MUNDIJAL UŽIVO, 7. DAN: Čudesni Mbape! Srbiji preti kazna, FIFA razmatra slučaj
Foto: AP

KATAR 2022

MUNDIJAL UŽIVO, 7. DAN: Čudesni Mbape! Srbiji preti kazna, FIFA razmatra slučaj

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Današnji raspored mečeva:

Tunis - Australija 0:1

Poljska - Saudijska Arabija 2:0

Francuska - Danska (u toku)

Argentina - Meksiko (20.00)

19:10 - Francuska je prvi učesnik osmine finala pošto je u uzbudljivoj utakmici pobedila Dansku, a trijumf "Trikolorima" doneo je neverovatni Kilijan Mbape.

18:35 - Fudbalski savez Srbije mogao bi da bude kažnjen od strane FIFA, a pogledajte na koji način.

17:55 - Pojavila se informacija da je FIFA pokrenula postupak protiv Srbije zbog zastave "nema predaje", a u međuvremenu se oglasio i Fudbalski savez lažne države Kosovo.

17.00 - Počela je utakmica Francuska - Danska. Pratite uživo taj meč OVDE.

16.20 - Poljska pobedila Saudijsku Arabiju u veoma uzbudljivoj utakmici

Saudijska Arabija prikazala je veoma dobru partiju protiv Poljske, ali jednostavno nisu iskoristili brojne šanse među kojima i penal, dok su Poljaci golovima Zijelinskog i Levandovskog došli do važne pobede.

Poslednje kolo u ovoj grupi biće istinski spektakl.

15.01 - Katarska platforma nedostupna u S. Arabiji

Zvanična katarska striming platforma za prenos utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu delimično je nedostupna u Saudijskoj Arabiji iz nepoznatih razloga, saopštili su u beIN grupa i pretplatnici. Zvanični striming partner Mondial-2022, TOD TV je u vlasništvu katarske grupe beIN, koja je nekoliko godina bila blokirana u Saudijskoj Arabiji zbog diplomatske krize u Zalivu, pre nego što je ponovo postala dostupna u oktobru 2021. "Iz razloga koji su van naše kontrole, suočavamo se sa prekidom rada u Saudijskoj Arabiji, koji trenutno utiče na rad TOD TV-a", navela je grupa beIN u poruci poslatoj partnerima i pretplatnicima. Ta grupa je dodala da će dati obaveštenje čim dobije nove informacije. Saudijske vlasti nisu komentarisale tu vest.

14.30 - Dalić: Moramo biti agresivniji

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Kanade i istakao da njegova ekipa na tom meču mora biti agresivnija nego na startu SP protiv Maroka. "Dobro su igrali protiv Belgije, ali su izgubili. Puni su samopouzdanja", rekao je Dalić Dalić je istakao i da je bio razočaran terminom prve utakmice i dodao da je to dosta poremetio njihove planove, "ceo bioritam". "Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dve medalje u 30 godina, što je uspelo još jedino Nemačkoj i Francuskoj. Nisam želeo da to komentarišem, ali to što igramo u 13.00 nije poštovanje", rekao je Dalić.

14.11 - Herdman: Hrvatska je vrhunska ekipa

Selektor fudbalske reprezentacije Kanade Džon Herdman rekao je da je selekcija Hrvatske vrhunski tim i da će predstojeća utakmica na Svetskom prvenstvu biti veliki test za njegovu ekipu. "Očekuje nas važna utakmica, spremni smo. Ovo je trenutak koji će nas definisati. To će odrediti ova utakmica. Verujemo u sebe, to je najvažnija stvar uoči takve utakmice. Hrvatska je vrhunski tim, biće to veliki test za nas", rekao je Herdman.

14.00 - Počeo meč POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA

Tok meča iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

1 / 7 Foto: EPA

13.48 - Navijači u Kataru se žale na klimu

Klimatizacija stadiona jedno je od kontroverznih tema Svetskog prvenstva u Kataru, jer radi punom parom od početka takmičenja bez obzira da li su utakmice tokom dana ili večeri. Na stadionima se čuje tiho brujanje motora klima uređaja koji se nalaze ispod sedišta na tribinama ili na zidovima, i iz njih izlazi hladan vazduh. "Morao sam da idem na vrh tribine gde je manje hladno. Ima mnogo klima uređaja, da je prosto nepodnošljivo", rekao je jedan kanadski navijač francuskom radiju. Navijači koji su rekli da se smrzavaju na utakmicama, savetovali su da se nose jakne, dok su se neki našalili na društvenim mrežama da nije potrebno imati frižider za vodu, dovoljno je staviti bocu ispod sedišta gde je ventilacioni otvor za klima uređaje.

13.32 - Šolc pozdravio gest fudbalera Nemačke

Nemački kancelar Olaf Šolc pozdravio je gest fudbalera Nemačke koji su prekrili usta uoči utakmice sa Japanom na Svetskom prvenstvu kao odgovor na zabranu FIFA da nose kapitenske trake u duginim bojama. "Ono što treba zapamtiti je da su igrači nemačkog tima pronašli način da pošalju snažnu poruku", rekao je Šolc u intervjuu za nedeljnik Fokus. Fudbaleri Nemačke rukom su prekrili usta prilikom timskog fotografisanja pred meč sa Japanom.

13.16 - Maroko spreman da rizikuje

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da je spreman da "rizikuje" i da predstojeći meč protiv Belgije na Svetskom prvenstvu igra sa Nusairom Mazrauijem i Ašrafom Hakimijem. "Intenzitet prvog meča protiv Hrvatske (0:0) ostavio nam je probleme, ali Mazraui još uvek nije aut, imamo još 24 sata i mislim da će igrati", rekao je Regragi. "Sutra će nam trebati 100 odsto spremni igrači. Mazraui, Hakimi i kapiten Romen Sais imaju male bolove, ali morate to da prebolite, ovo je Svetsko prvenstvo", dodao je selektor Maroka.

13.01 - Australija majstorijom Djuka pobedila Tunis

Uspela je Australija da odbije nalete rivala, te da stigne do zlata vredna tri boda. Jedini gol na meču postigao je Mičel Djuk u 23. minutu. Ceo izveštaj možete pročitati na OVOM LINKU.

11.59 - Olmo: Modrić mi je uzor

Fudbalski reprezentativac Španije Dani Olmo, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, rekao je da pomno prati kako igra Luka Modrić i da mu je Hrvatska draga. "Nakon Španije jako mi se svidja Hrvatska. Modrić je igrač višeg nivoa zbog načina kako na terenu prati utakmicu, kako kontroliše loptu... On je jedan od igrača koje pomno pratim, Modrić mi je jedan od uzora", izjavio je 24-godišnji Olmo u intervjuu za španski AS.

11.34 - POŽAR U DOHI!

Požar se desio u navijačkom selu koji se zove "Ketaifan severno ostrvo", dok je vlast istakla da vatrogasci "kontrolišu" požar u zgradi, te da niko nije povređen. Više o ovome čitajte na OVOM LINKU.

11.00 - Počeo meč TUNIS - AUSTRALIJA

Tok meča iz minuta u minut možete pratiti na OVOM LINKU.

1 / 9 Foto: AP

09.39 - Luis Enrike voli tehnologiju

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike prihvatio je izazov tehnologije jer u baznom kampu na Svetskom prvenstvu u Kataru koristi električni tronitet za kretanje, toki-voki, kao i uživo strimove na Tviču. Enrike svake večeri osim na dan utakmice uključuje se u 20.00 na Tviču da bi uživo razgovarao sa španskim navijačima. "Želim da vam kažem stvari kakve jesu, potpunu realnost bez ikakvog pripremanja za razgovor", rekao je Enrike na jednom strimingu. Pored inovacija u komunikaciji, Enrike je u Dohu doneo električne trotinete za sebe i igrače. Igrači tokom kretanja po kampu nose mali GPS i toki-voki koji je povezan sa uređajima Enrikea. Selektor je u septembru uveo tu vrste tehnologije kako bi pojedinačno nekim igračima davao savete i kolektivno se dogovarao sa svim fudbalerima.

08.53 - Urugvajac sudi meč Hrvatske i Kanade

Urugvajski sudija Andres Matonte (34) sudiće utakmicu drugog kola Grupe F Svetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade koja je na programu u nedelju. Asistiraće mu sunarodnici Nikolas Taran i Martin Sopi, a četvrti sudija je Peruanac Kevin Ortega. Argentinac Mauro Vigliano biće VAR sudija, a njegov asistent UrugvajacLeodan Gonzales. Za VAR ofsajd zadužen je Argentinac Gabriel Čade. "Najbolji sudija je onaj koji najmanje greši, ne postoji savršena arbitraža", rekao je Urugvajac za ESPN kada je saznao da će suditi na Svetskom prvenstvu u Kataru.

08.22 - Navijači Katara ponosni na tim

Navijači Katara izjavili su da su ponosni na svoj tim bez obzira što je eliminisan posle dve utakmice. Katar je postao prvi domaćin Mundijala koji je eliminisan posle prve dve utakmice u grupi. Katarski biznismen Jusef Al-Taher izjavio je da je gledao utakmicu zajedno sa prijateljima na džinovskom ekranu u jednoj velikoj prostoriji njegovog doma oko 40 kilometara severozapadno od Dohe. "Bez obzira na ishod, prava je pobeda biti uspešan domaćin Svetskog prvenstva. Reprezentacija prvi put učestvuje na ovom nivou. Ponosni smo", rekao je Taher. Njegov prijatelj Sultan al Jasem je rekao da je Katar centar svetske pažnje i dodao da pola sveta ranije nije ni znalo gde se tačno nalazi zemlja. "Nismo očekivali sportsku pobedu, ali smo već dobili političku, društvenu i ekonomsku pobedu", rekao je drugi prijatelj i dodao da je Mundijal stavio "Katar na mapu sveta".

Katar, navijači Katara
foto: AP

08.03 - Sautgejt: Dobro smo kontrolisali igru

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je posle meča sa Amerikom da je utakmica bila "baš onakva" kakvu je očekivao, i dodao da je protivnik "izuzetno fizički spremna ekipa". "Mogli smo da budemo malo bolji u napadu, ali smo pokazali dobru koncentraciju u odbrani, protiv protivnika koji je dosta napadao. Dobro smo kontrolisali igru", rekao je selektor Engleske. Engleska je prva u Grupi B sa četiri boda, Iran je drugi sa tri, Amerika treća sa dva, a Vels je na četvrtom mestu sa jednim bodom.

07.00 - Današnji program nudi dobru zabavu

Subota, sedmi nad na Mundijalu u Kataru donosi nam mečeve grupa C i D. Prvi na teren izlaze Tunis i Australija od 11 časova, a posle njih sledi duel Poljske i Saudijske Arabije koji će biti posebno zanimljiv zbog činjenice da su Saudijci na startu šampionata napravili najveću senzaciju pobedom nad Argentinom u prvom kolu. Zatim od 17 časova gledamo Francusku i Dansku, a za kraj dana od 20 sati duel dve južnoameričke selekcije Argentina - Meksiko.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track