(VIDEO) RUTINSKI: Zvezda se prošetala kroz Laktaše i nastavila trku sa Cedevitom
Foto: ABA Liga

Derbi ABA lige

(VIDEO) RUTINSKI: Zvezda se prošetala kroz Laktaše i nastavila trku sa Cedevitom

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu (74:54) u jednom od derbija 23. kola regionalne ABA lige.

Srpski i regionalni šampion posle 23 kola regionalne ABA lige zauzima drugu poziciju sa 17 pobeda i šest poraza (Cedevita u nedelju uveče gostuje Olimpiji), dok je Igokea sa skorom 9-14 na sredini tabele.

Simonović je meč završio sa 17 poena, Miler je dodao 14 uz 4 skoka, Lazić 10, a Jović 6 uz 7 skokova i 7 asistencija. Kod domaćina, po 11 poena postigli su Buker i Šibalić, a 10 je dodao Gipson.

Radonjić: Pribojavali smo se LaktašaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika u Laktašima."Igokea igra dobro u poslednje vreme, pokazala je kvalitet da može da igra na zavidnom nivou, vrlo je blizu i opstanka u ligi što im je i cilj. Mi smo se pribojavali ovog meča, međutim ušli smo dobro u meč. U drugoj četvrtini smo imali jedan slabiji period u odbrani, ali nakon toga smo se vratili dobroj odbrani, došli smo do lakih poena. Služio nas je šut za tri poena i mislim da smo na kraju uspeli zasluženo da slavimo", rekao je Radonjić.

Četvrta četvrtina

40. minut - Kraj utakmice, Zvezda je pobedila 74:54

35. minut 65:51 - Zvezda rutinski ćuva prednost, Radonjić kombinuje

Četvrta četvrtina

30. minut 58:44 - Zvezda je opet na nekoliko minuta odigrala sjajnu odbranu, Igokea nije imala rešenje, pa tim trenera Radonjića, posle tri kvartala ima visoku prednost

27. minut 53:37 - Zakucavanjem Cirbesa i Milera Zvezda verovatno rešava meč

25. minut 46:35 - Posle trojke Milera Zvezda je ponovo stekla dvocifrenu prednost

23. minut 42:33 - Zvezda je stegla odbranu i serijom 7:3 ponovo podiže razliku

Treća četvrtina

20. minut 30:35 - Iako je posle prvih deset minuta Zvezda imala veliku rezultatsku prednost, Igokea je došla do igre i posle prvog polubvremena ima sasvim prihvatljiv zaostatak

19. minut 32:30 - Trojka Komatine

16. minut 29:24 - Igokea trojkama smanjuje razliku

14. minut 24:18 - Igokea je došla do igre i posle poena Bukera Radonjić je zatražio minut odmora

13. minut 22:12 - Iz 10 pokušaja Igokea je ubacila prvu trojku, pogodio je Katnić

Druga četvrtina

10. minut 19:7 - Zvezda je ubacila 5 trojki, uz seriju od 10:0 i prvi kvartal dpobila rezultatom

8. minut 11:5 - Treća trojka za Zvezdu, sada i Simonović

5. minut 6:3 - Nova trojka Dangubića, a Igokea ima šut za 3 poena 0 od 5

5. minut 3:3 - Malo poena i mnogo grešaka na startu meča

3. minut 3:2 - Dangubić pogađa prvu trojku za Zvezdu

2. minut 0:2 - Kesar je pogodio prvi koš na utakmici

Prva četvrtina

Srpski i regionalni šampion posle 21 kola regionalne ABA lige zauzima treću poziciju sa 15 pobeda i šest poraza, dok je Igokea sedma sa skorom 9-13.

U prvom meču u Beogradu, Igokea je slavila sa 87:81. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Miloš Komatina i Vuk Radivojević sa po 18 poena, dok je Aleksandar Ćapin dodao 16. U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Marko Simonović sa 17 poena, dok su Stefan Jović i Marko Gurudić ubacili po 12.

Radonjić: Bez obzira na sve, želimo pobedu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se njegova ekipa "nalazi u već dobro poznatom ritmu", ali da želi pobedu u Laktašima protiv Igokee.

Crveno-beli su poraženi na gostovanju Darušafaki u Istanbulu u četvrtak, u okviru Top 16 faze Evrolige, a duel sa Igokeom na programu je u nedelju od 17 časova.

"Očekuje nas meč protiv Igokee, ekipe koja je značajno promenila svoj igrački sastav, u međuvremenu i trenera, u odnosu na utakmicu u Pioniru u kojoj su nas pobedili. U poslednjih nekoliko kola, Igokea igra dobro i nalazi se na korak od opstanka u ligi. Mi se, s druge strane, nalazimo u već dobro poznatom ritmu, od povratka iz Istanbula, praktično smo izgubili pola dana u putu, a od utakmice sa Darušafakom nije prošlo mnogo vremena. Ipak, bez obzira na sve, želimo da dođemo do novih bodova", rekao je Radonjić. Radivojević: Možemo da se suprotstavimo Zvezdi

Plejmejker Igokee Vuk Radivojević kaže da je Crvena zvezda favorit, ali da će se njegov tim boriti.

“Prva utakmica je bila na početku lige, druga situacija i ova utakmica neće biti ista. Zvezda u Laktaše dolazi nakon nesrećnog poraza u Istanbulu, ali i ta utakmica pokazala je da je to jedan fantastičan tim i jedan od najkvalitetnijih u regionu“.

“Mi smo u prvom meču pokazali da možemo igrati protiv Zvezde, suprostavili smo im se i iskoristili svoju šansu. I u ovom meču je Zvezda favorit ali svakako ćemo se boriti i pokušati doći do nove pobede“, rekao je Radivojević, bivši košarkaš crveno-belih.

Trener Igokee Dragan Bajić kaže da je dolazak Zvezde praznik košarke.

“Za nas je ovo veliki motiv, pokušaćemo da damo sve od sebe. Znamo da je kvalitet na strani Zvezde, ali ako nam se ukaže i gram prilike za iznenađenje mi ćemo to pokušati da iskorisitimo“, kaže Bajić i dodaje:

“Zvezda je izuzetno kvalitetna na svim pozicijma, posebno pod košem gde dominira Cirbes koji igra u odličnoj formi. Pokušaćemo naći najbolje rešenje. Zvezda je poražena u Istanbulu i sigurno bi bilo lakše za nas da su pobedili. Međutim, mi znamo da Zvezda juri svaku pobedu u borbi za drugu poziciju i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi takođe imamo svoje računice, još nismo obezbijedili opstanak jer nam treba još jedna pobeda do kraja“.

Dozet postaje legenda Igokee

Duel Igokee i Crvene zvezde imaće svojvrsnu uvertiru. U Laktašima će pre početka meča pod svodove dvorane u laktašima biti podignut dres kapitena šampionske generacije Igokee Milana Dozeta.Milan Dozet je karijeru počeo u Partizanu, igrao je za Zemun, Slogu, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, a u inostranstvu je nastupao za Kijev, Panelinios i kiparske timove AEL Limasol i Apoel. On je 2010. potpisao za Igokeu, a nakon osvajanja titule šampiona Bosne i Hercegovine 2014. objavio je završetak karijere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track