ZVEZDA SKROJILA  ARMANI: Crveno-beli bolji od Milana, imaju 4 pobede u Evroligi
Foto: Saša Pavlić

Drugi trijumf u nizu

ZVEZDA SKROJILA ARMANI: Crveno-beli bolji od Milana, imaju 4 pobede u Evroligi

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Armanija (83:70) u utakmici osmog kola Evrolige, koja je igrana u Kombank areni.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Simonović je na kraju imao 23 poena (5-9 za tri), 6 skokova i 2 krađe. Volters je imao 14 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a Jović i Bjelica dodali su po 8 poena.

Na drugoj strani, samo je Đentile sa 14 poena bio dvocifren. Milan Mačavn imao je 4 poena i 4 skoka, a Miroslav Raduljica 9 poena i 6 skokova.

Simonović: Navijači su nam dali dodatnu snagu

"Odigrali smo dobro posebno u odbrani. Znali smo kako igraju i da su veliki tim, posebno kada pričamo o napadu. Znali smo šta nas čeka i navijači su nam dali dodatnu energiju da pobedom završimo ovaj veoma naporan ciklus mečeva", rekao je posle meča Markko Simonović.

Četvrta četvrtina

40. minut 83:70 - Kraj utakmice

39. minut 80:66 - Zvezda će ostvariti 4 pobedu

37. minut 60:74 - Delije u Areni vređaju Milana Mačvana

35. minut 66:53 - Trojka Voltersa za do sada maksimalnih plus 13

33. minut 60:51 - Razlika se kreče od 7 do 11 poena

32. minut 56:47 - Simonović je fauliran u šutu za tri poena, pogodio je dva bacanja

Četvrta četvrtina

30. minut 54:44 - Kraj treće četvrtine

28. minut 54:44 - Nova trojka Simonovića!

27. minut 49:44 - Dragić je vezanim poenima vratio Armani u utakmicu

24. minut 46:36 - Trojka Jovića, Zvezda čuva osetniju prednost, a na obe strane terena ima mnogo grešaka

21. minut 40:32 - Trojka Dženkinsa, za najveću prednost Zvezde

Treća četvrtina

20. minut 37:32 - Kraj prvog poluvremena

19. minut 37:30 - Zvezda uspeva da sačuva prednost stečenu trojkama Simonovića

15. minut 30:25 - Simonović je pogodio 4 trojku, Zvezda se drugi put odlepila

13. minut 22:21 - Zvezda je došla do šuta i posle 2 trojke Simonovića opet vodi

Druga četvrtina

10. minut 14:19 - Armani je uspeo da preuzme kontrolu dešavanja na terenu, Zvezda nema šut i poene iz igre je postizala pod tablom ili u kontrama, sa distance je pogodio samo Jović

7. minut 12:10 - Branko Lazić je napravio prvi faul na utakmici!

6. minut 10:10 - Armani je kaznio neke promašaje igrača Zvezde i izjednačio

4. minut 10:4 - Zvezda dolazi do lakih poena i Repeša traži minut odmora

1. minut 2:2 - Poene su postigli Kuzmić dva puta i Raduljica

Tok meča

Trostruki šampion Evrope, milanski Emporio Armani (izvorno Olimpija) u Beograd stiže kao sedmi tim tamičenja sa skorom 4-3, jednom pobedom više od crveno-belih. Obe ekipe u meč ulaze posle velikih pobeda od pre svega 48 časova, dok je Zvezda slavila u Bambergu, Armani je kod kuće dobio Baskoniju.

Mačvan i Raduljica u dresu Armanija

Biće ovo prvi okršaj Zvezde sa Italijanima, za koje nastupaju naši reprezentativci Milan Mačvan i Miroslav Raduljica, a trenira ih Hrvat Jasmin Repeša. "Igraćemo protiv najbolje odbrane u Evroligi u veoma teškom okruženju. Moramo biti psihički snažni i koncentrisani tokom cele utakmice. Ako uradimo tako, imaćemo dobru šansu da pobedimo, inače će biti izuzetno teško", rekao je Repeša.

Radonjić: Armani je favorit, ali idemo na pobedu!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je Armani favorit u predstojećem duelu u Evrolige, ali da će njegova ekipa ići na pobedu

- Armani je svakako favorit, kao što su bili i neki drugi, ali mi idemo na pobedu. Ako budu bolji, pružićemo ruku i čestitati. Dobro je što pobeđujemo, sto pravimo sjajnu atmosferu, ali biće i poraza. Ovo je najjača Evroliga u istoriji - rekao je Radonjić.

On je dodao da će njegovi igraci učinit sve da spuste italijanski tim na što manji broj poena.

- Veoma su kvalitetni, u Evroligi prosečno postižu 92 poena, ali daćemo sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno. Nadam se za pobedu - istakao je trener Zvezde.

Prerma njegovim rečima igrači se dobro osećaju, imajući u vidu naporan ritam i šta su sve izdržali narednih dana.

- U poslednjih osam dana pet smo proveli u putu, ali verujem da se to neće odraziti na kvalitet. Verujem da možemno da se izdignemo iznad trenutnih mogućnosti - zaključio je Radonjić.Statistika Milana

Armani je pobede ove sezone ostvario protiv Makabija, Darušafake, Efesa i pomenute Baskonije, a ima jedan trijumf u gostima, u Istanbulu.

Ključni igrači tima su Rakim Sanders sa 16 poena i 4,3 skoka po meču, Riki Hikman sa 12,1 poenom i 3,7 asistencija, te Alesandro Đentile sa 11,1 poena i 3 asistencije po utakmici.

Milano ima jedan od najboljih napada u EL, EA7 prosečno postiže čak 92 poena po utakmici, statistički je za nijansu bolji od Zvezde u skoku, asistencijama, ukradenim loptama, blokadama, šutu za dva, tri poena i slobodnim bacanjima. Mačvan hvali Delije

Bivši košarkaš Partizana Milan Mačvan ističe da će ključ za njegovu ekipu biti da ostane mentalno jaka u teškoj atmosferi koja čeka Italijane.

"Ključ je da budemo mentalno jaki. Moramo da budemo jaki i da ostanemo fokusirani ceo tok meča. U takvom okruženju sa najvatrenijim navijačima u Evropi to je jedini način da pobedite. Oni su jedan od najboljih defanzivnih timova u ligi, ali smo mi najbolji ofanzivno. Bićemo spremni, ali mentalni aspekat će biti najvažniji", rekao je Mačvan, a prenosi sajt Evrolige.Radonjić trener kola u Evroligi

Dejan Radonjić je najbolji trener 7. kola Evrolige, odlučio je specijalizovani portal "Eurohups” medijski partner elitnog košarkaškog takmičeja Evrolige. Trener košarkaša Crvene zvezde je laskavo priznanje ispred ostalih kolega u ovom kolu dobio zbog velike, i jedine gostujuće pobede jednog tima u prethodnoj rundi.

"Pogodite koji je tim jedini pobedio na gostovanju u ovom kolu? U pravu ste, to je Crvena zvezda. Uspeli su da pobede Brose, a trener Radonjić o kojem se piše ne zbog reči, nego zbog dela je ponovo uspeo. Ova pobeda srpski tim drži na pravom putu, i sada, sa ovog gledišta jasno je da će da se bore za plej-of. A, ako nastave sa ovakvim igrama, na kraju, ko zna...", piše u obrazloženju odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track