ŠVAJCARCI POTPUNO PONIŽENI IDU KUĆI! Nemilosrdni Portugalci RAZBILI Sajdžije, Džaka i družina pognutih glava pakuju kofere
Foto: Profimedia

MUNDIJAL 2022

ŠVAJCARCI POTPUNO PONIŽENI IDU KUĆI! Nemilosrdni Portugalci RAZBILI Sajdžije, Džaka i družina pognutih glava pakuju kofere

Mundijal 2022 -

U četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu ide selekcija Portugala, koja je pobedila Švajcarsku ubedljvim rezultatom 6:1.

Obe reprezentacije su danas isuviše oprezno ušle u ovu utakmicu, a većih uzbuđenja nije bilo sve do 17. minuta.

Tada je Gonzalo Ramos moćnim udarcem iskosa doveo Portugal u vođstvo. Pokušavali su Sajdžije do primljenog gola da ugroze selekciju Portugala, imali su nekoliko obećavajućih prilika ali ništa više od toga.

Šaćiri je eventualno u 30. minutu mogao da izjednači, kada je lepo šutirao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac zaustavio Košta.

Nastavili su Portugalci sa ofanzivnom igrom, i to im se ispalilo u 33. minutu. Tada je Pepe sjajno skočio posle kornera, i glavom matirao Zomera koji u toj situaciji nije mogao ništa da uradi.

Posle drugog gola Portugalaca, Švajcarci su potpuno izgubili kompas, nisu mogli da povežu dva pasa, a kamoli da priprete protivniku. Mogao je Portugal i do trećeg gola u 42. minutu, tada se u velikoj šansi našao Ramos, ali je Zomet bio na visini zadatka.

A onda, u drugom poluvremenu Švajcarci su bili potpuno nemoćni, Zomer je s vremena na vreme bio primoran da vadi loptu iz svoje mreže.

1 / 16 Foto: Profimedia

Najpre je u 51. minutu Ramos povećao prednost na 3:0, dok se četiri minuta kasnije i Rafael Gereiro upisao u strelce.

Na kratko su Sajdžije uspele da se konsoliduju, i u 85. minutu smanje zaostatak. Posle kornera sa desne strane, Akandži se sam našao na drugoj stativi, i bez većih problema prosledio loptu u mrežu.

Nisu želeli Portugalci da se zaustave, novi gol je viđen u 67. minutu kada je Ramos postigao i treći gol na današnjem meču.

Tačku na ovu utakmicu je postavio Leao fenomenalnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U četvrtfinalu, Portugal će odmeriti snage sa Marokom, koji je danas napravio veliku senzaciju pobedivši favorizovane Špance.

Uživo,

Portugal - Švajcarska: 6:1 (2:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica između Portugala i Švajcarske.

92. minut - GOOOOL! Vodi Portugal 6:1! Leao je elegantno šutirao u dalji ugao i matirao Zomera.

90. minut - Glavni arbitar je utakmicu produžio četiri minuta.

84. minut - Ronaldo je postigao gol, je ali je pre toga bio u nedozvoljenoj poziciji. Pogodak je poništen zbog ofsajda.

80. minut - Izgleda da su Portugalci smanjili gas, žele da mirno privedu meč kraju.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

76. minut - Slobodan udarac za Portugal. Ronaldo je opalio po lopti, ali samo u živi zid.

73. minut - Santoš pravi trostruku izmenu. Teren su napustili Ramos, Otavio i Feliks, a šansu su dobili Ronaldo, Vitinja i Horta.

67. minut - GOOOOOL! Vodi Portugal 5:1! Kakvo veče za Ramosa. Treći put se napadač Portugala ove večeri upisao u strelce.

63. minut - Portugalci su smirili loptu, ne žele da srljaju već strpljivo čekaju šansu za novi pogodak.

58. minut - GOOOOL! Smanjuje Švajcarska na 4:1! Akandži se sam našao na drugoj stativi, i bez većih problema prosledio loptu u mrežu.

55. minut - GOOOOL! Vodi Portugal 4:0! Sjajnu akciju Portugalije Rafael Gereiro kruniše golom.

51. minut - GOOOOOL! Vodi Portugal 3:0! Ramos se i drugi put na današnjem meču upisao u strelce.

49. minut - Miran početak drugog dela igre. Portugalci drže posed, strpljivo čekaju novu šansu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

Upravo je završeno prvo poluvreme.

45. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade.

42. minut - Velika šansa za Portugalce. Ponovo nakon sjajne akcije u gol šansi našao se Ramos, ali je Zomer vrhunskom odbranom uspeo da zaustavi njegov udarac.

38. minut - Umalo da Švajcarci smanje rezultat. Fernandes je lepo centrirao, golman Portugala nije uhvatio loptu, Frojler je pokušao glavom, a Dalo je sa gol linije otklonio opasnost.

Portugal, Pepe
foto: Profimedia

33. minut - GOOOOOL! Vodi Portugal 2:0! Pepe je sjajno skočio posle kornera, i glavom zakucao loptu u protivničku mrežu.

30. minut - Dobar pokušaj Šaćirija. Lepo je šutirao iz slobodnjaka, ali je Košta lepom intervencijom izbacio loptu u korner.

27. minut - Švajcarci ne mogu da se konsoliduju posle primljenog gola. Portugalci diktiraju tempo na terenu.

Portugal
foto: Profimedia

22. minut - Nova šansa za Portugalce. Nakon prelepe akcije, Otavio je sa vrha šesnaesterca šutirao, ali Zomer ovog puta nije imao većih problema.

17. minut - GOOOOOL! Vodi Portugal 1:0! Gonzalo Ramos je brutalno jakim udarcem doslovno probušio protivničkog golmana i tako doveo svoj tim u vođstvo.

13. minut - Miran ritam utakmice, i jedni i drugi su veoma oprezni i strpljivo čekaju svoje šanse.

Portugal, Švajcarska
foto: Profimedia

9. minut - Uspeli su Švajcarci da se oslobode početnog pritiska protivniče ekipe.

5. minut - Miran početak meča, lopta je uglavnom u nogama fudbalera Portugala koji kroz pas pokušavaju da se približe golu Švajcarske.

1. minut - Počeo je meč između Portugala i Švajcarske.

Uoči meča:

- Fudbaleri su istrčali na teren, sledi intoniranje nacionalnih himni.

Poznati sastavi:

Portugal: Kosta, Bernardo Silva, Kravaljo, Dalo, Dias, Bruno Fernandes, Gereiro, Žoao Feliks, Otavio, Pepe, Ramos

Švajcarska: Zomer, Rodrigez, šar, Akanđi, Fernandes, So, Vargas, Džaka, Frojler, Šaćiri, Embolo

Vreme je da se odigra i poslednji meč osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Protiv Portugala danas će igrati reprezentacija koja je Srbiju izbacila sa Mudnijala, Švajcarska.

Ko pobedi u ovom meču, u četvrtfinalu sastaće se sa selekcijom Maroka koja je pobedila Španiju.

Selektor Fernando Santoš napravio je veliko iznenađenje odlukom da jednog od najboljih fudbalera današnjice Kristijana Ronalda ostavi na klupi za rezervne igrače.

Prema kladionicama, Portugal je favorit u ovom meču. Na pobedu Portugala kvota je 1,95, na trijumf Švajcarske koeficijent je 4,45, dok se remi vrednuje sa 3,50.

Podsetimo, Portugalu je ovo osmo učešće na Mundijalima, a najveći uspeh ostvarili su davne 1966. godine, kada su zauzeli treće mesto.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Sa druge strane, Švajcarskoj je ovo 12. učešće na Mundijalima, a najveći uspeh ostvarili su 1934, 1938, 1954. godine kada su bili deo četvrtfinala.

Selektor Švajcarske Murat Jakin veruje da njegov tim može da izbaci Portugal.

- Spremi smo da se suprostavimo Portugalu. Imamo veliku prilku da ispišemo najlepše stranice švajcarskog fudbala. Ne opterećujemo se bilo kakvom statistikom ili nekim ranijim rezultatima. Pred nama je 90 minuta borbe i želimo da odigramo najbolje što umeo. Mislm da možemo da ih pobedimo - poručio je Jakin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track