BRAZIL PREJAK ZA SRBIJU: Orlovi nemaju za čim da žale, slede ODLUČUJUĆE bitke! Pobede Švajcarske i Portugala, remi Urugvaja!
Foto: AP

KATar 2022

BRAZIL PREJAK ZA SRBIJU: Orlovi nemaju za čim da žale, slede ODLUČUJUĆE bitke! Pobede Švajcarske i Portugala, remi Urugvaja!

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Švajcarska - Kamerun 1:0

Urugvaj - Južna Koreja 0:0

Portugal - Gana 3:2

Brazil - Srbija 2:0

To je sve za ovaj dan. Težak dan, nismo ga baš ovako zamišljali.

22.44 - Stojković ni ne pomišlja na predaju nakon poraza od Brazila

22. 35 - Kristijano Ronaldo postavio novi rekord

Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo rekao je da je ponosan što je večeras u utakmici protiv Gane u Kataru, postao prvi igrač koji je postigao najmanje jedan gol na pet svetskih prvenstava.

"Biti prvi fudbaler koji je postigao gol na pet Mundijala je nešto što me čini veoma ponosnim. To je sjajan trenutak, moje peto Svetsko prvenstvo, pobedili smo, dobro smo počeli. To je vrlo važna pobeda, znamo da je pobeda u prvoj utakmici ključna", rekao je Ronaldo.

Portugal je u Dohi pobedio Ganu sa 3:2, u prvom kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu, a Ronaldo je postigao vodeći gol u 65. minutu iz jedanaesterca.

Kapiten Portugala odgovorio je samo na jedno novinarsko pitanje, u vezi sa istorijskim golom, koji je postigao samo dva dana pošto je raskinuo ugovor sa Mančester junajtedom.

"Najvažnija stvar je da ekipa pobeđuje. Poglavlje je zatvoreno. Dobro smo startovali, pobedili smo, uspeo sam da pomognem mojoj ekipi. Ostalo se ne računa", rekao je Ronaldo, zahvalio novinarima i otišao u svlačionicu.

Drugo kolo u Grupi H na programu je u ponedeljak, kada će igrati Portugal -Urugvaj i Gana - Južna Koreja.

22. 11. - Piksi posle poraza od Brazila

22.01 - Brazil je pokazao klasu, Srbija nema za čim da žali.

19. 02 - Portugal je nakon drame savladao Ganu

18. 32 - Selektor Urugvaja nakon remija sa Korejom

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Dijego Alonso izjavio je da će drugo, a posebno treće kolo, biti odlučujuće za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, posle utakmice bez golova sa Južnom Korejom.

On je novinarima nakon utakmice kazao da su se dve selekcije dobro borile, da su im fudbaleri Južne Koreje zadavali poteškoće u prvih dvadesetak minuta, a da igrači Urugvaja nisu uspeli da pronadju način kako da ih pritisnu.

"Uspeli smo da napravimo određene promene u drugom delu igre, bili smo agresivniji i više uključeni u igru. Nedostajalo nam je malo fluidnosti u igri, malo inspiracije u kreiranju, ali ekipa se dobro borila", rekao je Alonso.

Naveo je da su na teren izveli prilično napadačku jedanaestorku, sa gotovo tri napadača i sa trojicom vezista koji mogu da šutnu, ali istakao da im je nedostajalo bolje kombinovanje na sredini terena, kako bi brže oslobodili krilne igrače.

"Sve u svemu, zadovoljan sam onim što su igrači proizveli. Kvalifikacije će sigurno biti odlučene na kraju, posebno nakon današnjeg rezultata. Ono što će biti drugog dana, a posebno trećeg, biće odlučujuće", ocenio je Alonso.

Reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje odigrale su danas 0:0 u prvom kolu grupe H, dok od 17 sati igraju Portugal i Gana u drugom meču te grupe.

Južna Koreja se u drugom kolu, u ponedeljak, sastaje se sa reprezentacijom Gane, dok će u drugom meču igrati Urugvaj sa Portugalom.

17. 58 - Bento zadovoljan remijem protiv Urugvaja

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Paulo Bento izjavio je da se na meču na Svetskom prvenstvu u Kataru nisu plašili fudbalera Urugvaja i istakao da su igrači imali "fantastičan stav".

"Imali smo dobro prvo poluvreme, bolje nego drugo. Imali smo trenutke dominacije, u kojima smo mogli da postavimo igru", rekao je Bento novinarima posle utakmice.

Reprezentacije Južne Koreje i Urugvaja odigrale su danas nerešeno, bez golova, u utakmici prvog kola grupe H na Mundijalu.

Bento kazao je da su njegovi igrači tokom utakmice fizički poklekli, ali da su uspeli da ostanu dobro organizovani i složni, ističući da su igrači imali "fantastičan stav".

"Jedan od pozitivnih aspekata je bila agresivnost. Znali smo da se mnogo muče i dopao nam se način na koji smo odgovorili, pomerali loptu sa ponosom, a da se nismo plašili protivnika", istakao je selektor Južne Koreje.

Naveo je i da će u narednim utakmicama pokušavati da igraju tom vrstom agresivnosti, ali da misli da će mečevi biti sve teži i teži.

Reprezentacija Južne Koreje u drugom kolu grupe H, u ponedeljak, sastaće se sa reprezentacijom Gane, dok će se u drugom meču Urugvaj sastati sa Portugalom.

17. 20 - Japanci pucaju od optimizma nakon senzacionalne pobede protiv Nemačke

Selektor japanske reprezentacije Hadžime Morijasu izjavio je da je pobeda nad Nemačkom već deo prošlosti i da Japan može da počne da sanja o osmini finala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Sve o čemu možemo da mislimo je sledeća utakmica i to već radimo. Utakmica protiv Nemačke je već deo prošlosti", rekao je Morijasu čiji tim u nedelju igra protiv Kostarike koja je u sredu poražena od Španije.

Prema njegovim rečima, selektor može da nametne svoju taktiku ali je na igračima da je primene u zavisnosti od toga šta se dešava na terenu.

Morijasu je rekao da se posle neke utakmice uvek razmišlja o stvarima koje su mogle bolje da se urade, ali se odmah počinju pripreme za naredni meč na pozitivan način.

Reprezentacija Japana pobedila je u sredu u Dohi reprezentaciju Nemačke u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu

16. 30 - Amerikanci spremni za duel sa Engleskom

Kapiten fudbalske reprezentacije SAD Tajler Adams izjavio je da će morati dobro da se pripreme za duel sa Engleskom na Svetskom prvenstvu u Kataru i dodao da bez toga pobeda neće biti moguća.

"Engleska je trenutno medju favoritima za osvajanje prvenstva. Ljudi će reći da smo autsajderi, prihvatamo to sa ponosom, ali to ne znači ništa. Sve radimo disciplinovano, svakodnevno dobro treniramo, dobro igramo i znamo da će se pokazati naš kvalitet i naša odlučnost", rekao je Adams novinarima.

On je pred meč koji se igra u petak u 20.00, u okviru grupe B na prvenstvu, kazao da je Engleska veoma veliki tim, ali da žele da pokažu da američki fudbal raste i napreduje u dobrom pravcu.

Adams, koji je od ove sezone fudbaler Lidsa, istakao je da bi poznavanje igrača i njihovog kvaliteta sa kojima se do sada susreo u engleskoj Premijer ligi mogla da bude mala prednost.

"Hoće li utakmica biti predvidljiva? Ne, nikako. Bez obzira koliko ste puta igrali protiv ovih igrača, oni su uvek u stanju da se prilagode igri i onome što radite i pronadju rešenja. Ali dobro je imati to iskustvo nekoliko meseci, igrati protiv nekih od najboljih timova i najboljih engleskih igrača i da na taj naučim i razumem igru drugačije. Medjunarodni fudbal se mnogo razlikuje od klupskog fudbala, ali će mi pomoći", dodao je kapiten SAD.

On je ocenio i da igra reprezentacije Engleske na neki način odgovara karakteristikama reprezentacije SAD, posebno presingu koji igraju u poslednje tri godine, ali da će videti da li će morati da prave odredjene varijacije na ono što inače rade.

Reprezentacija SAD u prvom kolu grupe B odigrala je 1:1 sa ekipom Velsa, dok je Engleska sa 6:2 bila bolja od reprezentacije Irana.

16. 12. - U prvom meču grupe H nije bilo golova. Urugvaj nije uspeo da savlada Koreju.

14.41 - Selektor Kameruna razočaran: Hteli smo više, ali fudbal su detalji

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigober Song rekao je da je razočaran posle poraza od Švajcarske. "Osećaj razočarenja. Hteli smo više, ali znate, vrhunski fudbal su detalji. Bilo je opuštanja, primimo gol... U ovoj fazi rezultat je bitan i doveli smo se u situaciju da će svi naredni mečevi biti odlučujući", rekao je Song posle utakmice. "Što se tiče igre, imali smo šanse koje nismo mogli da iskoristimo, to je fudbal. Ali znamo da je i dalje sve moguće. Želim da čestitam igračima, ali i da ih nateram da shvate šta je vrhunski nivo. To su najvažniji detalji, treba ostati fokusiran od početka do kraja", naveo je Song.

Rigober Song
foto: EPA/Rolex dela Pena

14.07 - Selektor Katara: Nadam se da smo se oslobodili tenzija

Selektor fudbalske reprezentacije Katara Feliks Sančes izjavio je da se nada da se njegov tim oslobodio pritiska sa otvaranja Svetskog prvenstva, kada su u prvom meču poraženi od Ekvadora. "Uglavnom se kaže da se uči na greškama. Hajde da se nadamo da smo se oslobodili tenzija koje su bile tu prvog dana prvenstva", rekao je Sančez novinarima i istakao da će, ako budu igrali na najvišem nivou, pokazati da mogu mnogo više nego prvog dana prvenstva. "Mi smo mala zemlja, sa malom populacijom. Ne znam da li je bila ijedna zemlja poput Katara koja je organizovala Svetsko prvenstvo. Siguran sam da će i nakon prvenstva, Katar nastaviti da radi na poboljšanju kvaliteta fudbala, u okviru mogućnosti i ograničenja koje imamo", rekao je Sančez.

14.00 - Počeo meč URUGVAJ - JUŽNA KOREJA

Fudbaleri Urugvaja u Južne Koreje igraju drugi meč današnjeg programa SP. Ovaj duel uživo možete pratiti na OVOM LINKU.

13.45 - Navijači Srbije se ZAGREVAJU za Brazil

Dešavanja UŽIVO SA ULICA DOHE možete pratiti na OVOM LINKU.

1 / 8 Foto: Kurir sport

12.57 - Švajcarska iščupala 3 boda protiv Kameruna

Fudbaleri Švajcarske slavili su nad Kamerunom sa 1:0 u prvom meču grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Više o ovom meču pročitajte na OVOM LINKU.

12.27 - Anketa: Kakav će biti ishod meča Brazil-Srbija

00:53

Anketa: Ko će pobediti u meču Brazila i Srbije?

12.21 - Pomama za ulaznicama za meč Brazil-Srbija

01:41

Pomama za ulaznicama za meč Brazil - Srbija, cene idu i do 700 evra

12.04 - Švajcarska povela protiv odličnog Kameruna

Više o detaljima sa ovog meča pogledajte na OVOM LINKU.

11.52 - Sautgejt: Kejn će biti spreman za utakmicu protiv SAD

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izjavio je da će kapiten nacionalne selekcije Hari Kejn biti spreman za drugu utakmicu SP protiv SAD. "Hari je dobro. Danas je radio malo više individualno. Sve je dobro za petak veče. Juče je bio na skeneru da bi se uverio da je sve u redu", rekao je Sautgejt. Engleska će u drugom kolu Grupe B igrati protiv selekcije SAD, u petak od 20.00.

11.46 - Dušanu Tadiću stigla NAJSLAĐA PODRŠKA

Kapiten Srbije Dušan Tadić pred meč sa Brazilom dobio je najlepšu podršku. Pogledajte u videu o čemu je reč:

11.00 - Počeo meč ŠVAJCARSKA - KAMERUN

Fudbaleri Švajcarske i Kameruna otvaraju današnji program. Ovaj duel uživo iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

10.49 - Skoro 10 miliona Nemaca gledalo poraz od Japana

Manje od deset miliona Nemaca, odnosno njih 9,23 miliona gledalo je poraz njihove selekcije od Japana, što je mnogo manja publika u odnosu na 2018. godinu. Utakmica u sredu popodne okupila je manje od 60 odsto gledalaca (59,7 odsto tržišnog udela) na javnom televizijskom kanalu ARD, odnosno manje od deset miliona ljudi. Pre četiri i po godine, prva utakmica Nemačke u Rusiji protiv Meksika (poraz 1:0), kada su bili aktuelni svetski šampioni, privukla je skoro 26 miliona gledalaca (81,6 tržišnog udela). U Nemačkoj, gde su pozivi na bojkot Svetskog prvenstva u Kataru bili veoma brojni, publika je od početka Mundijala bila "u slobodnom padu".

Nemačka
foto: AP

10.30 - Navijači Kameruna se "šarene" u Dohi

Navijači Kameruna ispunili su tribine stadiona "Al Džanub", a zbog svojih tradicionalnih obeležba privlače posebnu pažnju fotoreportera.

1 / 5 Foto: EPA/Abir Sultan

09.52 - Defanzivac Saudijske Arabije operisan - za njega je SP završeno

Fudbaler Saudijske Arabije Jaser Al-Šahrani biće operisan i moraće da propusti ostatak Svetskog prvenstva, pošto je dobio udarac u deulu sa golmanom svoje ekipe, tokom utakmice sa Argentinom. "Želim da vas uverim da sam dobro. Molite se za mene i čestitam saigračima na pobedi", rekao je Al-Šahrani na snimku iz bolničkog kreveta.

09.38 - Japanci pokupili đubre i oduševili planetu

Fudbaleri Japana očitali su lekciju Nemačkoj, a njihovi navijači - celom svetu. Posle utakmice na "Kalifa" stadionu, umesto slavlja posle senzacionalnog uspeha, Japanci poznati po svojoj marljivosti odlučili su da pokupe đubre na tribinama. Više o ovoj vesti pročitajte na OVOM LINKU.

Japan
foto: Profimedia

08.53 - Navijači Srbije se "zagrevaju" za meč sa Brazilom

Reporter Kurira naleteo je na srpske navijače, grupu iz Obrenovca i Šapca. Vesela i dobro raspoložena družina prognozirala je ishod večerašnjeg meča. A šta su rekli pogledajte na OVOM LINKU.

00:44

Ulazak u fan zonu u Dohi i odmah bingo

08.00 - ANKETA: Može li Srbija da pobedi Brazil?

07.00 - Današnji program nudi VRHUNSKU ZABAVU

Fudbaleri Švajcarske i Kameruna otvaraju današnji program u Dohi, a potom sledi duel Urugvaja i Južne Koreje - selekcija koje ne važe za favorite na papiru ali su spremne da itekako pomrse račune. Zatim sledi sudar Portugala i Gane, a za kraj dana fudbalska poslastica i meč na koji je cela naša zemlja čekala od početka prvenstva - Brazil i Srbija.

Srbija čeka ČUDO U KATARU!

Fudbaleri Srbije večeras od 20 časova protiv Brazila započinju Mundijalsku priču u Kataru. Pred izabranicima Dragana Stojkovića Piksija je rival protiv kojeg naša selekcija nije uspela da upiše trijumf celih 88 godina. Čini se da je došlo vreme da padnu i čuvene "karioke", a Piksijevi sinovi mogli bi da budu ti koji će ispisati jednu novu stranicu fudbalske istorije.

Neka fortuna večeras bude na strani naših momaka i da baš oni nastave senzacionalni niz na ovogodišnjem turniru. Svetsko prvenstvo u Kataru je specifično po mnogo čemu, neka bude i po Srbiji!

Poslednja pobeda Brazila nad Srbijom 2018. godine

Srbija će pod tim imenom treći put igrati na Svetskom prvenstvu, a ukupno 13. put ako računamo i nastupe u sklopu jugoslovenskih reprezentacija. Srpski tim nije prošao grupnu fazu od 1998. godine. Reprezentacija je do sada odigrala ukupno 19 utakmica protiv Brazila, pobedila je dva puta, sedam utakmica završeno je remijem, a izgubila je u 10 mečeva. Poslednji put Srbija i Brazil igrali su krajem juna 2018. godine u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je petostruki svetski prvak pobedio sa 2:0 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track