Doček zlatnih košarkaša

(KURIR TV) SAN UŽIVO: Svetski prvaci, srpski basketaši, stigli u Beograd

Košarka -

Srpska basket četvorka Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, koja se okitila titulom svetskog prvaka na prvenstvu u Kini, stigla je večeras u Beograd.

Srbi su u Gvangžuu imali savršen učinak od svih sedam pobeda, a u finalu je savladana selekcija SAD sa 21:16.

Sjajni kvartet je letom iz Moskve nešto posle 22 sata sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

"Stvarno super. Ovo smo sebi zacrtali bukvalno dan posle finala 2014, koje smo izgubili od Katara. Ponosni smo. Imali smo neverovatnu podršku momaka iz Novog Sada, koji su došli tamo", bile su prve reči Domovića Buluta po povratku u Beograd.

"Amerikanci su neverovatna ekipa koja ove godine nije izgubila nijedan meč. Oni nikad nisu igrali s rivalom kakav smo, ali mi jesmo s ekipom kakvi su oni", dodao je najbolji basketaš sveta i nastavio:

"Mi na svakom turniru želimo da pobedimo, ali ovaj je ipak poseban. Svi smo kao klinci maštali da pobedimo Amerikance u finalu, sa svojim drugarima, pred svojim drugarima. San uživo".

Navikli su ovi Novosađani na uspehe. Stigli su do vrha. Ipak, ne nameravaju da se zaustave.

"Imamo kontinuitet. Ovo je nama četvrta titula svetskog prvaka kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Nadam se da ćemo nastaviti", zaključio je Dušan Domović Bulut.

Marko Ždero se nadovezao:

"Mi smo pre dve godine došli sa srebrom, što je takođe bio sjajan rezultat, ali nije bilo ovakvog dočeka. Već četiri godine u kontinutitetu beležimo dobre rezultate, ali kada se igra za Srbiju to ima posebnu draž i medalja je slađa".

Marko Savić nije mogao da se odlučio koja mu je utakmica bila najteža.

"Ne znam koja je bila najteža, ali svakako nam je finale s Amerikancima bila najzanimljivija. Ljudi ovde misle da samo Amerikanci igraju basket. Ali, nije tako".Dejan Majstorović se zahvalio selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću na čestitkama i ponudi da "odmere snage".

"Velika čast. Zvao nas je pre dve godine da odemo do Kopaonika, ali sam siguran da ćemo prvom prilikom otići da našim košarkašima pokažemo kako se igra basket", rekao je Majstorović.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track