PRKOSI HULIGANIMA U HRVATSKOJ! Ratni veteran na Paradi ponosa nosio majicu vaterpoliste Zvezde! Zoran Erceg poručio: Mi imamo problem sa sobom! (FOTO)
Foto: Pritnscreen

HRVATSKA BRUJI

PRKOSI HULIGANIMA U HRVATSKOJ! Ratni veteran na Paradi ponosa nosio majicu vaterpoliste Zvezde! Zoran Erceg poručio: Mi imamo problem sa sobom! (FOTO)

Ostali sportovi -

U Splitu je bez incidenata održana 9. Parada ponosa, a među učesnicima, kojih je bilo najviše do sada, bio je i hrvatski učesnik rata Zoran Erceg, koji je na sebi imao crvenu majicu Vaterpolo kluba Crvene zvezde i u rukama transparent na kojem je kombinacijom ćirilice i latinice ispisano “Nije lako biti različit”..

Erceg je rekao da kao građanin Splita ima građansku dužnost da podrži ljude kojima su ugrožena ljudska prava, jer su i njemu kao invalidu ugrožena u nekom drugom delu ljudska prava, prenosi Dalmacija danas.

"Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, deca bez roditeljskog staranja...", naveo je on.

Ovo je, kako je Erceg rekao, majica momka koji je bežeći od splitskih huligana skočio u more.

"Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub", rekao je Erceg. Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u februaru u Splitu, uoči utakmice Jadranske lige.

Splitski ratni veteran Zoran Erceg poznat je po brojnim akcijama i istupima, od kojih je poslednji bio prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, gde je vikao parole protiv prvog hrvatskog predsednika zbog čega je fizički napadnut, a potom i pritvoren, prenela je Dalmacija danas.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track