SELEKTOR U ŠOKU POSLE REMIJA SRBIJE! Stojković pokušao da objasni DRAMU protiv Kameruna: Amaterski, neshvatljivo, onakvi golovi...
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

SELEKTOR U ŠOKU POSLE REMIJA SRBIJE! Stojković pokušao da objasni DRAMU protiv Kameruna: Amaterski, neshvatljivo, onakvi golovi...

Mundijal 2022 -

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, obratio se javnosti nekoliko minuta nakon utakmice protiv Kameruna.

"Orlovi" su imali 3:1 i dobru igru, ali je praktično u trenutku sve palo u vodu.

Kamerunci su za dva minuta postigli dva pogotka, stigli do izjednačenja i na kraju osvojili bod.

- Da je dobar dan - nije. Osećamo frustraciju zbog rezultata. Imati 3:1 na ovakvom nivou... Da smo uspeli da im dopustimo da dođu do 3:3, frustrirajuće je. Mislim da smo reagovali odlično posle njihovog gola. Ekipa se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi, a nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi smeo da se dešava, to je amaterski i koštalo nas je pobede - rekao je Stojković pred kamerom televizije "Arena sport" i dodao:

- Idemo dalje, ono što sam video, statistika, posed lopte i dominantnost, to u ovom trenutku ništa ne znači.

Izlazak Strahinje Pavlovića u 56. minutu doneo je puno problema Srbiji.

- Imali smo ponovo taj peh da su dva centralna beka tražila izmenu, Pavlović i Veljković. Morali smo da reagujemo s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće sa tim povredama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali prinudne izmene da pravimo - poručio je selektor.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Stojković žali zbog primljenih golova nakon što je Srbija igrala odlično većim delom utakmice.

- Igrači su reagovali odlično, bilo je lepih golova, treći gol je fudbalska pozicija, ali na ovakvom nivou ne smeju da se prave takve greške. Njihova dva gola su došla identično što je neprihvatljivo. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švajcarske.

- Treba biti realan i sagledati dobro. Opet kažem, šteta jer smo imali periode fantastične igre i neshvatljive greške. Nećemo da se predamo u svakom slučaju.

usledila je potom i konferencija za medije na kojoj je Stojković odgovarao na pitanja novinara.

Govorio je o stanju Dušana Vlahovića koji nije dobio šansu da zaigra protiv Kameruna.

- Vlahović nije 100 odsto na svom nivou. Imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist,

Jedno pitanje se odnosilo na atmosferu u ekipi nakon dva kola.

- Sve je potpuno normalno i mirno. Žalimo za greškama koje su nas koštale povrede. Odigrali smo dobru i interesantnu utakmicu,, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, dali tri gola. Igrači ne treba da gube glavu, svi osećamo frustraciju, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim gluposti vratili Kamerun da izbegne poraz - rekao je Stojković i dodao:

- Pričali smo, pružio sam svima ruku, čestitao na onome što su pokazali. Moraju da podignu glavu, jer postoji frustracija zbog gubitka prednosti id 3:1. Najvažnije je da se oporave, biće sastanaka po pitanju video analize,da se ukaže na greške. Ovo je Mundijal. Ti principi odbrane ne smeju da se dešavaju. Potpuno bespotrebno. Teško objasniti. Zato nas i više boli.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv Švajcarske, a ukoliko Švajcarci pre toga ne pobede Brazil, "Orlovi" će imati šanse za plasman u narednu fazu.

- Da imamo šanse, imamo. Da su dobre, nisu. Mi Srbi izgleda volimo na teži način. Utakmica je bila spektakularna, šest golova, sigurno dobra za gledanje. To je fudbal, ja ga tako i shvatam. Bili smo za nijansu bolji od Kameruna, ali i oni su pokazali da se nisu predali ni kada su gubili 3:1.

Nakon dva kola Srbija ima jedan bod, šanse za prolazak i dalje postoje, ali je znatno otežana situacija ovim remijem. Tačnije, pobeda bi bila zlata vredna...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track