(VIDEO) SREĆAN POČETAK CRNO-BELIH: Partizan posle drame savladao Mornar u Baru
Foto: KK Mornar

Prva pobeda kluba iz Humske

(VIDEO) SREĆAN POČETAK CRNO-BELIH: Partizan posle drame savladao Mornar u Baru

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su u prvom kolu regionalne ABA lige od Mornara u Baru (58:57).

Hečer je sa 11 poena i 3 asistencije bio jedini dvocifrani igrač u ekipi iz Humske, Marinković je ubacio 9 poena uz 7 skokova, Veličković je dodao 8 poena i 4 skoka, a odličan je bio Ratkovica sa 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Kod domaćina, 15 poena je ubacio Voler, a 14 tragičar Džons.

Prva četvrtina

Druga četvrtina

Muka Partizanova, Nikako da tim trenera Džikića nađe igru u napadu, za gotovo pet minuta druge deonice Partizan je postigao samo dva poena. A izmene su vrlo česte. U prvom minutu drugog dela druge deonice, Partizan je došao do daha i poenima Pota sa penala i Marinkovića za tri poena, prepolovio zaostatak na 22:17.

Bil Hečer je u drugom delu druge četvrtine pogodio devet poena, pa je Partizan serijom 16:2 uspeo da preokrene rezultat i povede. Mornar je sa druge strane u drugih 10 minuta izgubio 12 lopti i napravio deset prekršaja.

Na kraju prvog poluvremena Partizan je vodio ipak bio u zaostatku 28:27.

Treća četvrtina

Iako je Partizan uspeo da ubaci čak tri trojke u trećem periodu, to se u rezultatu tek po malo osetilo. Izabranici Aleksandra Džikića su u dva navrata imali 3 poena prednosti, a posle prodora Hečera u 27. minutu i do tada najvećih plus četiri 40:36.

Mornar je na to dogovorio serijom od 5:0 i na kratko ponovopreuzeo vođdtvo. U tom periodu ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na isteku trećem kvartala bilo je 43:42 za Mornar.

Četvrta četvrtina

Ekipe se u poslednjem kvartalu, koji protiče u šutiranju trojki smenjuju u vođstvu.Mnogo je izgubljwnih lopti na obe strane, pa 4. minuta pre kraja, Partizan vodi 56:55, ali Vrabac baca loptu u aut. Više od 4 minuta nema koša, Partizan u poslednja dva minuta ulazi sa vođstvom 56:55, ali Krstić posle ofanzivnog skoka, vraća prednost Mornaru.

‚Veličkovićeva dvojka za novo vođstvo Partizana, minut je do kraja. Radunović promašuje zicer pod košem Partizana. Mornar ima napad za pobedu. Nema koša, Partizan je pobedio!

Tok utakmice

Trener Partizana Aleksandar Džikić i kapiten Novica Veličković poručili su da je rival na startu ABA lige, Mornar iz Bara, ozbiljan protivnik i da crno-bele očekuje veoma težak meč.

"Mornar je ozbiljan protivnik, vrlo stabilan klub sa kontinuitetom u radu i igranje u ABA ligi je još jedna potvrda toga. Tim ima, košarkaškim rečnikom, punu formaciju, na svakoj poziciji imaju po dva igrača, ali postoji vrlo jasno postavljena hijerarhija u timu, znaju se nosioci igre, zna se ko su igrači sa svim pravima na terenu", izjavio je Džikić.

Kapiten Partizana Novica Veličković istakao je da je početak sezone uvek težak.

"Prva utakmica nakon pripremnog perioda uvek je teška i mi moramo da je odigramo na način na koji bi Partizan uvek trebalo da igra - snažno i borbeno od početka do kraja. Protivnik je ekipa koja nije nimalno slaba, već su pokazali da imaju kvalitet i mi moramo na pravi način da odgovorimo", izjavio je Veličković.

Šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević istakao je da je trijumfom nad Igokeom u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona napravljena sjajna uvertira pred gostovanje Partizana.

- Uz sav respekt i dužno poštovanje prema Partizanu mi u svim duelima u "Topolici" idemo na pobedu. Pokazali smo protiv Igokee da smo kadri da u snažnom ritmu i na visokom nivou odigramo celu utakmicu - rekao je trener Mornara i dodao:

- Očekujem da protiv „crno-belih“, u punoj dvorani, odigramo još jednu dobru utakmicu i osvojimo bodove. Istina, imali smo dva teška duela i dva naporna putovanja u protekla tri dana, ali naši igrači, ipak, imaju vremena da se odmore i akmuliraju snagu za beogradsku ekipu - istakao je Pavićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track