(VIDEO) CRNO-BELI POKLONILI POBEDU ZMAJČEKIMA: Olimpija zaustavila trijumfalni niz Partizana
Foto: Olimpija/Ales Fevzer

Crno-beli poklonili pobedu domaćinu

(VIDEO) CRNO-BELI POKLONILI POBEDU ZMAJČEKIMA: Olimpija zaustavila trijumfalni niz Partizana

Košarka -

Košarkaši Partizana nisu uspeli su da nastave pobedničku seriju, pošto su u 18. kolu regionalne ABA lige kao gosti izgubili od Olimpije (74:68).

Crno-beli posle 18 kola imaju 14 pobeda po jednu više od Budućnosti i Cedevite i nalaze se na drugom mestu odmah iza do sada ne poražene Crvene zvezde.

Partizanov niz od 11 pobeda u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi je prekinut, a izabranici trenera Džikića su poraženi posle osam uzastopnih pobeda u regionalnoj ligi.

Adin Vrabac je duel završio sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, 13 poena i 12 skokova dodao je Birčević, a Andrić je ubacio 12 poena uz 4 skoka. Kod domaćina, Džeferson je ubacio 20 poena, a Oliver 18 uz 10 skokova.

Prva četvrtina

Partizan je sa 5 poena Adina Vrabca poveo sa 5:2 na startu meča.Drugi igrač u Partizanu koji je pogodio je Birčević, koji je ubacio tri poena. Ipak, polovinom prve deonice posle trojke Mulalića Olimpija je preuzela vođstvo, koje je trajalo kratko pošto je pogodio Hečer.

Tri minuta pre kraja prve četvrtine Olimpijas je povela sa 17:12. Partizan je u nekoliko navrata primao lake poene, a sa druge strane tim trenera Džikića je izgubio čak 5 lopti. U tom trenutku goste je u igri trojkom zadržao Vrabac,koji je do tada sakupio osam poena.

Prva četvrtina u Tivoliju završena je vođstvom Olimpije 24:16.

Druga četvrtina

Druga četvrtina počela je dobrim presingom Partizana i izgubljenim loptama za Olimpiju, ali gosti nisu uspeli da u prvim minutima preokrenu rezultat. Slovenački tim je to iskoristio i sa dve trojke Džefersona otišao na u tom momentu maksimalnih plus devet 31:22.

Posle nekoliko promašaja Andrić je ubacio trojku, a zatim Koprivica produžio tu seriju gostiju na 5:0. Partizan je prišao na 31:27, a trener Olimpije je to prekinuo minutom odmora. Olipija se posle toga trga i sa dve trojke opet otišla na dvocifrenu razliku.

Prvo poluvreme u kojem su obe ekipe igrale u serijama od po nekoliko poena, okončano je vođstvom Olimpije 38:33, samo zato što je Partizan imao slab procenat šuta iz igre od svega 34 odsto.

Treća četvrtina

Drugo poiluvreme počelo je trojkom Andrića, kojom je Partizan prišao na 2 poena minusa. U prva četiri minuta nastavka gosti su užasno loše skakakli pod svojim košem.Ipak to im nije smetalo da u 6 minutu nastavka posle poena Birčevića dođu do iznednačenja i tako kazne Olimpiju, koja je do tada postigla samo 5 poena.

Hečer je doneo preokret, vodi Partizan 45:43. Gosti su iskoristili lošu četvrtinu Olimpije, koja je u poslednji minut ušla sa ubačenih 7 poena i stekli prednost pre poslednji kvartal, pošto je na isteku tridesetog minuta bilo 53:46..

Četvrta četvrtina

Partizan je loše počeo poslednju deonicu, a kada je Olimpija prišla na 55:54 Džikić je zatražio minut odmora.Posle pauze Vrabac je ubacio dva poena, a Veličković brutalno blokirao Hrovata. U napadu je Birčević opet doneo plus pet za Partizan, koji ima problem sa skokom, jer je Olimpija pokupila čak 26 lopti u napadu.

Četiri minuta pre kraja Partizan je vodio 60:59. Posle dva uspešna penala Džefersona, prednost je prešla na stranu domaćih. Posle toga Andrić je trojkom doneo plus dva Partizanu.. Minut iu po pre kraja Džeferson je pogodio trojku za 66:65 za Olimpiju. Andr4ić je promašio, a na drugom delu terena Džeferosn upisao novu trojku za 69:65.

Partizan poslwe toga nije uspeo da se vrati, tako da je doživeo 4 poraz u sezoni.

Tok meča

Džikić čestitao Olimpiji na pobediTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić čestitao je Olimpiji na pobedi u 18. kolu regionalne ABA lige. "Mislim da ne bi bilo nezasluženo da smo mi pobedili, isto kao i u prvoj utakmici. Tamo je isto odlučeno, praktično u poslednjoj sekundi. Ovde smo mi u jednom momentu imali devet razlike, vrlo brzo su nas stigli posle naših gluposti. Taj deo mi se nije svideo. Na kraju... imali smo otvorene šuteve, nismo pogodili, oni su pogodili. Ništa, idemo dalje. Prekinuli smo taj kao niz što je verovatno s jedne strane dobro. Nastavljamo da igramo ABA, igramo FIBA i idemo po svome. Čekamo igrače koji izlaze iz povreda pa ćemo da vidimo", istakao je Džikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track