BORJAN SPREČIO POTPUNU KATASTROFU KANADE! Hrvatska odradila OGROMAN POSAO, Kanađani završili Mundijal već u grupnoj fazi
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

BORJAN SPREČIO POTPUNU KATASTROFU KANADE! Hrvatska odradila OGROMAN POSAO, Kanađani završili Mundijal već u grupnoj fazi

Mundijal 2022 -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, posle preokreta je pobedila Kanadu rezultatom 4:1, tako stigla do prve pobede na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu i poslala Kanađane kući.

Posle dva kola, Kanada nema nijedan osvojen bod i bez obzira na ishod poslednje utakmice, završiće takmičenje u grupnoj fazi.

Hrvatska je napravila veliki posao i sa četiri boda će ući u poslednje kolo, gde će je sačekati težak zadatak - utakmica protiv Belgije.

Što se tiče susreta na "Kalifa" stadionu u Dohi, bilo je izuzetno zanimljivo već od samog starta pošto je Alfonso Dejvis doneo prednost Kanadi već u drugom minutu utakmice.

To je potpuno šokiralo hrvatske fudbalere koji narednih pola sata nisu mogli da se oporave, ali su od 30. minuta zaigrali znatno bolje. Preuzeli su inicijativu, stvarali šanse i stigli do izjednačenja u 36. minutu.

Andrej Kramarić je savladao nemoćnog Milana Borjana, a isto je učinio Marko Livaja u 44. minutu.

1 / 46 Foto: Dado Đilas

Golman Kanade je bio nemoćan u tim situacijama, a u nastavku je fantastičnim intervencijama sprečio katastrofu svog tima i ubedljiviji poraz.

Ipak, ništa nije mogao ni u 70. minutu, kada je Kramarić postigao drugi gol na utakmici.

Ostavljen je na cedilu i u samoj završnici kada je Miler napravio veliku grešku.

Defanzivac Kanade je poklonio loptu hrvatskim fudbalerima, što su oni rado prihvatili.

Majer i Oršić su izašli sami pred gol Kanade i lako rešili tu situaciju.

Na kraju, zaslužena pobeda hrvatske reprezentacije kojoj će biti dovoljan i bod u zadnjem kolu, protiv Belgije koja će morati da ide na pobedu u direktnom okršaju za narednu fazu takmičenja.

Hrvatska - Kanada 4:1

Kraj meča!

94. minut - GOOOL! Velika greška Milera, koji je poklonio loptu rivalu. Majer i Oršić su izašli sami pred gol Borjana i lako rešili tu situaciju.

92. minut - Hojlet preti u nadoknadi vremena, ali udarac ide pored gola.

90. minut - Igraće se još šest minuta.

86. minut - Na terenu su Pašalić, Majer i Oršić. Dalić želi da koliko-toliko sačuva Kovačića i Modrića koji su završili današnju utakmicu.

78. minut - Sjajan je Milan Borjan na ovoj utakmici... Sada je u kratkom periodu odbranio dva šuta hrvatskih fudbalera.

74. minut - Konačno šansa za Kanadu, odlična reakcija Livakovića nakon pokušaja Dejvisa. U nastavku akcije je dosuđen ofsajd.

73. minut - Nakon izlaska Hačinsona, Borjan je preuzeo kapitensku traku reprezentacije Kanade.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

70. minut - GOOOL! Kramarić je postigao drugi pogodak na ovom meču.

Odličan je bio Borjan na ovom meču, ali, izostala je podrška saigrača u važnim trenucima. Ni kod trećeg gola koji je postigla Hrvatska, čuvar mreže nije mogao da uradi ništa.

68. minut - Nisu Kanađani bezopasni u drugom poluvremenu, ali nakon udarca Dejvida u 56. minutu ekipa Herdmana je bez prilika za gol.

61. minut - Prva izmena Dalića. Na terenu je Bruno Petković umesto Marka Livaje.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

58. minut - Prinuđen je sada bio Borjan da ispravi svoju veliku grešku. Poklonio je loptu rivalu, ali je nakon toga uhvatio istu prilikom centaršuta Hrvatske.

56. minut - Odličan je i Livaković! Džonatan Dejvid je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golman Hrvatske je krajnjim naporima sprečio da lopta završi u golu.

54. minut - Fantastična intervencija Borjana! Kramarić je ostao sam na "penalu", šutirao je iz prve nakon dodavanja Modrića, ali je golman Crvene zvezde odlično reagovao i poslao loptu u korner.

49. minut - Velika prilika za Kanadu! Osorio je šutirao iz dobre situacije, Livaković ne bi mogao da reaguje da je lopta išla u okvir gola. Na sreću Hrvata, otišla je pored.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena.

Ozbiljno je poremetio Hrvatsku rani pogodak Alfonsa Dejvisa već u drugom minutu utakmice. Kanađani su bili bolji rival na startu meča, ali je njihov rival ipak uspeo da se oporavi.

Prvo je ekipa Zlatka Dalića preuzela inicijativu, zatim stvorila i prvu dobru priliku. Kramarićev pogodak je poništen, zatim je istom igraču Borjan odbranio udarac iz kaznenog prostora, ali u završnici poluvremena sve bolja igra Hrvatske dala je rezultat.

Kramarić je izjednačio, a Livaja upotpunio preokret.

45. minut - Nadoknada vremena iznosi pet minuta.

44. minut - GOOOL! Kakav preokret na "Kalifa" stadionu! Marko Livaja je iskoristio ozbiljnu inicijativu Hrvatske koja traje od 30. minuta!

Centarfor spliskog Hajduka je šutirao precizno sa ivice kaznenog prostora, pa sada Hrvatska ima daleko bolju situaciju pred sobom.

36. minut - GOOOL! Kramarić je strelac izjednačujućeg gola!

Perišić je asistent kod prvog pogotka Hrvatske na ovogodišnjem Mundijalu, a Kramarić se odlično snašao. Iskosa, ali i izbliza je šutirao u dalji ugao, a Borjan ovog puta nije mogao da spreči pogodak.

35. minut - Odlična reakcija Borjana! Livaja se našao u dobroj poziciji u šesnaestercu Kanade, šutirao je snažno, a golman Kanade je sprečio pogodak i izjednačenje.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

31. minut - Nešto mirniji minuti su stigli, igra se odvija pretežno na sredini terena, a to naravno više odgovara Kanadi.

Pogledajte kako je Milan Borjan proslavio vodeći pogodak svoje reprezentacije:

26. minut - Poništen gol! Hrvatske! Kramarić se odlično snašao u kaznenom prostoru Kanade, uspeo je da savlada Borjana, ali nakon toga je pomoćni sudija podigao zastavicu, ispostaviće se - opravdano, pošto je prethodno napadač Hrvatske bio u ofsajdu.

21. minut - Odličan tempo utakmice u prvih 20 minuta. Iako nema puno prilika, gledaoci nemaju razloga da budu nezadovoljni.

15. minut - Veći posed lopte nakon vodećeg poogtka Kanade ima Hrvatska, ali još uvek nisu aktuelni vicešampioni sveta pronašli mogućnost da dođu do prave prilike. Čak, deluje da su Kanađani ti koji bi mogli do nove prilike za gol.

9. minut - Neće biti lako Hrvatima koji pokušavaju da se oporave nakon hladnog tuša koji ih je zadesio na samom startu utakmice.

Kanada je započela meč protiv Hrvata baš onako kako je odigrala utakmicu protiv Belgije.

A na tribinama stadiona "Kalifa"...

2. minut - GOOOL! Šok za Hrvatsku! Alfonso Dejvis je strelac već na startu meča!

Bukenan je uputio centaršut, a najbolji fudbaler Kanade je odlično skočio pred golom Livakovića pre nego što je glavom doneo veloko slavlje Kanađanima.

1. minut - Počela je utakmica!

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić - Livaja, Kramarić, Perišić

Kanada: Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Larija, Hačkinson, Eustakio, Dejvis - Bjukenan, Larin, Dejvid

Nakon prvog kola Hrvatska u grupi F ima jedan bod osvojen remijem protiv Maroka, dok je Kanada poražena od Belgije rezultatom 0:0.

Kanađani su ostavili odličan utisak protiv favorizovane Belgije, pravili su šanse, bili bolja ekipa, ali golom Bačuaija, Belgija je stigla do pobede.

Nakon tog meča, selektor Kanade Džon Herdman, podigao je puno prašine kada je svojim igračima poručio "sada idemo da sj****o Hrvatsku".

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić, mogao je da iskoristi te reči za motivaciju svojih igrača, a posebnu motivaciju će imati i golman Kanade, Milan Borjan.

Nakon žreba za Svetsko prvenstvo, mediji u Hrvatskoj su objavili veliki broj tekstova o čuvaru mreže, a na račun kapitena Crvene zvezde, koji je rođen u Kninu, stigao je veliki broj uvredljivih komentara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track