KAKO JE UHAPŠEN UBICA MARKA IVKOVIĆA: Sedam dana se krio u dresu Galatasaraja

Još nije saopšten identitet uhapšenog muškarca

KAKO JE UHAPŠEN UBICA MARKA IVKOVIĆA: Sedam dana se krio u dresu Galatasaraja

Košarka -
Turska policija saopštila lažnu vest da je ubica uhapšen, nakon čega je pravi osumnjičeni izašao iz skrovišta, koje nije napuštao od zločina

ISTANBUL - Turska policija još nije saopštila identitet muškarca uhapšenog pod sumnjom da je ubio navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića prošle nedelje u Istanbulu.

Prema saznanjima Kurira, osumnjičeni od trenutka ubistva nije odlazio kući, već se krio u stanu prijatelja. Policija je do njega, otkriva naš izvor, došla tako što je namerno plasirala u javnost informaciju da je osumnjičeni za zločin već uhapšen.Upao u zamku- Osumnjičeni je prilikom hapšenja bio odeven u duks i trenerku Galatasaraja, a razlog je taj što se od ubistva skrivao i nije smeo da ode kući, plašeći se da će ga policija pronaći. Ipak, on je lociran i priveden - otkriva izvor Kurira i otkriva pojedinosti akcije:- Prvo je u utorak uhapšeno pet navijača, a nakon njihovog ispitivanja došlo smo do imena još sedmoro. Oni su privedeni u sredu uveče, ali smo ustanovili da niko od njih nije nožem ubo srpskog mladića, iako su bili na mestu zločina. Zato smo rešili da dovedemo u zabludu osumnjičenog, za kog smo znali da se još krije, pa smo saopštili da je ubica uhapšen. Nakon toga je glavni osumnjičeni izašao iz skrovišta i ubrzo je bio u našim rukama.Noževi na analiziIzveštavajući o istrazi, mediji u Turskoj naveli su da je policija privela više od 300 navijača na razgovor, s kojima je obavila razgovore i koji su dali značajne podatke u rešavanja slučaja. Tokom istrage je pronađeno i nekoliko noževa, koji su odneti na laboratorijsku analizu kako bi se utvrdilo da li je njima počinjeno ubistvo. Pregledano je više stotina sati snimaka sa sigurnosnih kamera, a svi oni su bili prerađeni specijalnim metodama kako bi se što jasnije videla lica snimljenih osoba.

Odveden u bolnicuČEKA SE PRIZNANJEU turskoj policiji navode da će danas saopštiti detalje vezane za ovaj slučaj.- Očekuje se da će on priznati zločin jer mnogo dokaza ukazuje na njega, a veliki broj privedenih upravo su njega označili kao krivca - kaže naš izvor.

Premijer VučićZADOVOLJNI ODGOVOROM TURSKEPremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru s turskim ambasadorom Mehmedom Bozajem izneo zahtev da turski nadležni organi završe istragu o ubistvu navijača Marka Ivkovića.- Zadovoljni smo odgovorima turske države i u danima pred nama očekujemo da počinilac ili počinioci budu izvedeni pred lice pravde - rekao je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=FseRvon9F8A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track