HRVATI PRISVAJAJU NIŠLIJU, A ON IH OSRAMOTIO NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Najdraže mi je kad sam vas pobedio pred 15.000 u Zagrebu!
Foto: AP

RUKOMET

HRVATI PRISVAJAJU NIŠLIJU, A ON IH OSRAMOTIO NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Najdraže mi je kad sam vas pobedio pred 15.000 u Zagrebu!

Ostali sportovi -

Trofejni rukometaš Nikola Karabatić neće igrati na Svetskom prvenstvu u Egiptu, ali je komentarisao predstojeće takmičenje, a o njegovom kemanteru bruju region.

Kao gost na HRT, Karabatić nije oklevao pa je istakao da mu je trijumf upravo nad Hrvatima najdraži u karijeri.

"Najdraža titula mi je ona na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj", iskreno je uz osmeh odgovorio Nikola Karabatić gostujući na hrvatskoj televiziji.

"Mama i tata su bili tada u publici, gledali su s tribina utakmicu. To je trenutak moje karijere koji nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene... Ma, nikad to neću zaboraviti", zaključio je Karabatić.

Nikola Karabatić
foto: EPA/OLE MARTIN WOLD

Karabatić je rođen u Nišu, majka mu je Srpkinja i otac mu je Hrvat, a oboje su se bavili rukometom.

Pošto je otac Branko dobio posao u Francuskoj, cela porodica se preselila na Zapad, a na kraju su braća Nikola i Luka odlučili da igraju za "trikolore".

"Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije", pričao je Karabatić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track