DELFINI POBEDOM POČELI BORBU ZA OLIMPIJSKU VIZU: Gromovi pucali sa neba, pa iz bazena! Srpski vaterpolisti posle nevremena razbili Australiju na Tašu
Foto: Starsport©

FINALNI TURNIR svetskE ligE

DELFINI POBEDOM POČELI BORBU ZA OLIMPIJSKU VIZU: Gromovi pucali sa neba, pa iz bazena! Srpski vaterpolisti posle nevremena razbili Australiju na Tašu

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Australiju 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0) u meču prvog kola Grupe A finalnog turnira Svetske lige na bazenu SC "Tašmajdan" u Beogradu.

1 / 29 Foto: Starsport©

Utakmica je posle prve četvrtine prekinuta na sat vremena. I do tada se igralo po kiši, ali kada je počela grmljavina, po pravilima, igra je morala da se zaustavi. Obe reprezentacije su želele da se meč nastavi, što se i dogodilo čim su se stvorili uslovi.

Srbija je loše počela meč, pa su gosti posle tri minuta vodili 3:0. "Delfini" su se tada probudili i pre prekida uspeli da priđu na 4:5.

Prekid je prijao izabranicima selektora Dejana Savića, jer su u po povratku u bazen drugu četvrtinu dobili rezultatom 3:0 i napravili preokret. Ukupno, napravili su seriju 5:0 i početkom treće deonice stigli do 8:5. U nastavku su uspeli da steknu i "plus pet" (11:6) i meč rutinski privedu kraju do konačnih 12:8.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su po dva postigli Filip Filipović i Strahinja Mitrović. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nemanja Vico i Milan Aleksić.

U ekipi Australije po dva gola postigli su Ričard Kempbel, Nejtan Pauer i Ris Hauden. Po jedan pogodak postigli su Džordž Ford i Aron Janger.

Srbija u drugom kolu u sredu u 21.00 igra derbi Grupe A sa Hrvatskom, dok se Australija od 19.15 sastaje sa Kazahstanom.

U prvom kolu Hrvatska je danas delomirala Kazahstan 20:4.

Tako je završen prvi dan finalnog turnira Svetske lige, čiji će pobednik obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Četvrta četvrtina:

KRAJ 12:8!

5. minut - 12:8 - Prvi gol u poslednjoj deonici. Prlainović trećim golom otklanja sve dileme.

Treća četvrtina:

8. minut - 11:8 - Austrlijanci u dva uzastopna napada koriste igrača više, ovaj put preko Kembela, i prilaze na tri gola.

7. minut - 11:7 - Ris je strelac. Drugi gol "kengura" u drugom poluvremenu.

6. minut - 11:6 - Prlainović vezuje dva pogotka.

5. minut - 10:6 - I Prilainović se upisao u strelce.

4. minut - 9:6 - Aleksić vraća Srbiji "plus tri".

3. minut - 8:6 - Janger snažnim udarcem u poslednjoj sekundi materijalizuje igrača više.

1. minut - 8:5 - Kakva kontra i sjajan gol Mitrovića - lobom.

foto: Starsport©

Druga četvrtina:

8. minut - 7:5 - Lep gol Rašovića za "plus dva".

Kiša i dalje pada, ali nema grmljavine, što je jedino važno da bi, po propisima, moglo da se igra.

4. minut - 6:5 - Preokret! Stefan Mitrović! Još jednom srpski vaterpolisti koriste igrača više. Prvo vođstvo naše reprezentacije.

3. minut - 5:5 - Vico za izjednačenje! "Delfini" koriste drugu situaciju sa igračem više u ovoj deonici.

Prekid zbog nevremena

Zbog jake kiše i grmljavine utakmica je prekinuta. Igrači su gotovo sat vremena proveli u zatvrenom bazenu, nakon čega je uz saglasnost obe ekipe doneta odluka da se duel nastavi.

foto: Starsport©

Prva četvrtina:

8. minut - 4:5 - Bomba Mandića za kraj

8. minut - 3:5 - Pauer, još jednom, pošto je Serbija promašila napad za izjednačenje

7.minut - 3:4 - Filipović je pogodio peterac

4. minut - 2:4 - Pauer vraća Australiji dva gola prednosti.

3. minut - 2:3 - Dva brza gola Srbije. Ćuk je tukao snažno pod prečku.

3. minut - 1:3 - Filipović promašuje peterac, ali se ubrzo zatim iskupio golom.

Sa tribina se ori: "Srbija, Srbija"...

foto: Starsport©

3. minut - 0:3 - Očajan start "delfina" - i Kembel im trese mrežu.

2. minut - 0:2 - Peterac za goste. Holden je bio siguran izvođač.

2. minut - 0:1 - Ford je prvi strelac na utakmici.

1. minut - Utakmica je počela.

U sredu je na programu veliki derbi, kada će se sastati Srbija i Hrvatska, dok će u četvrtak protivnik izabranicima Dejana Savića biti Kazahstan, koji je u prvom meču izgubio od Hrvatske (20:4).

U Grupi A takmiče se Mađarska, Japan, Kanada i Španija, a u prvom meču Kanada je iznenadila Mađarsku 10:9, dok je Španija savladala Japan (18:10).

Sve utakmice igraju se na plivalištu na Tašmajdanu, a pobednik će ostvariti olimpijsku vizu za Tokio 2020. godine. Takođe, prvi put u istoriji vaterpola koristiće se VAR tehnologija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track