ZAVRŠEN 10. DAN MUNDIJALA: Poznata još četiri učesnika osmine finala!
Foto: Profimedia

katar 2022

ZAVRŠEN 10. DAN MUNDIJALA: Poznata još četiri učesnika osmine finala!

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Uveliko je u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Katar - Holandija 0:2

Ekvador - Senegal 1:2

Iran - SAD 0:1

Engleska - Vels 3:0

23.15 - Sautgejt nakon pobede Engleske

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Geret Sautgejt izjavio je u Dohi nakon pobede nad Velsom da je meč bio odlučen nakon drugog gola njegove ekipe.Engleska je večeras izborila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, nakon što je savladala Vels sa 3:0, u meču trećeg kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

"Kontrolisali smo igru u prvom poluvremenu, ali nismo stvorili dovoljno šansi. Želeli smo više udaraca i šansi, i da budemo brži u napadu. Kada smo postigli drugi gol prelomili smo meč", rekao je Sautgejt, a preneo Bi Bi Si (BBC).

Engleska je takmičenje u grupi završila na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova.

Dvostruki strelac za Englesku na večerašnjem meču bio je Markus Rašford.

"Odlično za Rašforda, stvarno je dobro trenirao. Mogao je da postigne i treći gol i zabeleži het-trik. Gol iz slobodnog udarca je bio neverovatan", rekao je Sautgejt.

U listu strelaca se upisao i fudbaler Mančester sitija Fil Foden.

"Delovalo mi je da su obojica (Rašford i Foden) tihi u prvom poluvremenu, pa sam odlučio da im zamenim strane. Drago mi je da su se upisali u listu strelaca", dodao je Sautgejt.

Engleska će u osmini finala igrati protiv Senegala.

22. 51 - Rašford prezadovoljan partijom protiv Velsa

Engleski fudbalski reprezentativac Markus Rašford rekao je da je srećan zbog plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva večerašnjom pobedom protiv Velsa u kojoj je bio dvostruki strelac i da ima velike ambicije za ekipu u Kataru.

"Osećaj je sjajan. Ovakvi trenuci, zbog toga igram fudbal. Najvažniji trenuci, najbolji trenuci. Srećan sam što idemo u sledeću rundu turnira pošto imam ogromne ambicije za ovaj tim i mislim da možemo da igramo bolje nego što smo danas igrali", rekao je Rašford za Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Engleske plasirali su se večeras u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u trećem kolu Grupe B pobedili Vels sa 3:0. Engleska je kao prva u grupi prošla dalje, a iz te grupe u osmini finala je i selekcija SAD.

Rašford je postigao gol u 50. minutu iz slobodnog udarca i u 68. minutu, a strelac je bio i Fil Foden u 52. minutu.

"Želeo sam slobodan udarac u prvom poluvremenu, ali bila je bolja pozicija kod drugog. Pokušao sam da budem miran i da izvršim ono što smo radili na treningu", naveo je Rašford.

"Bili smo pomalo razočarani posle rezultata protiv SAD (0:0 u drugom kolu). Mislili smo da možemo da igramo mnogo bolje i bilo je važno da prikažemo dobru igru u narednoj utakmici. Briljantno smo se branili u prvom poluvremenu i radilo se o tome da rano obezbedimo pobedu i iskoristimo šanse", dodao je on.

Engleska će u nedelju 4. decembra u osmini finala igrati protiv Senegala, koji je kao drugoplasirani iz Grupe A prošao dalje.

22. 02- Engleska i SAD iz grupe B idu u osminu finala

21. 26 - Selektor Ekvadora razočaran eliminacijom

Selektor ekvadorske fudbalske reprezentacije Gustavo Alfaro izjavio je večeras u Dohi posle poraza od Senegala i eliminacije sa Svetskog prvenstva da je to "težak udarac" za njegovu selekciju ali da Ekvador "ne sme da zaboravi šta su ovi momci postigli".

Ekvador je večeras poražen od Senegala sa 1:2, u meču trećeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu, i takmičenje za završio kao treći u grupi.

"Veoma težak udarac, velika frustracija. Eliminacija je bolna. Ali Ekvador ne sme da izgubi iz vida šta su ovi momci uradili. Oni su mlada generacija. Ovo je iskustvo koje će im koristiti u budućnosti", rekao je Alfaro.

Iz Grupe A plasman u osminu finala izborili su Holandija, kao prva u grupi, i Senegal kao drugoplasirana selekcija.

"Mali detalji su napravili razliku, i zbog tih detalja smo eliminisani. Da li ću ostati na klupi Ekvadora je lično pitanje. Trebaće mi malo vremena da odlučim o ostatku karijere. Nije sada vreme za tu odluku. Moram da napravim malu pauzu, da vidim da li želim da nastavim sa treninzima. Neizmerno sam tužan", izjavio je Alfaro.

20. 15 - Van Gal zadovoljan pobedom Holandije

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal rekao je da je njegova ekipa večeras sve dobro uradila u pobedi protiv Katara, kojom se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva.

"U suštini, sve što smo morali da uradimo, uradili smo dobro. Uvek može bolje, ali postigli smo dva lepa gola, što je lepo videti. Jedina mana je što smo bili previše pažljivi u posedu lopte. Nekada je teško nositi dres holandske reprezentacije. To sam video kod nekih igrača", rekao je Van Gal na konferenciji za novinare.

Holandija je pobedila Katar sa 2:0, u trećem kolu Grupe A i plasirala se u osminu finala.

"Svideo mi se dobar učinak (Memfisa) Depaja. Učestovovao je u oba gola. On mora da igra ako želimo da postanemo svetski šampioni. To je dobro radio u današnjih 65 minuta", naveo je Van Gal.

Iz Grupe A u osminu finala prošao je i Senegal, pobedom protiv Ekvadora 2:1. ; Ekipe iz Grupe A će se u osmini finala ukrstiti sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Engleska, Iran, SAD i Vels.

"Sa posebnim interesovanjem ću gledati utakmice u Grupi B. I fudbaleri će takođe gledati", rekao je Van Gal.

19. 58 - Senegal je ostvario veliki uspeh plasmanom u osminu finala

19. 42 - Belgijanci demantovali tuču u njihovim redovima

18. 51. Selektori Argentine i Poljske uoči odlučujućeg meča

18. 08 - Holandija i Senegal su se iz grupe A plasirali su se u osminu finala.

17. 43. Tunis veruje u pobedu nad aktuelnim svetskim šampionom

Selektor fudbalske reprezentacije Tunisa Džalel Kadri izjavio je danas da je ekipa spremna za poslednju bitku, meč sa Francuskom na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Ništa nije nemoguće, i dalje smo u trci (za prolaz u osminu finala prvenstva). Prisutni smo i 100 odsto spremni", rekao je Kadri novinarima.

Selekcija Tunisa igraće u sredu u 16 časova sa aktuelnim šampionima sveta, koji u Grupi D imaju dve pobede. Francuska nakon dva kola ima šest bodova i plasirala se u osminu finala, Australija ima tri, a Danska i Tunis po jedan bod.

Kadri je naveo da ne brine o kritikama na utakmice sa Danskom (0:0) i Australijom (0:1), ističući da te kritike dolaze spolja, dok se oni, unutar reprezentacije, medjusobno poštuju.

"Spolja se mišljenja razlikuju, ali želimo da naši navijači budu ponosni na nas. Ovo je poruka koju im šaljemo", istakao je on.

Defanzivac Montasar Talbi ocenio je da Tunis ima "zlatnu priliku" da se iskupi u utakmici protiv Francuske, nakon poraza od Australije i da su igrači pomalo bili frustrirani nakon tog meča.

"Ali igramo svaka četiri dana, tako da nemamo vremena da ostanemo frustrirani. Imamo zlatnu priliku da se iskupimo, imamo šansu da postignemo nešto veliko protiv Francuske", rekao je on.

17. 19 - Nejmar propušta i Kamerun

Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar propustiće zbog povrede desnog skočnog zgloba i utakmicu protiv Kameruna, u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Lekar brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar rekao je danas da Nejmar neće biti spreman za utakmicu protiv Kameruna u petak od 20 časova, u trećem kolu Grupe G.

Nejmar je propustio i utakmicu protiv Švajcarske u ponedeljak, kada je Brazil pobedio sa 1:0 i plasirao se u osminu finala.

Nejmar se povredio u četvrtak uveče tokom utakmice protiv Srbije.

Lasmar je rekao i da je Nejmar u ponedeljak imao temperaturu, koja je "pod kontrolom" i da to neće uticati na lečenje skočnog zgloba.

Utakmicu protiv Kameruna propustiće i desni bek Danilo, zbog povrede skočnog zgloba i levi bek Aleks Sandro, zbog povrede mišića.

16.12 - Selektor Danske pred odlučujući meč sa Australijom

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand izjavio je danas da reprezentacija oseća pritisak pred meč sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji će odlučiti ko prolazi u osminu finala takmičenja.

"Razmišljam samo o pripremi za ovaj meč... Ali nikada nismo sami, u ovome smo zajedno. U pobedi, u porazu, u borbi, uvek smo zajedno", rekao je Hjulmand novinarima.

Fudbaleri Danske i Australije sastaće se u sredu u 16.00 u meču trećeg kola Grupe D, a pobednik će, ukoliko Tunis ne pobedi Francusku, zajedno sa aktuelnim prvacima sveta proći u završnicu takmičenja.

"Očekujem dobar, kolektivno snažan tim Australije, kako i mi sebe volimo da definišemo. Veoma su dobro organizovana fudbalska ekipa. Imaju kvalitetne igrače i moramo da budemo oprezni zbog toga", istakao je Hjulmand.

Selektor Danske je podsetio da su na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine sa Australijom odigrali 1:1, ističući da je to bio veoma tesan meč, kao i da očekuje da i sutrašnji bude takav.

"Australija takođe zna da bi igranje na nerešen rezultat bilo opasno, jer to ne garantuje prolaz dalje. Očekujem da će snažno ući u utakmicu, kao i u prethodne dve", kazao je Hjulmand.

14.00 - Bizarna situacija je zabeležena u ponedeljak kada je zvezda reprezentacije Brazila, Rodrigo, trljao noge legendarnog Ronalda.

13.30 - Pogledajte kvote za meč odluke koji će Srbija u petak igrati protiv Švajcarske.

12.35 - Dok čekamo današnji program, FIFA je pokrenula istragu protiv Hrvatske zbog ponašanja njenih navijača na utakmici protiv Kanade i vređanja Milana Borjana.

10.40 - S obzirom na to da je danas prvi dan Svetskog prvenstva sa utakmicama u istom terminu, evo na kojim TV kanalima možete da ispratite mečeve.

16:00

Ekvador - Senegal RTS 1

Holandija Katar RTS 2, Arena Premium 1

20:00

Iran - SAD RTS 1

Vels - Engleska RTS 2, Arena Premium 1

09.45 - Kada je reč o grupi B, Engleska se nalazi u odličnoj situaciji i bodom bi obezbedila igranje nokaut fate, dok deluje da će Iran i SAD voditi direktan okršaj za mesto u narednoj fazi. Iran posle dva kola ima tri, SAD dva boda.

09.00 - Da se prvo osvrnemo na grupu A. Holandija ima zicer i u slučaju pobede ili remija protiv Katara (koji je ispao) prolazi dalji. Ekvador i Senegal u međusobnom meču odlučuju ko je drugi putnik u narednu rundu. Ekvadoru odgovara i remi.

08.40 - Danas krećemo malo kasnije jer više nema fudbala u 11 i 14 časova. Mečevi poslednjeg kola igraju se u dva termina - 16 i 20 časova.

08.30 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track