Najnovije vesti

AMSTRONG OPET ŠOKIRAO: Dopingovao sam se od 21. godine!
Foto: Profimedia

a bio je veliki šampion

AMSTRONG OPET ŠOKIRAO: Dopingovao sam se od 21. godine!

Ostali sportovi

Američki biciklista Lens Armstrong je ušao u istoriju sporta kao jedini sportista kome je zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava oduzeto sedam najvećih šampionskih titula, onih sa "Tur de Fransa", na kom je slavio sedam puta zaredom.

Sada je odlučio da još jednom ispriča šokantnu životnu storiju i otkrio da je sa dopingom počeo kada je ima samo 21 godinu.

- Kada sam postao profesionalac, imao sam tada 21 godinu, počeo sam da se dopingujem kortizonom - priznao je Amerikanac.

Tako je živeo, trenirao i takmičio se četiri godine, a onda je otkrio novi "čudotvorni lek", hormon rasta, pa je prešao na njega.

- Sa hormonom rasta počeo sam da eksperimentišem 1996. godine. Pomislio sam tada: "Ako u mom telu postoji nešto dobro što bi trebalo da raste, neka to i radi. Na duge staze, takođe može biti da hormoni podstiču rast i nečeg lošeg".

Tako je i bilo. Iste godine Armstrong je objavio da boluje od raka testisa. Izlečio se i vratio na stazu. Glad za pobedama i rezultatima bila je jača od svega - nastavio je da uzima nedozvoljene supstance.

Njegov očuh Teri za takvo Lensovo ponašanje preuzeo je krivicu na sebe.

- Bez mene, Lens ne bi bio šampion kakav je danas. Tretirao sam ga kao životinju - otkriva on.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...