PORUKA KOJA ĆE POSRAMITI SRBIJU Vanja Grbić o novim generacijama: Naša deca razvijaju samo palčeve i kažiprste! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić

NE BAVE SE SPORTOM

PORUKA KOJA ĆE POSRAMITI SRBIJU Vanja Grbić o novim generacijama: Naša deca razvijaju samo palčeve i kažiprste! (FOTO)

Ostali sportovi -

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić još jednom je skrenuo pažnju celoj Srbiji na problem koji 'muči' nove generacije.

Skoro svako dete u Srbiji ima smartfon i da deca razvijaju samo „palčeve i kažiprste“, ali istovremeno čak 96 odsto dece ima krivu kičmu i ravna stopala, alarmirajući su podaci koje iznosi proslavljeni odbojkaš i nekadašnji reprezentativac Vladimir Vanja Grbić.

Komentarišući činjenicu da skoro svako dete u Srbiji ima smartfon, Grbić kaže da se bavi rešavanjem posledica tehnologije kod dece od malih nogu.

"Pod izgovorom 'dam detetu telefon da mogu da ga čujem da je bezbedno' nema potrebe da se uzme ajfon ili samsung s8, to je već stvar prestiža", smatra Grbić i dodaje da su deca počela da razvijaju samo palčeve i kažiprste.

Smatra da je evolucija krenula u vrlo pogrešnom smeru, ističući da '96 odsto dece ima krivu kičmu i ravna stopala'.

"Autoritet učitelja je do te mere srušen da oni ne mogu da prekore dete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gde dete maltretira profesora", kaže Grbić i dodaje da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, 'kakvo je onda to društvo'.

Grbić smatra da se neke stvari ne mogu izbeći, jer tehnologija ide u smeru u kom ide, ali da će, ako deca vide da smo mi stalno na telefonu, onda i ona biti.

"Ogromna je odgovornost da si nekome uzor. Ja sam svestan da će mnogo dece gledati i ugledati se na ono što ja radim. Morate pratiti ono što je pravedno, morate se voditi uvek istinom i morate biti svesni da ne počinje sve sa vama i ne završava se sve sa vama", kaže Grbić.

Komentarišući stanje u sportu u Srbiji, kaže da je sport u ozbiljnoj krizi i to ne samo zbog novca.

"Sport je u Srbiji socijalna kategorija", smatra Grbić.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track