(FOTO, VIDEO) BIVŠI KAPITEN SREDIO ZVEZDU: Radivojević predvodio Igokeu do pobede nad šampionom
Foto: Saša Pavlić

Senzacija u Pioniru

(FOTO, VIDEO) BIVŠI KAPITEN SREDIO ZVEZDU: Radivojević predvodio Igokeu do pobede nad šampionom

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su kao domaćini u "Pioniru" od Igokee u utakmici desetog kola ABA lige - 81:87 (27:18, 21:23, 15:17, 18:29).

To je drugi neuspeh šampiona na svom terenu u regionalnoj ligi, a ukupno treći u sezoni. Zvezda je sada deli drugo mesto na tabeli sa Mega Leksom sa učinkom 7-3, dok lider Budućnost ima pobedu više i poraz manje.

Igokea je ovim senzacionalnim uspehom došla do pete pobede i pobegla iz donjeg dela tabele.

Najzaslužniji za pobedu ekipe Željka Lukajića bio je bivši kapiten Zvezde, Vuk Radivojević. On je, posle sedam promašaja, pogodio dve trojke kada se utakmica lomila i praktično presudio svom nekadašnjem klubu. Na kraju, Radivojević je meč završio sa 18 poena, koliko je dao i Komatina, dok je Ćapin ubacio 16. Najbolji u Igokei na startu meča bio je Dimić sa 11 poena, ali je on još u prvom poluvremenu dobio dve tehničke greške, pa je isključen.

Zvezda je mnogo bolje počela utakmicu, imala i 14 poena prednosti u prvom poluvremenu. U tom periodu "sevale" su trojke na sve strane, a Simonović je do odlaska na odmor već imao 17 poena na kontu (sa toliko je i završio utakmicu).

I u trećoj deonici su gosti uspevali da priđu domaćinu na pet, šest poena zaostatka, ali bi se Zvezda ponovo odvojila...

Međutim, krajem treće i početkom poslednje deonice Igokea je napravila seriju 13:0. Crveno-bele je tada izdao šut, a kada je Radivojević dva minuta pre kraja pogodio već pomenutu drugu trojku pobednik je bio odlučen.

Osim Simonovića, kod Zvezde su još Gudurić i Jović bili dvocifreni - po 12 poena.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Radonjić: Odbrana nije bila u kontinuitetu

BEOGRAD, 15. novembra (Tanjug) - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je ključ poraza od Igokee (87:81) u ABA ligi leži u lošoj odbrani njegovog tima.

"Čestitke ekipi Igokee na zasluženoj pobedi. Otvorili smo dobro meč, usled velikog samopouzdanja posle pobede nad Bajernom, napadački čak i odlično. Držali smo dobar napad čitavo poluvreme, s tim da nam je takav šut dao malu prednost na poluvremenu. Popravili smo odbranu, ali je u završnici Igokea bila odlična", rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

Radonjić je izjavio da su njegovi igrači morali da donose bolje odluke.

"Nismo bili u nastavku dobri u napadu kao u prvom delu, a ni odbrana nije bila u kontinuitetu da bismo uspeli da dođemo do pobede", zaključio je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Marko Simonović rekao je da je tim dobro otvorio utakmicu, ali da je razlog poraza leži u umoru i skraćenoj rotaciji.

"Dobro smo otvorili duel, ali smo kasnije stali. Ubacili su jako teške šuteve, ali najveći uzrok je umor i skraćena rotacija. Momci su spremni za dokazivanje iz utakmice u utakmicu", dodao je Simonović.

Crveno-beli u narednom kolu ABA lige gostuju Sutjesci u Nikšiću.

TOK MEČA:

Kraj - 81:87!

39. minut - 79:85 - Trojku je pogodio Gudurić, ali i Pešaković. Ne da Igokea prednost...

38. minut - 72:80 - Druga vezana trojka Radivojevića, pogodio je sa skoro deset metara!

37. minut - 72:77 - Sada je Igokea napravila seriju 5:0. Radivojević je pogodio svoju prvu trojku iz osmog pokušaja, pa je Radonjić zatražio tajm-aut.

36. minut - 72:72 - Posle Jovića, i Miler je pogodio trojku za izjednačenje.

35. minut - 69:72 - Igokea je pobegla na "plus šest", ali Jović je trojkom smanjio na "minus tri".

34. minut - 65:67 - Seriju gostiju prekinuo je Cirbes sa slobodnih bacanja.

32. minut - 63:67 - Trojkom Ćapina Igokea dolazi do prvog vođstva na utakmici - 63:67! Pogocima Komatine sa linije penala ekipa Željka Lukajića je od 54:63 s kraja treće deonice napravila seriju 13:0.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Kraj treće četvrtine - 63:58

29. minut - 61:54 - Radivojević je promašio i sedmi pokušaj za tri poena, ali je iz drugog napada Igokee pogodio Ćapin.

26. minut - 61:50 - Samo što se gosti približe, Zvezda im opet pobegne.

25. minut - 56:48 - Delije su na nogama! Podigao ih je Miler! Brutalno je zakucao Amerikanac.

24. minut - 54:48 - Sada je Igokea u seriji 7:0 zaključno sa tri poena (koš i faul) Kesara.

22. minut - 54:41 - Zvezda je drugo poluvreme počela serijom 6:0.

Kraj prvog poluvremena - 48:41. Zvezda je u ranoj fazi meča stekla 14 poena prednosti, ali su se gosti vratili u igru i prišli na samo četiri poena zaostatka. Na obe strane "sevale" su trojke. Crveno-beli su ubacili devet iz 19 pokušaja, a gosti šest iz 16 šuteva. Simonović je dao 17 poena - 5/7 za tri poena!

20. minut - 48:41 - Peta trojka Simonovića iz sedam pokušaja.

19. minut - 43:39 - Tehnička za Dimića zbog simuliranja. Dugo je trajala pauza kako bi sudije odlučile da li da priznaju Dimićevu trojku koja je prethodnila toj njegovoj "glumi". Na kraju su odlučile, naravno, da se poeni priznaju. Međutim, mnogo važnije za Igokeu je to što je Dimiću to bila druga tehnička, samim tim i isključujuća greška, pa su gosti ostali bez najboljeg igrača (11 poena).Na drugoj stranu, Jović je promašio slobodno bacanje, ali je Simonović ubacio svoju četvrtu trojku (iz šest pokušaja), a odmah je istom merom uzvratio Komatina.

17. minut - 38:30 - Još jedna trojka Simonovića, koji sada održava svoj tim na značajnoj udaljenosti od Igokee. Ipak, Ćapin je uzvratio na isti način, pa je razliku vratio na pet poena. Tada je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut.

15. minut - 32:25 - Igokea je imala nekoliko prilika da priđe i bliže Zvezi, ali nije uspela, pa je to trojkom kaznio Simonović. Prethodno, domaćin je u ovoj deonici dao samo dva poena.

12. minut - 27:23 - Igokea je sa "minus 13" došla na samo "minus četiri". Dimić je ubacio trojku, a Milošević dvojku, ali ne i dodatno slobodno bacanje. U međuvremenu, Simonović i Dimić su dobili obostranu tehničku grešku zbog koškanja.

Kraj prve četvrtine - 27:18

10. minut - 25:18 - Dimić je vezao pet poena (jedna trojka) i prepolovio prednost domaćina.

9. minut - 25:13 - I Simonović je bio precizan van linije 6,75.

7. minut - 20:7 - Crveno-beli su promašili tri uzastopna šuta za tri poena. Ipak, publiku je na noge digao Cirbes zakucavanjem posle kontre.

5. minut - 18:4 - Dimić je dao prve Igokeine poene iz igre, posle četiri i po minuta igre. Međutim, na drugoj strani je Rebić pogodio trojku (treću Zvezdinu).

4. minut - 15:2 - Prednost domaćina raste... Košarkaši Igokee dali su samo dva poena sa linije slobodnih bacanja. Gudurić je već ubacio šest poena, a Tompson pet. Obojica su ubacila po jednu trojku.

2. minut - 8:0 - Zvezda je brzo došla do velike prednosti pritom nedozvoljavajući gostima ni da šutnu. Trener Igokee Željko Lukajić je već posle 75 sekundi igre tražio tajm-aut.

17:00 - Minutom ćutanja odata je pošta nastradalima tokom krvavog pira terorista u Parizu u petak.

16:59 - U hali je i Markus Vilijams, povratnik u Zvezdu, koji će steći pravo igranja 1. decembra kada mu istekne suspenzija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track