KOŠARKAŠI ZVEZDE: Evo u čemu je tajna naše dominacije
Foto: Dado Đilas

Reakcije

KOŠARKAŠI ZVEZDE: Evo u čemu je tajna naše dominacije

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde svaladali su Cedevitu sa 3:0 u seriji i treći put uzastopno osvojili titulu u ABA ligi, koja znači i igranje Evrolige naredne sezone.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je srećan, jer je ostvaren prioritetan cilj. "Pre svega, zadovoljstvo je što smo došli do cilja. U startu sezone rekli smo da je ovo ključno, kao i ranije, jer se pobedom u ABA ligi ide u Evroligu. To je, dakle, bez dileme bilo prioritet. Serija je bila naporna, jer smo dva dana pre nje igrali Evroligu, a 4 majstoricu polufinala sa Budućnošću.

Odbranili smo naš teren sa 2:0 bili kvalitetni kao i tokom lige. Danas smo došli spremni da igramo, znajući da će oni probati da nastave seriju. Odigrali smo dobro i došli do pobede", rekao je Radonjić Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović da je dominaciju iz regularnog dela sezone trebalo potvrditi:

"Tokom čitave sezone smo dominirali. To je trebalo potvrditi i u plej-ofu, iako smo znali da ćemo morati da igramo bez Stefana Jovića. Svestan sam svega i svojih igara, ali trofeji su ono što se pamti i drago mi je da sam uspeo da doprinesem pobedi u finalu. U finalu smo znali da treba biti ćvrst i agresivan, kako bi imali lake poene. To smo u ovoj seriji i uspeli, čime smo pokazali da i bez Stefana možemo da napadamo iz više oružja.

Marko Simonović je oktrio tajnu uspeha: "Imamo sistem u kom se mnogo nas dugo nalazi, mislim da je to ključna stvar. Bilo je momenata kada se samo pogledamo i odmah znamo ko šta treba da radi. Dvanaest igrača koji mogu da reše meč. Večeras je Dion to uradio i posle toga smo slavili. Svako od nas napreduje iz sezone u sezonu, sada je tako bilo i sa mnom. Prva utakmica serije je bila ključna, kada smo stigli plus 15, jer smo kasnije lakše igrali.", rekao je Simonović.

Čarls Dženkins je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije.

"Bila je to vrlo važna utakmica za nas. Jedan od glavnih ciljeva ove sezone nam je bilo osvajanje titule u ABA ligi i ostvarili smo taj cilj. Priznanje za MVP-a plej-ofa ABA lige mi ne znači ništa. To mi je samo ukras, najvažniji mi je trofej za ekipu", rekao je Dženkins.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Slavlje košarkaša Zvezde u Zagrebu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track