Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE - PARTIZANU PLENE PEHARE: Trofeji Lige šampiona idu u Gradsku čistoću!
Foto: Privatna arhiva

Izvršitelji na Banjici

KURIR SAZNAJE - PARTIZANU PLENE PEHARE: Trofeji Lige šampiona idu u Gradsku čistoću!

Ostali sportovi

Vaterpolo klub Partizan nalazi se u najtežoj situaciji od osnivanja! U 73 godine, koliko postoji klub sa Banjice, nikad se nije dogodilo da situacija bude toliko teška da im preti zaplena trofeja osvojenih tokom bogate istorije!

Poslednja u nizu tužbi stigla je od Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“. Oni su dugovanje Partizana prebacili na izvršitelje, koji će pokušati da naplate to potraživanje.


Situacija u najtrofejnijem srpskom klubu svih vremena je toliko loša da nemaju novac ni za putovanje na utakmicu u Split, a kamoli za bilo šta drugo.

 

foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

- Šta više da popisuju?! Pa nama je sve odavno popisano. Ponudili smo im i pehar Lige šampiona da popišu. On je neprocenjive vrednosti, neka lepo i to popišu - ogorčena je Tatjana Rakas, direktor Partizana.


Nastavila je u dahu da priča:


- Odneli su nam neki stari frižider, u kom rashlađujemo sok i vodu za delegate, sudije... Vredi možda 1.000-2.000 dinara. Taman fino što su nam odneli da ga se rešimo, ionako je jedva i radio.


Tu nije kraj:


- Prošle godine su došli da nam uzmu teretanu! Ej, teretanu! U policiji se ljudi čude kad vide šta nam se radi, ne mogu ni oni da poveruju.


Dakle, sve što je moglo da se stavi na spisak za konfiskaciju je stavljeno...


- Nije, zaboravili su nešto - da iznesu vodu iz bazena. Evo, pozivam ih da dođu i da nam odnesu vodu.

 

Tatjana Rakas
Tatjana Rakasfoto: Privatna arhiva


Poruka za kraj, više nego glasna i jasna.


- Sram ih više sve bilo! Je l‘ cilj da se ugasi vaterpolo klub Partizan? Nema problema, na dobrom ste putu da ugasite šesti najtrofejniji klub na svetu u svim sportovima. Da ostavite 350 dece na ulici, da ugasite klub koji je jedan od simbola ovdašnjeg sporta... - zaključila je Rakasova.

 

 

Bili su strpljivi
DUG GRADSKOJ ČISTOĆI 4,7 MILIONA

 

Kako saznajemo, dug Partizana prema „Gradskoj čistoći“ iznosi oko 4,7 miliona dinara bez kamata (tačnije, 4.697.000 dinara). Ovo javno preduzeće je pet godina čekalo crno-bele da izmire bar deo dugovanja, ali do toga nije došlo. Nisu ispoštovana poravnanja duga potpisana 2014. i 2016. godine. Tako za pet godina nije isplaćeno gotovo ništa od dugovanja, pa su u „Gradskoj čistoći“ morali da ovaj slučaj prebace na izvršitelje.


Miloš Bjelinić/Kurir sport

Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC, Privatna arhiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...