OSETILA SAM DA NJEGOV PRST TAMO GDE NE BI TREBALO DA IDE! Stravični detalji ZLOSTAVLJANJA, poznata sportistkinja ŠOKIRALA SVET
Foto: Joshua Blanchard / Getty images / Profimedia

strašno

OSETILA SAM DA NJEGOV PRST TAMO GDE NE BI TREBALO DA IDE! Stravični detalji ZLOSTAVLJANJA, poznata sportistkinja ŠOKIRALA SVET

Ostali sportovi -

Bivša američka atletičarka Kara Gušer objavila je autobiografiju koja se zove "Najveća trka" i u njoj je ispričala stravične detalje zlostavljanja koje je pretrpela od strane trenera Alberta Salazara.

Ona je svog trenera optužila za seksualno zlostavljanje pre nekoliko godina, a sada je iznela jezive detalje tog užasnog čina.

"Alberto je bio tako moćan i niko drugi ništa nije dovodio u pitanje. A Najk je najveća marka sportske opreme na svetu, poveravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere", rekla je Gušer, a onda otkrila da se zlostavljanje događalo tokom "masaža" koje je Salazar radio:

"Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizovana ne znajući šta da kažem ni kako da prihvatim to što mi se događa. Poslednji put kad sam osetila da njegov prst ide tamo gde ne bi trebao da ide, osećala sam se tako nelagodno da sam napustila Projekat Oregon i nikada nisam govorila o tome. Nisam ovo napisala da dignem u vazduh industriju i osramotim puno ljudi. Osećam da bi moglo biti bolje za sedeću generaciju", zaključila je bivša atletičarka.

Inače, Gušer je osvajačica dva svetka i olimpijska srebra na 10.000 metara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track