TURSKI MEDIJI: Uhapšen ubica Marka Ivkovića!

Ubicu odali prijatelji

TURSKI MEDIJI: Uhapšen ubica Marka Ivkovića!

Košarka -
Mediji iz Turske prenose da je ubica član jedne od navijačkih grupa Galatasaraja. Ubica se krio na nepoznatoj adresi, ali je ipak u proteklih dva sata lociran i uhapšen

Ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića je uhapšen, javili su turski mediji! Turska policija je objavila da ima osumnjičenog za ubistvo.

Mediji iz Turske prenose da je ubica član jedne od navijačkih grupa Galatasaraja! Kako prenosi portal Hurijet, ubicu Marka Ivkovića odali su oni koji su tokom dana već bili privedeni u policiju.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Turci su pregledali snimke sa kamera, gledali i trenutak kada se ubistvo desilo, ali zbog mraka i baklji koje su zaklonile lica akoja su se nalazila na mestu incidenta, otežana je identifikacija počinioca. Međutim, za sada neimenovanog ubicu odali oni koji su tokom dana privedeni u policiju.

Pregledano je oko 300 sati video-materijala s velikog broja kamera, a više od 200 ljudi uključeno je u istragu u okviru četiri specijalna tima.

Privedeno je 5 osoba koje je snimila kamera. Iako je na snimak bio nejasan zbog baklji i dima, tim istražitelja je uspeo da specijalnom tehnologijom identifikuje osobe sa snimka. Tada je privedeno petoro navijača. Posle ispitivanja identifikovan je ubica, ubrzo lociran i uhapšen.

Prema još nepotvrđenim informacijama počinioca su odali prijatelji. On se krio na nepoznatoj adresi, ali je ipak u proteklih dva sata lociran i uhapšen. Za sada nema potvrde turskih vlasti.

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je u sredu veče da je stupio u kontakt sa zamenikom šefa istanbulske policije, koji je rekao da u ovom trenutku ne mogu da potvrde istinitost navoda o hapšenju.

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković
Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković

- Rekao sam mu da je srpska javnost veoma zainteresovana i da su i naši mediji preneli pisanje turskih medija, a on me je zamolio za strpljenje dan-dva, uz objašnjenje da ćemo imati dobre vesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopštenje - rekao je Marković i dodao da u prilog tome ide činjenica da ga je juče nazvao javni tužilac i rekao mu da će do sutra po podne sigurno imati vesti.Premijer Aleksandar Vučić u četvrtak bi trebalo da se sastane s turskim ambasadorom u Beogradu Mehmetom Bozajem.

Nastradali navijač Crvene zvezde Marko Ivković u Istanbulu je uboden čak dva puta, i to u srce i u jetru. Turski lekari su uspeli da ga povrate iz kliničke smrti, ali su povrede jetre bile takve da je preminuo nakon pet sati borbe.

http://www.youtube.com/watch?v=SrpDfW44rds

Utakmicu između Galatasaraja i Crvene zvezde obezbeđivalo je svega 250 policajaca, a razlog je to što je u neposrednoj blizini bio američki potpredsednik Džo Bajden.

Markova sestra

ZA UBICU SMO ČULI IZ MEDIJAKurir je u sredu veče posetio porodicu Marka Ivkovića, a vrata stana u Zemunu otvorila nam je Markova sestra.- Zasad nemamo nikakav komentar na to da je navodno pronađen Markov ubica. Mi smo to čuli iz medija i zaista ne možemo ništa više da vam kažemo u ovom trenutku, razumite nas - rekla je sestra, koja je neposredno pre ubistva bratu Marku javila da bi trebalo da postane ujak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track