NEKA SE HRVATI SPREME! Brazil pokazao magiju i demonstrirao silu, Azijati nisu znali šta ih je snašlo - moćno izdanje Karioka!
Foto: Profimedia

MUNDIJAL 2022

NEKA SE HRVATI SPREME! Brazil pokazao magiju i demonstrirao silu, Azijati nisu znali šta ih je snašlo - moćno izdanje Karioka!

Mundijal 2022 -

Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrfinale Svetskog prvenstva u fudbalu, pošto su pobedili Južnu Koreju ubedljivim rezultatom 4:1.

Od prvog sudijskog zvižduka, Karioke su krenule žestoko. Šanse su se stvarale od početka, i jasno je bilo da je pred fudbalerima Južne Koreje veoma težak zadatak.

Držali su se Azijati sve do 7. minuta, kada je Brazil poveo sa 1:0. Nakon prelepe kontre, Rafinja je probio po desnom boku, ubacio loptu u kazneni prostor koja je došla do Vinisijusa, a pred njim nije bio težak zadatak, već je moćnim udarcem savladao protivničkog golmana.

A onda, usledila je potpuna katastrofa Južne Koreje. Šest minuta kasnije, prednost je duplirao Nejmar sa bele tačke.

Ipak, uspeli su i Azijati da priprete u 17. minutu, Hvang je žestoko opalio po lopti iz daljine, ali je Alison perfektnom paradom podsetio zbog čega je jedan od najboljih evropskih golmana.

U 29. minutu u strelce se upisao i Ričarlison, koji je posle sjajne akcije Karioka samo prosledio loptu iza leđa protivničkog golmana. Šanse su se ređale kao na traci, a Brazilci su uvećali prednost nakon sedam minuta, tada se u strelce upisao i Paketa.

Nastavili su Brazilci da dominiraju, ali Azijati su nekako uspeli da do poluvremena ne prime još neki gol.

1 / 18 Foto: Profimedia

U drugom poluvremenu, Brazilci su nastavili sa ofanzivnom igrom, ali defanzivci Južne Koreje uspeli su nekako da odole napadima Karioka. U jednom momentu, Azijati su uspeli da se konsoliduju i stanu na loptu, a u 76. minutu uspeli su i da smanje prednost.

Tada je lopta došla do Junga, koji je maestralnim udarcem sa nekih 20 metara savladao Alisona.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Brazilci su stali na loptu i priveli meč kraju. U četvrfinalu, Brazil će se sastati sa Hrvatskom, koja je danas izbacila Japan nakon penal serije.

Uživo,

1/8 finala, Brazil - Južna Koreja 4:1 (4:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Utakmica između Brazila i Južne Koreje je završena.

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Martineli je prošao po levoj strani, centrirao, lopta je došla do Dani Alveša koji je na atraktivan način pokušao da postigne pogodak, ali je njegov udarac izblokiran.

Brazil
foto: Profimedia

85. minut - Pogrešio je golman Južne Koreje, želeo je da izbije loptu ali je pogodio Nejmara. Brazilski as je želeo da proigra saigrača, ali je Kim bio na pravom mestu.

81. minut - Opao je tempo, igra se uglavnom na sredini terena. Lopta je u nogama Brazilaca koji žele mirno da privedu utakmicu kraju.

76. minut - GOOOOOL! Južna Koreja je uspela da smanji prednost! Lopta je došla do Junga, koji je maestralnim udarcem sa nekih 20 metara savladao Alisona.

69. minut - Evo velike šanse za Južnu Koreju. Danilo je pogrešio, a onda je Son u dva navrata šutirao, međutim njegovi udarci izblokirani su ispred gola.

67. minut - Azijati su sabijeni na svojoj polovini, ne mogu da nikako da iznesu loptu, a kamoli da zaprete Brazilu.

62. minut - Malo je falilo da "pukne petarda". Ponovo se u šansi našao Rafinja, ali mu je i ovog puta golman Južne Koreje odlično odbranio.

55. minut - Rafinja se našao u lepoj šansi. Šutirao je sa nekih 7-8 metara, ali protivnički golman je bio na visini zadatka.

Brazil
foto: Profimedia

54. minut - Brazilci drže posed, kontrolišu igru na terenu i Azijatima je potrebno pravo čudo kako bi uspeli nešto da urade.

48. minut - Velika šansa za Južnu Koreju. Son je iskoristio grešku Markinjosa, šutirao je lepo ali je Alison odlično odbranio.

46. minut - Upravo je počelo drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme.

45. minut - Igraće se još pet minuta, toliko je produžio glavni arbitar.

40. minut - Fudbaleri Južne Koreje su u potpunom šoku, Brazilci gaze i samo je pitanje trenutka kada će pasti sledeći gol.

Brazil
foto: Profimedia

36. minut - GOOOOL! Au, šta se ovo dešava? Nezaustavljivi Brazilci vode 4:0! Još jedna prelepa akcija Karioka, Vinisijus je prošao po levoj strani, uposlio Paketu koji je sjajnim udarcem savladao Kima.

29. minut - GOOOOOL! Vodi Brazil 3:0! Karioke su režirale jednu prelepu akciju, koju je Ričarlison krunisao golom.

26. minut - Nejmaru je potreban još jedan pogotak kako bi se na listi strelaca izjednačio sa čuvenim Peleom.

21. minut - Moćan start Brazilaca, Azijati sigurno nisu planirali ovakav početak meča. Videćemo da li će uspeti da se oporave od šoka.

Brazil, Južna Koreja
foto: Profimedia

17. minut - Ovo je bilo opasno! Malo je falilo da Južna Koreja smanji prednost, Hvang je žestoko opalio po lopti iz daljine, ali je Alison perfektnom paradom podsetio zbog čega je jedan od najboljih evropskih golmana.

13. minut - GOOOOOOL! Vodi Brazil 2:0 Nejmar je sa bele tačke duplirao prednost Karioka.

7. minut - GOOOOOL! Vodi Brazil 1:0! Nakon jedne kontre, Rafinja je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor koja je došla do Vinisijusa, a pred njim nije bio težak zadatak, već je moćnim udarcem savladao protivničkog golmana.

4. minut - Agresivnije su Brazilci ušli u ovaj meč, drže posed na terenu i kroz pas igru pokušavaju da se približe protivničkom golu.

1. minut - Utakmica između Brazila i Južne Koreje je upravo počela.

- Fudbaleri izlaze na teren, sledi intoniranje nacionalnih himni.

Poznati sastavi:

Brazil: Alison - Danilo, Markinjos, Silva, Militao - Kazemiro, Nejmar, Paketa, Vinisijus, Rafinja - Ričarlison

Južna Koreja: Kim - Kim, Kim, Kim, Kim - Li, Jung, Hvang, Hvang - Čo, Son

Navijači Brazila strepili su do sada zbog Nejmara, koji je u utakmici sa Srbijom doživeo povredu zbog koje je propustio naredne dve utakmice u grupi, međutim na sreću navijača, as Karioka danas će od prvog minuta biti na terenu.

Brazil u ovaj meč ulazi kao izraziti favorit, međutim Južnu Koreju ne treba prerano otpisati, a i svedoci smo brojnim iznenađima na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Južnoj Koreji je ovo 11. učešće na Mundijalima, a najveći uspeh su ostvarili 2002, kada su završili na visokom četvrtom mestu.

Prema kladionicama, Brazil je favorit na ovom meču pošto je kvota na pobedu Karioka 1,30, trijumf Južne Koreje 14,20, dok je za nerešen ishod koeficijent 5,60.

Brazil i Južna Koreja su do sada odmerili snage pet puta, a azijska selekcija je slavila davne 1999. godine, i to u prvom međusobnom okršaju.

Pobednik meča u četvrtfinalu igraće sa Hrvatskom, koja je nakon penal serije izbacila Japan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track