SULUDO! Plivačica se DAVILA, a spasioci BEZ REAKCIJE! Zbog neverovatnog pravila nisu smeli da uđu u bazen! (FOTO)
Foto: AP

STRAŠNO

SULUDO! Plivačica se DAVILA, a spasioci BEZ REAKCIJE! Zbog neverovatnog pravila nisu smeli da uđu u bazen! (FOTO)

Ostali sportovi -

Kada se američka plivačica Anita Alvarez davila tokom takmičenja na SP u Budimpešti, spasioci na bazenu nisu pravovremeno reagovali.

Anita Alvarez (25) je u finalu slobodnog solo programa u sredu potonula na dno bazena, a usledila je brza reakcija trenera američke selekcije.

Andrea Fuentes je uskočila u bazen, zaronila i maltene sa dna kupališta izvukla onesvešćenu takmičarku.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća", rekla je Andrea Fuentes za špansku "Marku".

Anita Alvarez
foto: Profimedia

Ono što je posebno naišlo na osudu javnosti jeste kasna reakcija spasioca na bazenu, a povodom ovog slučaja oglasila se Međunarodna plivačka federacija (FINA) i saopštila je da će preispitati važeće propise koji plivače mogu da koštaju života.

Naime, jedno, pomalo sudulo pravilo glasi - spasilac ne sme da reaguje dok mu sudija ne da znak.

Anita Alvarez
foto: Profimedia

Međunarodnoj plivačkoj federaciji je ovaj nemili događaj ukazao na manjkavosti ovog pravila, zbog čega sada razmatraju da ga izmene.

Reč je o ograničenju uvedenom da bi se izbegli prekidi takmičarskih programa "u slučaju eventualnog nesporazuma", objasnila je direktorka Svetske zdravstvene službe Bela Merkeli.

"Nakon što je trener skočio u bazen, spasioci, videvši situaciju, više nisu čekali signal sudija i intervenisali su", dodaje on.

Anita Alvarez
foto: AP

(Kurir sport)

Bonus video:

00:31

STRAVIČNA SCENA! Plivačica OSTALA BEZ SVESTI, završila na dnu bazena, SPASIOCI NISU REAGOVALI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track