BOROVČANIN RASKRINKAO TZV. KOSOVO: Bokseri LAŽNE DRŽAVE se nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo!
Foto: Printskrin

objasnio

BOROVČANIN RASKRINKAO TZV. KOSOVO: Bokseri LAŽNE DRŽAVE se nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo!

Ostali sportovi -

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovačanin, otkrio je da se bokseri lažne države Kosovo nisu ni prijavili za učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Borovčanin je odbacio navode o zabrani ulaska boksera tzv. Kosova u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".

"Tome u sportu nema mesta. Tzv. Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu tzv. Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi", rekao je Borovčanin, prenose beogradski mediji pozivajući se na "Tanjug".

Borovačanin je istakao da je ponosan što je Srbija domaćin SP.

"Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo dogadaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji", istakao je prvi čovek BSS.

Mnistarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito sprečen da udje u centralni deo Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track