Vujošević o sukobu sa Sašom: To je naša interna stvar. Spreman sam da pružim ruku Pavloviću!
Foto: Tanjug

Oglasio se i trener Partizana

Vujošević o sukobu sa Sašom: To je naša interna stvar. Spreman sam da pružim ruku Pavloviću!

Košarka -
Vujošević je navodno došao u sukob sa najiskusnijim igračem crno-belih Aleksandrom Pavlovićem, koji je navodno rekao da će da napusti crno-bele, ali su se strasti smirile

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević potvrdio je da je bilo sukoba sa igračem Aleksandrom Pavlovićem i naveo da će se taj problem rešiti u najboljem interesu kluba. "To je interna stvar. Nije za neku veliku priču. Svaki tim ima svoj život i dinamiku. Svako svojom reakcijom mora da vodi računa da ne remeti timski duh i disciplinu", rekao je Vujošević.Na konferenciji za novinare pojavili su se Vujošević i Edo Murić, ali ne i Pavlović.Partizan je pre dva dana odigrao prijateljsku utakmicu sa Mega Leksom. Mega je pobedila, a Vujošević nije bio zadovoljan odnosom igrača na tom meču. "Činjenica je da je Mega tu utakmicu zasluženo dobila, a pobedu su doneli momci koji su 1995. godište. Odnos pojedinih igrača nije bio dobar, proizvod je poraz i to poraz kada se pripremamo za važnu utakmicu... Došlo je do tenzija, problema. Videćemo kako će da se reši, a rešiće se u interesu tima", kazao je Vujošević. On je priznao da je posle tog poraza zakazao trening u četvrtak u šest ujutru. "Svako ima svoj način vaspitanja i rada sa ekipom. Posle utakmice je održan kazneni trening, to je moj način vaspitanja, ja ne kažnjavam finansijski. Bio je u šest ujutru i to je tačno... Priče da su Edo Murić i Milan Mačvan bojkotovali večernji trening, da jutros nije održan trening... Pa, nemamo svaki dan dva treninga. Šta će biti sa Pavlovićem videćemo. To je naša interna stvar, uradićemo ono sto je najbolje za tim. Nikome nećemo da dozvolimo da ruši tim, ali ćemo svakom dati šansu da ispravi grešku. Ako sam pružio uredniku koji me je gađao loptom, možda i Pavloviću pružim ruku", rekao je Vujošević i nastavio: "Pokušavam da dovedem tim u red, ne znam što su se mnogi zabrinuli za dešavanja u Partizanu. Ja se nisam mešao kada je prošle sezone Šilb odstranjen iz Zvezdine ekipe, a zarađivao je 900.000 po sezoni". On je rekao da od večeras niko ko nije član tima neće moći da prisustvuje treninzima jer se plasiraju netačne informacije u javnost.

Kada je u pitanju duel protiv Budućnosti, Vujošević je rekao da je taj meč izuzetno važan jer bi pobeda značila prednost domaćeg terena u plej-ofu."Budućnost je ove godine napravila veoma dobar tim. Imaju opravdane ambicije da ove godine dođu do Evrolige i u tom smislu vide da je prednost domaćeg terena važna u doigravanju. Uradiće sve što je u njihovoj moći da tu utakmicu odigraju na pravi način. Njihove ambicije potpuno razumem i smatram normalnim i opravdanim. To ko će da igra Evroligu ne treba da proizilazi iz toga da bi bilo dobro da Srbija ima dva predstvanika, da bi bilo dobro da ima predstavnika i CG, pravedno bi bilo da ima i hrvatski... Ne. Pravedno bi bilo da plasman izbori onaj ko to izbori na terenu. Dobro je i za košarku i za regionalno takmičenje da onaj ko na terenu zasluži uspeh i dođe do Evrolige to i uradi", rekao je Vujošević.Murić je rekao da je ekipa svesna važnosti meča u nedelju.

"U nedelju igramo poslednji meč. Znate kakvu težinu ima utakmica, znamo i mi. Pripremamo se, sve je na nama i ako pokažemo veliku dozu motivacije i borbenosti imamo realne šanse tamo. Iako Budućnost važi za mnogo dobar tim i mi smo dobri, vezali smo 12 pobeda. Borićemo se", naveo je Murić.

Utakmica 26. kola ABA lige između Budućnosti i Partizana igra se u nedelju od 19 sati u Podgorici.

TRENER BUDUĆNOSTI: ŠTETA BI BILO DA IZGUBIMO

Tre­ner košarkaša Bu­duć­nosti Igor Jo­vo­vić rekao je da bi bila šteta ako bi njegov tim porazom od Partizana u poslednjem kolu ABA lige ispustio drugo mesto, koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu.

"U Pi­o­ni­ru smo od­i­gra­li ja­ko kva­li­tetno, bi­li di­scipli­no­va­ni, vo­di­li i sa 17 po­e­na raz­li­ke. Si­gu­r­no je da će sada utak­mi­ca bi­ti pot­pu­no dru­gači­ja. Naš cilj je da se pred­sta­vi­mo u naj­bo­ljem sve­tlu i po­no­vo sa­vla­da­mo ve­li­kog ri­va­la. Bi­li smo dru­gi 25. ko­la i bi­la bi šte­ta da to me­sto sa­da is­pu­sti­mo", rekao je Jovović za "Dan".

On je dodao da Partizan nikada ne bi trebalo otpisivati, iako je posle trijumfa Budućnosti u prvom delu sezone (72:61), izabranicima Duška Vujoševića malo ko davao šanse da će se domoći polufinala.

"Par­ti­zan uvek teži naj­višim ci­lje­vi­ma. I ka­da ih ni­je išlo i ka­da su bi­li u ne­za­vid­noj si­tu­a­ci­ji zna­lo se da će se po­di­hci. U me­đu­vre­me­nu su se po­ja­ča­va­li, bru­si­li for­mu i na­ni­za­li 12 po­be­da, što do­volj­no govo­ri o nji­ho­voj sna­zi", rekao je Jovović.

Za utakmicu u Morači vlada veliko intereosvanja navijača, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji.

"Utakmica sa Partizanom su i u prošlosti iza­zi­va­le ve­li­ko in­te­re­so­va­nje jav­no­sti. Sa­da i zna­čaj utak­mi­ce do­dat­no pod­gre­va at­mos­fe­ru. Me­đu­tim, si­gu­ran sam da će­mo zna­ti da se pri­la­go­di­mo.Ove sezone smo prošli kroz do­sta stre­snih si­tu­a­ci­ja i ve­ru­jem da nas je to pri­pre­mi­lo da ne podleg­ne­mo pri­ti­sku", zaključio je Jovović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track