STRAH ME PROPASTI SRPSKOG VATERPOLA! Hrvatska je favorit za zlato na EP: Andrija Prlainović otvorio dušu Hrvatima
Foto: @starsport

PRAVO U METU

STRAH ME PROPASTI SRPSKOG VATERPOLA! Hrvatska je favorit za zlato na EP: Andrija Prlainović otvorio dušu Hrvatima

Ostali sportovi -

Iako je ceo vaterpolo svet očekivao "klasik" Srbije i Hrvatske, Španija ih je ukratila za to zadovoljstvo.

Danas je na programu polufinale Evropskog prvenstva u vaterpolu, a u njemu prvi put posle 1999. godine neće biti Srbije. Naši će vaterpolisti igrati za plasman od petog mesta, a prvi rival im je Grčka.

Sa druge strane, za finale šampionata u Budimpešti Španija, koja je srpske delfine izbacila iz borbe za medalju, odmeravaće snage sa Hrvatskom.

Jedan od najiskusnijih vaterpolista naše zemlje dao je zanimljiv intervju našim zapadnim komšijama gde je, kako on to zna, pogodio pravo u metu.

Prlainović je rekao kako mu je žao što se neće igrati "klasik".

"Žao mi je što neću još jednom zaigrati na ovako divnom bazenu pred velikim brojem ljudi koji obožavaju i razumeju vaterpolo. Najviše mi je žao što neću biti u prilici da igram finale protiv Mađarske u hramu vaterpola. Za tim najviše žalim. Hrvatska je prvi favorit za zlato, ali Španija, Mađarska i Crna Gora su u Budimpešti pokazali puno i biće jako zanimljiva borba za titulu", rekao je Prlainović za Index.hr i otkrio za koga će navijati na ovom šampionatu.

"Ne znam hoće li neko iznenaditi, ali uvek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Prvo, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. Ali ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju", iskren je Prlainović koji je prokomentarisao i stanje u srpskom klupskom vaterpolu, pre svega u Partizanu.

"Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti na bolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me je i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me je šta će biti posle OI u Parizu 2024. godine", rekao je Prlainović.

(Index)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja