RAMPA ZA BOKSERE LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Odbili poslušnost, pa nisu mogli dalje od Končulja! Evo šta im je tražila srpska policija
Foto: Kurir, Profimedia

učešće na SP pod znakom pitanja

RAMPA ZA BOKSERE LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Odbili poslušnost, pa nisu mogli dalje od Končulja! Evo šta im je tražila srpska policija

Ostali sportovi -

Članovima reprezentacije tzv. Kosova u boksu nije dozvoljen ulazak na teritoriju Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu u amaterskom boksu koje počinje 24. oktobra.

Kako javlja koha.net od kosovske delegacije zatraženo je da uniforme sa kosovskim obeležjima ostave na administrativnom prelazu, kao uslov za ulazak u centralnu Srbiju, što oni nisu privatili.

"Noćas oko 1 sat krenuli smo za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila u Končulju i nije nam dozvolila da odemo tamo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. U njima piše BFK, a nama su rekli da ih ostavimo tu na prelazu i možemo da nastavimo. Ali kako smo se dogovorili sa AIBA-om, da učestvujemo samo sa oznakama Kosova, to nismo prihvatili", rekao je generalni sekretar Bokserske federacije Kosova Ljatif Demoli.

Dodao je da su u kontaktu sa kancelarijom AIBA i čekaju odgovor.

Tzv. Kosovo je prijavilo tri boksera za učešće na Svetskom kupu.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja