(VIDEO) POBEDA ZA TOP 16: Zvezda srušila Pešićev Bajern u Minhenu
Foto: Euroleague

Na krilima Delija

(VIDEO) POBEDA ZA TOP 16: Zvezda srušila Pešićev Bajern u Minhenu

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde su okviru 5. kola Evrolige savladali ekipu Bajerna u Minhenu (90:79), u dvorani ''Audi Dom''.
1 / 9 Foto: Fonet

Vrlo važna pobeda za crveno-bele, kojji posle prvog dela imaju dva trijumfa i tri poraza, isto koliko i tim koji trenira Svetislav Pešić.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Kvinsi Miler sa 22 poena, dok je Vladimir Štimac postigao 18, a Marko Simonović dodao je 15.

Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Duško Savanović sa 19 poena, a Džon Brajant postigao je 12. Zvezda i Bajern nalaze se na deobi četvrtog mesta sa po dve pobede i tri poraza.

23:34 - Radonjić: Herojska pobedaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je za trijumf nad Bajernom da je bio herojski zbog teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim.Radonjić je istakao da nije bilo lako doći na gostovanje Bajernu posle tri vezana poraza u Evroligi, a apostrofirao je i povrede Gala Mekela i Branka Lazića pred sam meč i tokom njega. “Došli smo u Minhen posle tri vezana poraza u Evroligi koji nisu nimalo lako, uz svu problematiku koju imamo od početka priprema, ali smo pokušali da u proteklom periodu uradimo što je moguće više da bismo bili spremni da igramo bolje protiv takvih sjajnih klubova. Na sve te probleme koje smo imali, ostali smo bez Mekela pred meč, a tokom njega kapitena Lazića. Za ovu pobedu može da se kaže da je herojska”, naglasio je Radonjić. Trener ‘crveno-belih’ potom se osvrnuo na samu utakmicu i istakao je da je malo ko mogao da očekuje da će njegov tim izgledati tako dobro kao što je bio slučaj. “Počeli smo dobro, igrali smo veoma dobro u odbrani, imali smo dobar rezultat, što nam je bilo bitno za samopouzdanje, znali smo da će Bajern svojim kvalitetom držati ritam i terati nas da igramo kako oni žele. U drugoj četvrtini je bilo i grešaka koje se mogu okarakterisati mladalačkim, bilo je jasno da nećemo moći da izdržimo ritam. Ali, odigrali smo 20 minuta veoma kvalitetnih u nastavku, bili smo sjajni u odbrani, imali smo pojedine probleme sa njihovim skokom, ali kada je bilo bitno bili smo precizni u napadu, pogodili smo važne šuteve i uspeli smo da dođemo do herojske pobede. Malo ko je mogao da očekuje da ćemo ovako dobro da izgledamo”, istakao je Radonjić.

Tok utakmice

40. minut 90:79 - Kraj utakmice vredna pobeda Zvezde u borbi za četvrto mesto u grupi

39. minut 86:77 - Trojka za Simonovića!

39. minut 83:77 - Treća trojka Rebića, 16 asistencija Jovića

38. minut 80:77 - Tejlor je pogodio oba bacanja

38. minut 80:75 - Trojka Simonovića preko ruke, Pešić traži tajm - aut

36. minut 77;73 - Štimac jer pogodio uz faul Tejlora, a potom i dodatno bacanje što je Zvezdi donelo plus 4

35. minut 72:71 - Simonović krade loptu, Zvezda vodi

34. minut 70:71 - Kakva greška Milera, koji je uhvatio loptu, a onda tražio tajm - aut, što za razliku od američke košarke u Evropi nije dozvoljeno

32. minut 68:66 - Trojka Rebića Zvezda opet vodi

31. minut 65:66 - Sjajna kontra Zvezde za prve poene Cirbesa još od prve četvrtine

Četvrta četvrtina

30. minut 63:66 - Bajern drži minimalnu prednost iako Miler igra sjajno i ima 20 poena

27. minut 55:53 - Zbog problema sa povredama igrača crveno-beli igraju sa dosta rotacija, pa je tako minutažu dobio i Nikola Rebić koji se svojom borbenošću inicirao seriju 7-0. Uz sve to pogodio je trojku, ukrao loptu i položio u koš za vođstvo.

25. minut 48:50 - Još jedna trojka ovoga puta Simonovića donosi Zvezdi priključak

24. minut 45:48 - Kvinsi Miler je ubacio prvu trojku za Zvezdu tek u trećoj četvrtini, i na taj način omogućio priključak svom timu koji je konstantno zaostajao od pet do osam poena.

21. minut 40:43 - Miler je postigao prve poene u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 38:43 - Kraj prvog poluvremena

19. minut 34:40 - Zvezda je vezala 4. minuta loše igre što su Nemci iskoristili i praktično bez menogo igre došli do prednosti

16. minut 29:34 - Renfro je pogodio šestu trojku za Bavarce iz 10 pokušaja, za najveću prednost domaćina

15. minut 29:31 - Tejlor je doneo Bajernu vođstvo polovinom drugog kvartala, pa je Radonjić opet tražio tajm - aut.

14. minut 29:26 - Štimac je nezaustavljiv sve poene Zvezde u nastavku je postigao

11. minut 25:19 - Štimac je u petorci na startu drugog dela i to je dalo rezultat jer je bivši centar Bajerna 4 puta poentirao

Druga četvrtina

10. minut 19:19 - Zvezda je potpuno stala i Nemci su serijom 11:0 prvi put poveli. Njihov miz prekinuo je Cirbes za kraj prve deonice

8. minut 17:13 - Bajern je mini serijom od 5:0 uspeo da uhvati priključak pa je Radonjić zatražiminut odmora

7. minut 17:8 - Zvezda ima samo jednu izgubljenu loptu i maksimalno kažnjava sve greške rivala u odbrani. I Tompson ima već 4 poena.

6. minut 13:5 - Miler i Cirbes sjajno sarađuju ikao Pešić menja odbranu na njima

4. minut 7:2 - Cirbes i Miler za sada su nepremostiva prepreka za Nemce

1. minut 2:0 - Miler je postigao prve poene na utakmici

20:45 - Počela je utakmica

20:30 - Mekel ne igra, povredio se na treningu

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Izraelski plejmejker Gal Mekel iskrenuo je zglob i neće igrati protiv Bajerna u meču Evrolige. Mekela je zadesio peh na večerašnjem treningu u Minhenu, dan pred utakmicu petog kola Grupe A.

20:02 - Jović i Lazić: Da odigramo bolej nego u poslednja 3 meča u Evroligi

Foto: Saša Pavlić

Pred put u Minhen očekivanja izneli su bekovi crveno – belih, Stefan Jović i Branko Lazić.

''Pre svega moramo da pružimo znatno bolje partije, nego što smo pružali u poslednja 3 kola u Evroligi. Reagovali smo posle Fenerbahčea, vratili smo se na prvo mesto u ABA ligi što je za nas jako bitno, a što se tiče Evrolige, moramo da verujemo jer i dalje postoji šansa za TOP16 fazu. Naravno da znamo da je izuzetno teško iz ove perspektive, ali na nama je da sutra pružimo maksimum i da pokušamo da osvojimo bodove. Mislim da je Bajern najkonstantnija ekipa u našoj grupi, bez obzira na njihov skor, u Madridu su izgubili u finišu, dobro su namučili Fener tamo, dobili su Himki i po meni nezasluženo su na ovoj poziciji na kojoj se trenutno nalaze, rekao je Stefan Jović.

Foto: Saša Pavlić

''Nakon vezana tri poraza u Evroligi, pokušaćemo da pružimo pre svega bolju partiju. Želimo da popravimo situaciju u grupi i da pokušamo da ostanemo konkurentni za plasman u TOP16. Ekipa Bajerna je dobro sastavljena od dosta iskusnih pojedinaca i to su pokazali na svim ovim mečevima do sada, sigurno da će biti teško protiv njih, ali mi ne idemo tamo da izgubimo sa što manjom razlikom nego idemo sa ciljem da pokušamo da ostanemo u igri za plasman u TOP16", kaže kapiten Lazić.

19:40 - Radonjić: Bajern je veoma konkurentan u našoj grupi

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Trener Radonjić još pre početka sezone je skautirao ekipu Bajerna, što je i pomenuo na prvoj konferenciji za medije, kada je Bavarce najavio kao potencijalno iznenađenje.

''Posle jako bitne pobede u Skoplju, raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur, imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Svetislav Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu. Na osnovu svega toga, jasno je da nas čeka težak meč i izuzetno kvalitetan protivnik, koji je itekako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas.''

19:20 - Pešić: Igram protiv omiljenog kluba

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Trener košarkaša Bajerna Svetislav Pešić istakao je da će u četvrtak igrati protiv svog omiljenog kluba – Crvene zvezde.„Biće ovo veoma intenzivna i psihološka utakmica protiv mog omiljenog kluba. Imaju izbalansiran sastav sa iskusnim igračima i mladim talentima koji već preuzimaju mnogo odgovornosti. Takođe, igraju fizički. Ali ako želimo da pobošljamo šanse da se plasiramo u sledeću fazu Evrolige, moramo da pobedimo Beograđane na svom terenu“, rekao je Pešić.

19:00 - Savanović i Micić: Moramo da pobedimo

Bivši srpski reprezentativac Duško Savanović ni ne pomišlja na poraz.

„Ukoliko želimo da se domognemo Top16 ne smemo da razmišljamo o porazu. Moramo da pobedimo što je više utakmica moguće, a Beograd je sledeća prepreka za nas posle ove. Oni će doći ovde kako bi dokazali da su jedan od najboljih klubova u Evropi. Moramo pokazati da je ovo naša kuća i branićemo je čime god imamo“, naveo je Savanović.

Srpski plejmejker Vasilije Micić koji brani boje bavarskog kluba poželeo je dobrodošlicu "crveno-belima".

„Dobrodošli navijači Zvezde. Želim vam dobru utakmicu i uskoro se vidimo na našem terenu“, istakao je Micić.

Duel Zvezde i Bajerna biće prilika da se Vladimir Štimac susretne sa igračima sa kojima je godinu dana delio svlačionicu.

„Štimac uvek daje sve od sebe, bilo da je to u odbrani ili u napadu“, zaključio je bek Nihad Đedović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track