SRBIJA BEZ SELEKTORA! Slobodanu Kovaču uručen otkaz
Foto: EPA/YOAN VALAT

razlaz

SRBIJA BEZ SELEKTORA! Slobodanu Kovaču uručen otkaz

Ostali sportovi -

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša Srbije, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije je na svojoj redovnoj sednici donelo odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom reprezentacije Slobodanom Kovačem.

Predsedništvo je izrazilo zahvalnost Kovaču na dosadašnjem radu i rezultatima i želi mu uspeh u daljoj trenerskoj karijeri.

Slobodan Kovač je nasledio Nikolu Grbića na mestu prvog trenera muške seniorske reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine, samo deset dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će, u svom debiju na mestu šefa stručnog štaba najboljih srpskih odbojkaša, osvojiti zlato.

Nakon toga, međutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu. Zbog pandemije koronavirusa, to je bilo jedino takmičenje za našu najbolju selekciju u 2020. Ove godine, naša reprezentacija je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija zauzeto je šesto mesto, dok je Evropsko prvenstvo naš tim završio kao četvrti.

Na sednici je doneta odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima naših mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track