MIK ŠUMAHER O OCU NIJE HTEO DA PROGOVORI NI REČ: Sin legendarnog vožača Formule 1 KONAČNO SE OGLASIO, a njegovom potezu sada se divi ceo svet! (VIDEO)
Foto: AP, Profimedia

SVAKA ČAST

MIK ŠUMAHER O OCU NIJE HTEO DA PROGOVORI NI REČ: Sin legendarnog vožača Formule 1 KONAČNO SE OGLASIO, a njegovom potezu sada se divi ceo svet! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Sin legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, Mik oduševio je svetsku javnost potezom na koji bi bio njegov otac bio veoma ponosan.

Organizatori "Race of Champions" spektakla potvrdili su kako će ovu trku u januaru 2019. godine po prvi put voziti Mik Šumaher, sin velikog Mihaela koji je pune dve decenije redovno nastupao u ovom takmičanju.

"Race of Champions" zamišljena je kao trka u kojoj su se za volanom različitih vrsta automobila na kružnoj stazi trkali šampioni različitih automobiliskih kategorija.

Bio je to spektakl koji je Mihael Šumaher prosto obožvao. Zajedno sa Sebastijanom Fetelom osvajao je titulu za Nemačku šest godina zaredom.

Ali, posle nesreće koju je Šumaher doživeo na skijanju, ovaj spektakl je počeo da se urušava i iz godine u godine je bio sve manje atraktivan.

mik šumaher
mik šumaherfoto: Profimedia

Stvari bi za organizatore ipak mogle krenuti na bolje, jer Mihaelov sin posle osvajanja titule šampiona Formule 3 potvrdio svoj nastup 19. i 20. januara u Meksiku, a sa njim nakon par godina pauze dolazi i Sebastijan Fetel.

"Čast mi je da nastupam na takmičenju koje je moj otac toliko voleo i u kojem je zajedno sa Sebastijanom tako visoko postavio letvicu. Učiniću sve što mogu da daleko doguram u individualnom takmičenju i sa Sebastijanom osvojim Kup nacija", naglasio je sin legendarnog vozača Formule 1 i ovo je verovatno rvi put da je on nešto rekao o svom ocu o kome dosad nije želeo da govori.

Mik Šumaher sledeće sezone trebao bi da vozi u Formuli 2.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track