KRUNSKI DOKAZ: Nađena krv Marka Ivkovića (25) na jakni ubice

Rešeno ubistvo navijača Crvene zvezde

KRUNSKI DOKAZ: Nađena krv Marka Ivkovića (25) na jakni ubice

Košarka -
Navijača Galatasaraja Kadrija Aktaša (53), osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića (25) u Istanbulu, odala odeća koju je nosio. To je dokaz koji niko ne može da obori na sudu. Proces uskoro počinje i očekujem da će se brzo završiti, kaže konzul Zoran Marković

ISTANBUL - Turska policija došla je do krunskog dokaza ubistva Marka Ivkovića (25) u Istanbulu. Prema saznanjima Kurira, Kadrija Aktaša (53), uhapšenog navijača Galatasaraja, odala je odeća jer su na njoj pronađeni tragovi Markove krvi.Zoran Marković, srpski konzul u prestonici Turske, potvrdio je za Kurir da je pronađen značajan dokaz zločina koji se dogodio 21. novembra u Istanbulu, uoči utakmice Evrolige između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde.Uskoro suđenje- Na jakni ubice pronađeni su tragovi krvi. Posle ispitivanja potvrđeno je da je to Markova krv. To je dokaz koji mislim da niko ne može da obori na sudu - kaže Marković.Nema više sumnje da krvnika Aktaša čeka duga robija zbog svirepog ubistva.- Slučaj je čist. Podignuta je optužnica i očekujemo da uskoro počne suđenje, ali i da se sve brzo završi. Policija i tužilaštvo uradili su odlično svoj posao, sada je sve na sudstvu - kaže naš sagovornik.Snimak ubistvaJuče se pojavila informacija da turska policija ima i snimak ubistva.- Imaju oko sedamsto sati snimaka s lica mesta. Sve je to pregledano, ponavljam, postoje očigledni dokazi, od kojih je ključni trag krvi - objašnjava naš konzul i dodaje:- Nije tajna da je zamenik šefa istanbulske policije, inače veliki prijatelj srpskog naroda, koji je rukovodio kompletnom akcijom, uradio ogroman posao da ubica bude pronađen i uhapšen. Angažovao se maksimalno i danonoćno na ovom ubistvu.

Žrtva... Marko Ivković
Žrtva... Marko Ivković

Hodao 50 metara i paoPrema pisanju turskih medija, policija je na osnovu pregleda više od 700 sati video-materijala snimljenog sigurnosnim kamerama došla do lokacije na koju je Aktaš otišao posle ubistva. Mediji pišu da je Marko posle uboda nožem išao još 50-60 metara, posle čega je pao.Iako su svi svesni da Ivkovića ništa ne može da vrati, konzul Marković kaže da je reakcija države Srbije i naših predstavnika u Turskoj bila pravovremena i doprinela je da istina izađe na videlo.- Posle tragičnog događaja usledila je koordinirana i kvalitetna akcija kompletnog srpskog državnog vrha. Mi smo ovde na kraju piramide. Ovo će mnogo doprineti revitalizaciji odnosa Srbije i Turske koji su bili ozbiljno narušeni ovim događajem - rekao je srpski konzul.

Turski mediji otkrivajuPOSLE UBISTVA ZLOČINAC KOD KUĆE NA MIRU GLEDAO UTAKMICUTurski mediji iznose nove detalje zločina. Naime, posle napada na navijača Zvezde, Kadrija Aktaš vratio se u vikendicu iz koje je i krenuo u dvoranu Adbi Ipekči kako bi na miru odgledao prenos košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

ČinjeniceDETALJI ZLOČINA- Kadri Aktaš rekao da je pekao meso kad se sukobio s navijačima Zvezde- On je priveden na razgovor zajedno sa još šest navijača- Pokušao je da pobegne i uhvaćen je na putu za Antaliju- Najpre je negirao da je ubio Marka, a posle je priznao- Kada je turska policija pokazala njegovu sliku, Markovi drugovi suodmah prepoznali zločinca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track