IZLETAO SA STAZE: Borković 12. u kvalifikacijama
Foto: Kurir Štampano

Svetski šampionat turističkih autobomila

IZLETAO SA STAZE: Borković 12. u kvalifikacijama

Ostali sportovi -
Automobil srpskog vozača spreman za trke u nedelju

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto u kvalifikacijama za trke Svetskog šamionata turing automobila (WTCC) u Austriji.

Borković, vozač Ševroleta Kruza, na stazi Salcburgring uspeo je da uđe u drugi krug kvalifikacija, kao i na svim prethodnim trkama, ali ga je izletanje na najopasnijem delu staze ostavilo bez prilike da osvoji bodove i u kvalifikacijama. On je u prvoj kvalifikacionoj rundi zauzeo peto mesto u vremenu od minut i 22,948 sekundi.

U drugom delu kvalifikacija izleteo je na istom mestu kao i njegov klupski kolega Hugo Valente, ali je za razliku od Francuzovog, Borkovićev automobil spreman za sutrašnje trke.

"Ne mogu da nađem reči koliko mi je krivo zbog ovoga. Zbog svih dešavanja koje su pogodile našu zemlju, imao sam još jači motiv da vozim svim srcem za Srbiju i prevaziđem sebe. Znam da sam mogao da uđem među pet najboljih u kvalifikacijama i konkurišem za najviši plasman", rekao je Borković.

"Nadam se da će automobil biti spreman za nedelju i da ću, bez obzira na startno mesto uspeti da napravim rezultat kojim će se moji sunarodnici ponositi", dodao je on.

Prva trka u Austriji voziće se sutra od 10.00, a druga od 13.45.

http://www.youtube.com/watch?v=GFkLkI6Qkf0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track