MESI JE NAJVEĆI U ISTORIJI I TIME SE PONOSIM! Degenek posle bitke nahvalio Argentinca: On je najveći koji je ikada šutnuo loptu!
Foto: AP

MESI JE NAJVEĆI U ISTORIJI I TIME SE PONOSIM! Degenek posle bitke nahvalio Argentinca: On je najveći koji je ikada šutnuo loptu!

Mundijal 2022 -

Na drugoj strani je bio moćni Lionel Mesi, bacao je magiju po terenu stadiona "Ahmad bin Ali", ali Australijanci su se borili do poslednje sekunde. Evo šta je o utakmici rekao Miloš Degenek.

Reprezentacija Australije hrabro se suprotstavila Argentini u osmini finala, izgubila 1:2, a u poslednjim trenucima imala šansu da šokira favorita i da izbori produžetke. Rođeni Kninjanin Miloš Degenek bio je deo startne postave, vodio je duele protiv Lionela Mesija, Markosa Akunje, Aleksisa Mak Alistera, Rodriga De Pola...

Posle utakmice, bivši defanzivac Crvene zvezde razgovarao je sa izveštačima medija iz Srbije.

"Dobro smo igrali, Argentina se zato branila od 60. minuta, imali su sreće da daju drugi gol, a prvi je dao najveći svih vremena. Imali smo šansu da izjednačimo, ali svaka čast mojoj državi, uradili smo mnogo. Treba ponosno da dignemo glavu", rekao je on.

Leo Mesi
foto: EPA

Australija je oduševila mnoge borbenošću protiv sile kakva je Argentina.

"Mi možda nemamo individualce, ali smo ekipa, dišemo kao jedan i kad toliko radiš - Bog te pogleda i mi smo prošli grupu. Oni su najveći favorit na Svetskom prvenstvu posle Francuske, a želim da pohvalim svoju ekipu".

Kako je bilo u duelima protiv Mesija? "Mesi? Kako će biti... On je čovek, ima dve noge, čast je igrati protiv takvog igrača, to je najveći koji je ikada šutnuo loptu i najveći u istoriji i time se ponosim. Bog je hteo da prođu i eto..."

Degenek je govorio i o Srbiji.

"Žao mi je što su ispali, ali brinuo sam se o sebi, nemojte me pogrešno shvatiti. Glava gore, niko da ih ne kritikuje".

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja