JAKUZE IM UTERALE STRAH U KOSTI: Svi sportisti će morati da urade OVO ukoliko budu hteli da dođu na Svetsko prvenstvo u Japanu!
Foto: Jutjub

za sve se pitaju

JAKUZE IM UTERALE STRAH U KOSTI: Svi sportisti će morati da urade OVO ukoliko budu hteli da dođu na Svetsko prvenstvo u Japanu!

Ostali sportovi -

Predstojeće svetsko prvenstvo u ragbiju kreće u Japanu, postojbini kriminalne organizacije "Jakuza", poznatih po brutalnostima i tetovažama, njihovog glavnog obeležja.

Kao što je svima po svetu već dobro poznato, vlada Japana je naredila meru zabrane javnog pokazivanja tetovaža kao simbola ove okorele organizacije. Ova zabrana se odnosi i na obične građane, jer ih neki smatraju jednim vidom uvrede.

Ova zabrana se odnosi i na strance koji su posetioci ove zemlje, a rigorozno će biti i za vreme svetskog turnira u ragbiju, što nema sumnje.

Budući da su tetovaže sve rasprostranjenije u svetu sporta, pa i kod ragbista, nema sumnje da će gostujući reprezentativci morati dobro da se opreme zavojima kako bi na svaki način prekili svoje tetovaže.

Organizatori Svetskog prvenstva kažu da nije bilo revolta, niti sličnih reakcija iz Ragbi saveza, sem kad su u pitanju Novozelanđani. Igrači iz ove zemlje, popularni "Ol bleksi", gotovo svi do jednog su išarani, što je, sem imidža, i deo njihove kulture, pa je Ragbi fedracija Novog Zelanda jedina koja je uložila žalbu na zabranu pokazivanja tetovaža.

- Gde god naš tim igrao, bilo gde na svetu, očekujemo od domaćina poštovanje naše kulture, i ovo Svetsko prvenstvo neće se razlikovati po tom pitanju - poručio je predstavnik novozelandskih ragbista Najdžel Kas.

Jedno istraživanje je pokazalo da čak 56 odsto hotela u Japanu zabranjuje ulaz tetoviranim osobama.

Jakuza klan, zbog kojih se podigla ova prašina, prema nekim ocenama ova mafijaška organizacija broji nešto više od 50.000 članova.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track