KAMERUNAC PROLAZI KROZ PAKAO! Srušio je svoju domovinu, a tamo mu KAMENOVALI KUĆU! Vapaj majke odjekuje svetom (VIDEO)
Foto: Profimedia

izabrao švajcarsku

KAMERUNAC PROLAZI KROZ PAKAO! Srušio je svoju domovinu, a tamo mu KAMENOVALI KUĆU! Vapaj majke odjekuje svetom (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Kamerunac je zavio Kamerun u crno!

Nakon što je smestio loptu iza leđa Andrea Onane podigao je Bril Embolo ruke u znak poštovanja i izvinjenja što je dao gol za Švajcarce i tako presudio sunarodnicima i izazvao toliki gnev... A, on ne prestaje ni dva dana posle premijerne utakmice Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Iz rodnog Kameruna stigle su baš loše vesti... Porodična kuća Emboloa u Juandeu je kamenovana tokom protesta organizovanih u znak „izdaje“, kako Kamerunci tumače pogodak 25-godišnjeg centarfora Monaka.

Psovke, nezadovoljstvo, nekoliko kamenica... Na prvi pogled ne toliko opasno, ali svakako neprijatno u mestu rođenja momka koji je mogao da igra za Kamerun, a izabrao je Švajcarsku.

Ostavite mi sina na miru“, zavapila je Žermen Embolo, majka centarfora koji je ni kriv, ni dužan, u centru pažnje. „Švajcarska ga je fudbalski odgajila i on je samo obavio posao za tu državu. A, VI Kamerunci, umesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate da date određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji (kompanija koja se bavi pi-arom Samuela Etoa, aktuelnog predsednika tamošnjeg fudbalskog saveza), dok Švajcarci obrazuju moje dete“.

Nije gospođa Žermen prva koja je digla glas protiv Etoa. Velike zvezde, ali čoveka na čiji račun pljušti sve više kritika kad je reč o organizaciji saveza u kome su uvek prisutni lomovi. Možda je ta nestabilnost jedan od razloga što je Bril Embolo ostao dosledan ideji da posle svih mlađih reprezentativnih selekcija Švajcarske ostane u državi gde je godinama igrao za Bazel.

Dugo sam odlagao odluku za koju reprezentaciju ću da igram. Bilo je teško prelomiti. Onda sam jednog dana shvatio da želim da budem član selekcije Švajcarske. Da povratka nema. U porodici je bilo članova koji su ohrabrivali oba izbora, ali su svi poštovali moju odluku“, pričao je svojevremeno Embolo.

Selektor Kameruna Rigobert Song ponosan je na Brila.

- Naš momak je bio strelac za Švajcarsku, iako bih više voleo da je to uradio u dresu naše reprezentacije. Znam ga vrlo dobro, povremeno se i čujemo, ja sam kao njegov veliki brat. To što igra za drugu selekciju ne znači da bi naša zajednica trebalo da se „cepa - napomenuo je Song.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track