Najnovije vesti

DELIJE DRAGE, SAD ZNATE KAKVO JE MORE U FEBRUARU! Hrvatski političar na SKANDALOZAN način prokomentarisao napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde!
Foto: Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

DELIJE DRAGE, SAD ZNATE KAKVO JE MORE U FEBRUARU! Hrvatski političar na SKANDALOZAN način prokomentarisao napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde!

Ostali sportovi

Član skupštine grada Splita, Martin Pauk, ne vidi ništa sramno u napadu huligana na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi.

Dok zvaničnici u hrvatskoj osuđuju prebijanje vaterpolista srpskog kluba, član stranke "Neovisni za Hrvatsku" smatra da huligani nisu uradili apsolutno ništa loše. Pauk je na skandalozan način prokomentarisao incident koji se kogodio na Rivi u Splitu.

 

Njegov stav prenosimo u celosti:

 

"U svetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, delim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu. Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je sa ekipom otišao na gostovanje u Beograd. Budući da su stigli ujutro imali sučitav dan za razgledaje grada i ručak pre večernje utakmice.

 

Naši vaterpolisti bili su svesni situacije i učinili sve da izbegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenerke s klupskim grbom, obukli se u civilnu odeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom. Nakon razgledanja stiglo je vreme ručka, te su otišli u piceriju, nastojeći držati "low profile" i uklopiti se u okolinu. Bili su pristojni do te mere da su se prilagodili domaćinu te su se pre samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbinu - naručiće na srpskom jeziku, i to dve mešane pice i četiri piva.

 

 

Nisu hteli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebalo puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem. Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: "Dve mešane pice i četiri piva". Konobar ga posluša, nasmejao se i vikne pizza-majstoru "Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku". Naši vaterpolisti su prebledeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku - uspeo da shvati da su Hrvati. Kad se konobar vratio, donio je pice i četiri piva.

Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspeo provaliti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom. Konobar razvuče osmeh od uva do uva, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica. Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti - da kuća časti pićem.

 

Jeste li iz ove kratke priče uspeli shvatiti pouku?

Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja te uz to još narudžbinu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa"? E pa "Delije" drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negde kod fontane stali, napravili selfi i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste "moćni", "ogromni", "snažni". Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru."

 

 

Podsetimo, vaterpolisti Zvezde su u nedelju napadnuti od strane huligana na splitskoj rivi pred meč koji je trebalo da odigraju sa Mornarom. 

 

Kurir sport

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...