SVETOM ODJEKUJU SNAŽNE REČI SINA MIHAELA ŠUMAHERA: Tata za mene nikad nije bio najbolji vozač na svetu! VIDEO
Foto: Profimedia

OTVORENO PISMO

SVETOM ODJEKUJU SNAŽNE REČI SINA MIHAELA ŠUMAHERA: Tata za mene nikad nije bio najbolji vozač na svetu! VIDEO

Ostali sportovi -

Mik Šumaher, naslednik neprevaziđenog šampiona Formule 1, objasnio kakva je situacija u slavnoj porodici.

Naslednik čuvenog Mihaela Šumahera, o čijem stanju se ne zna gotovo ništa još od teške nesreće koju je doživeo na skijanju na kraju 2013. godine, napisao je otvoreno pismo o slavnom ocu.

foto: Profimedia

- On je na prvom mestu uvek bio moj otac. Lekcije i savete koje sam dobio od njega ne uzimam zdravo za gotovo. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili previše depresivan - napisao je Mik, koji je zajedno sa sestrom Đinom Marijom i majkom Korinom oduvek bio centar sveta za Miahela Šumahera.

- Veoma rano sam shvatio da hoću da budem vozač Formule 1, da budem šampion. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, sa osam sam se takmičio na nacionalnom niovu. Sa nekih 11, 12 godina znao sam da trkama hoću da se bavim profesionalno - pišđe MIk, koji nije dozvolio da ga poremeti breme slavnog prezimena.

- Koristio sam razna različita imena, trkao se inkognito kako bih dokazao da nisam "tatin sin". Ja sve razumem, moj otac je petostruki uazstopni šampion u Formuli 1 u godinama nakon mog rođenja. To je prilično neverovatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track