ORLOVI LETE KA MEDALJI: Kakva drama! Srpski odbojkaši spasli tri meč lopte, pa pobedili Francusku
Foto: FIVB

SRUŠILI TRIKOLORE POSLE SEDAM GODINA

ORLOVI LETE KA MEDALJI: Kakva drama! Srpski odbojkaši spasli tri meč lopte, pa pobedili Francusku

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku u Varni u prvom meču druge faze takmičenja - 3:2 (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16).

Ovo je prvi trijumf "orlova" nad "trikolorima" posle sedam godina!

Velika drama viđena je u prvom meču Grupe H, a na kraju su se radovali izabranici selektora Nikole Grbića, jer su zabeležili izuzetno važnu pobedu na putu ka "fajnal siksu", a kasnije i eventualnoj medalji.

Rivali u Varni su igrali u talasima. Francuska je bolje počela i dobila prvi set (25:22), imala veliku prednost i u drugom, ali su "orlovi" dodali gas i napravili preokret (26:24) za izjednačenje u setovima na 1:1.

"Orlovi" nisu posustajali u trećem setu, pa su taj deo igre dobili ubedljivim rezultatom (25:20), ali su onda pali i dozvolili protivniku da još lakše stigne do 2:2.

A onda je u petom setu usledio triler.

Od 7:5 za Srbiju, Francuska je napravila seriju 3:0, zatim i 5:1. Međutim, "orlovi" su, najviše zahvaljujući sjajnim servisima Aleksandra Atanasijevića, uzvratili sa 3:0 i poveli 12:11. Rezultatska klackalica je nastavljena, a "trikolori" su prvi stigli do meč lopti, nisu iskoristili tri, a naši odbojkaši jesu već prvu - 18:16.

Atanasijević je blistao, zabeležio je 38 poena, Uroš Kovačević je "dodao" 16...

Kod Francuske daleko najbolji je bio Stefan Bojer sa 34 poena.

Ovo je ukupno peta pobeda naše reprezentacije na SP.

Na tabeli Grupe H vodi Poljska vodi sa 15 bodova, slede je Srbija sa 14, Francuska sa 12 i Argentina sa 6, s tim da Poljska i Argentina tek večeras igraju meč prvog kola.

Ova pobeda je "orlove" značajno približila sledećoj fazi, u koju će se plasirati pobednici sve četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Preostale dve utakmice u Grupi H naši odbojkaši igraće sa Argentinom (subota, 16.00) i Poljskom (nedelja, 19.40).

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FIVB)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track