo sa parkinga ispred sale.

Nezvanično, u tom momentu vozilu je prišao motocikl na kojem su bila dve osobe sa kacigama od kojih je jedna ispalila više hitaca u Labana.

S obzirom na to da je na prilaznom putu do magistrale bila policijska patrola zbog utakmice sumnja se da su motociklisti pobegli prema Bulevaru.

Laban je prilikom dolaska Hitne pomoći davao znake života dok devojka nije ranjena, ali je bila u stanju jakog šoka.

Laban je preminuo u barskoj Opštoj bolnici od zadobijenih rana.

Koliko je sada poznato Laban nije bio u policijskoj evidenciji, što se tiče eventualnih krivičnih dela u Crnoj Gori.

U trenutku napada navijači Mornara i Crvene zvezde i dalje su u velikom broju napuštali halu kroz ulaz za publiku, koji je na potpuno drugom kraju dvorane, zbog čega je na toj strani bio skoro kompletan policijski sastav koji je obezbeđivao utakmicu.

Uviđaj obavljaju službenici CB Bar.

Portal CDM tvrdi da je ubijeni bio navijač Crvene Zvezde.

Crnogorski mediji tvrde da od izvora bliskim istrazi stižu informacije koje potvrđuju da ubistvo nema veze sa utakmicom ili bilo kojom vrstom navijačkog sukoba.

Mondo prenosi da je Laban bio sestrić Milovana Đukića, bivšeg pripadnika Arkanovih "tigrova“, koji je ubijen u Podgorici 7.oktobra 2014. nakon što je na njega pucao Đerđ Dedvukaj.

(Vijesti, CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track