SVEDOČENJE NAVIJAČA ZVEZDE: U Istanbulu su nas gađali bakljama i kamenicama
Foto: Twitter

Priča iz prve ruke

SVEDOČENJE NAVIJAČA ZVEZDE: U Istanbulu su nas gađali bakljama i kamenicama

Košarka -
Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima... Bilo je jako neprijatno. kaže Dušan Jovanović koji je u petak bio u Turskoj

Navijač Crvene zvezde Dušan Jovanović, jedan od onih koji su se u petak uveče obreli u Istabulu, gde je ispred dvorane Abdi Ipekči neposredno pred start evroligaškog duela između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde ubijen Marko Ivković

"Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen", rekao je Dušan, dok se spremao da krene za Beograd.

"Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima... Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali".

Dodao je i da su se navijači Galatasaraja konstantno obraćali gostima iz Srbije.

"Prećeno nam je na srpskim jeziku, pevale su se uvredljive pesme, mahalo se albanskim i bosanskim zastavama. Jako neprijatno. Sramota", rekao je Jovanović. Jedan od poznatijih "Delija" rekao je da je ispred dvorane bilo "stvarno gadno", kao i da je dogovor da nijedan član navijačke grupe ne daje izjave.

Kurir sport / Vice.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track