JEDINO MESTO U KATARU GDE PRAVILA NE POSTOJE: Hektolitri alkoloha, ŽURKE koje se pretvaraju u ORGIJE! (VIDEO)
Foto: Kurir Sport

BAHANALIJE

JEDINO MESTO U KATARU GDE PRAVILA NE POSTOJE: Hektolitri alkoloha, ŽURKE koje se pretvaraju u ORGIJE! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštač iz Katara Dejan Ignjatović

Kurir je upao na kruzer sa 6.700 navijača: Jedino mesto u Kataru gde ne postoje pravila - toče se hektolitri alkohola, a žurke se pretvaraju u orgije!

Za razliku od Dohe, gde su mnoge stvari zabranjene, pravi noćni život se odvija na luksuznim brodovima, gde sam ulazak na jedan dan košta 460 dolara.

Ono što smo videli više podseća na orgije nego na žurke. Alkohol se toči u hektolitrima, pijani navijači skaču u bazene ili džakuzije s toplom vodom... Blago rečeno - ostali smo u šoku!

Čekajte, je l' smo mi u Kataru ili nismo?

01:24

Kruzer u Kataru na kojem ne postoje pravila

Jedan od glavnih problema s kojima se Katar kao domaćin Svetskog prvenstva suočio jeste bio nedostatak smeštajnih kapaciteta.

Katarci su se snalazili na razne načine, nastojali su da maksimalno iskoriste svaki centimetar raspoloživog prostora kako bi primili ogroman broj turista, uključujući i okretanje morima. Tako su u Dohu doplovili ogromni kruzeri.

U distriktu Minu u Zapadnom zalivu, blizu aerodroma, ovi ogromni brodovi za krstarenje primili su više od 10.000 navijača. Najveći od njih, koji dominira horizontom, jeste potpuno novi "MSC vorld Jurop" sa 22 palube, gde je smešteno čak 6.700 navijača. U pitanju je jedan od najvećih brodova te klase, dug 333 i visok 68 metara.

Kruzer
foto: Profimedia, Hasan Zaidi

Ukoliko niste stanovnik kruzera, onda vam je prisustvo na njemu strogo zabranjeno!

Od kopna do broda prolazite nekoliko rigoroznih kontrola. Kurir je ekskluzivno uspeo da uđe na kruzer zahvaljujući prijateljima iz udruženja navijača Džentlmeni.

Navijači su smešteni u dvokrevetnim kabinama koje koštaju basnoslovnih 460 dolara za noć. Na brodu imaju sve uslove za život, pa i za praćenje Svetskog prvenstva. Na nekoliko velikih video-bimova mogu da prate sve utakmice.

LUDILO: Sedam bazena, 13 restorana, klizalište

Na brodu na kom smo boravili nalazi se sedam bazena, 14 hidromasažnih bazena, 13 restorana i barova, spa-centri, dečje igraonice, vodeni park, park za automobile, čak i klizalište. Tu je čak i najduži metalni tobogan, koji se spušta niz čak 11 paluba. Impresivno.

A onda "suština" dolaska svih navijača na ovo mesto - alkohol.

Piće je strogo zabranjeno u Kataru, dostupno je u određeno vreme u luksuznim hotelima i od 19 do jedan iza ponoći u glavnoj fan zoni. E pa, brodovi su izuzeti od ovih pravila, što znači, možete da pijete kad god. Pivo, džin, kokteli, sve se može naći na brodu.

Pijani navijači bauljaju na sve strane, neopterećeni da će ih bilo ko zbog toga kazniti. Naprotiv, ako ste na brodu, a niste nešto popili, gledaće vas kao da s vama nešto nije u redu.

1 / 4 Foto: Kurir Sport

Svaki razgovor se vodi uz čašicu nekog pića ili limenku piva, čak je i sunčanje na palubi nezamislivo, a da pored sebe nemate nešto alkoholno da se okrepite. Uz to će vas zabavljati neki od poznatih svetskih bendova ili di-džejeva, možda i neki marijači bend.

A žurke... Ako uopšte mogu tako da se nazovu.

Ovde se dešavaju verovatno i "najslobodnije" žurke koje postoje. Za one koje vole da se stvari nazovu pravim imenom - to su pre orgije nego žurke. Sve u svemu, život na kruzeru naspram onog na kopnu, u gradu, izgleda kao da ste stigli na drugu planetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track