NISU U PADU FORME: Zvezdini igrači razočarani porazom
Foto: Aleksandar Jovanović Kurir Sport

Utučeni crveno-beli

NISU U PADU FORME: Zvezdini igrači razočarani porazom

Košarka -
Ne bih se složio da smo u padu forme. Ako su porazi od Makabija i Real Madrida pad forme, onda smo u padu forme, rekao je Mitrović

BEOGRAD - Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović ocenio je da je njegov tim slabije igrao u napadu večeras protiv Galatasaraja i rekao da tim nije u padu forme.

"Energija i odbrana nisu bili toliko loši koliko je škripalo u napadu. Prvo poluvreme je bilo dosta dobro u odbrani, postigli smo neke lake poene iz kontre. U drugom poluvremenu su nas skupili u reket, pustili su nam šut, a mi smo promašivali neke otvorene šuteve", rekao je Mitrović novinarima.

Zvezda je večeras u Beogradu izgubila od Galatasaraja 65:74 i tako pretrpela treći uzastopni poraz u Top 16 fazi Evrolige. Arena je bila prepuna, a meč se igrao pod visokom tenzijom.

"Pokušavamo koliko god možemo da se izdvojimo od toga, da probamo mi da vodimo utakmicu i da vodimo navijače, a ne da mi izgorimo u njihovoj odličnoj atmosferi. To je nešto na čemu treba da učimo", rekao je Mitrović.

On je novinarima odgovorio da se ne slaže da je tim u padu forme.

"Ne bih se složio. Ako su porazi od Makabija i Real Madrida pad forme, onda smo u padu forme", rekao je Mitrović.

Zvezdu u ponedeljak čeka utakmica sa Zadrom u 18. kolu Jadranske lige.

"Jadranska liga jeste naš prioritet ove sezone. Pokazalo se da smo možda malo i poleteli posle prve faze i da smo možda sebi zadali nerealne ciljeve. Treba da nastavimo sa pobedama u Jadranskoj ligi, jer nam je to primarni cilj", rekao je Mitrović.

Nikola Kalinić je ocenio da je tim igrao slabo, ali i da ne zna zašto je to bilo tako.

"Težak poraz, loša utakmica. Loše smo odigrali sve osim druge četvrtine. Sve ostalo je bilo mekano i nije ličilo na to kako treba da igramo. Ovo je lekcija za sve nas i nadam se da ćemo da izvučemo pouke i da ćemo pokazati da nismo slučajno kao drugi ušli u Top 16. Treba nam malo vremena da razmislimo o svemu, napravimo neke promene, još bolje treniramo, popravimo formu i počnemo da igramo", rekao je Kalinić.

"Ne znamo zapto smo slabo igrali. Zaista ne znam šta da kažem. Ima nešto i do objektivnih razloga. Možda je i umor zbog teškog rasporeda razlog, ali to ne sme da bude razlog. Ne znam zašto smo tako igrali. Možda smo i zato izgubili, jer nismo znali zašto smo takvi", rekao je Kalinić.

On je kazao da je tim bio dobro psihološki pripremljen pre meča, ali je istakao da nije zadovoljan.

"Razočaran sam, ne volim da gubim, pogotovo ne tri puta uzastopno. Teško je, ali šta sad. Treba da učimo iz poraza i da nastavimo dalje. Ovo jeste Evroliga, ali ne treba da tražimo izgovor u tome, u atmosferi, rasporedu...Treba da se skupimo i da igramo još bolje. Nema neke preterane priče i filozofije", rekao je Kalinić.

Markus Vilijams je priznao da je Galatasaraj bio bolji.

"Bili su bolji večeras, pogađali su važne šuteve, nalazili su prave igrače u pravo vreme. Bili su bolji. Sezona je dugačka, ovo je trenutak u sezoni kada treba da treniraš, da se posvetiš treninzima i da popravljaš šta treba. Teško je izgubiti od bilo koga", rekao je Vilijams.

On je kazao da napeta atmosfera jeste uticala na ekipu.

"Pa, jeste uticalo na nas. Naravno. Moglo se osetiti i po navijačima. Došli smo da probamo da pobedimo i da blokiramo sve spolja, ali je bilo jasno šta se dešava", rekao je Vilijams.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track