Najnovije vesti

SRBIN IZ BANJALUKE SPASAO ŽIVOT ALBANKI! Bez razmišljanja skočio da pomogne: Kada sam video da je počela da diše...
Foto: IJF, Facebook

DRAMA NA TAKMIČENJU

SRBIN IZ BANJALUKE SPASAO ŽIVOT ALBANKI! Bez razmišljanja skočio da pomogne: Kada sam video da je počela da diše...

Ostali sportovi
11:54h

Dramatične scene viđene su na takmičenju u džudou

Na Balkanskom prvenstvu za juniore u ovom sportu koje se održava u Cazinu, sudija Mladen Vuković iz Banjaluke, spasao je život takmičarki iz Albanije, Erisi Brahimaj (18).

Portal "Srpskainfo" prenosi da je takmičarka ostala bez daha jer nije na vreme predala meč protivnici iz Rumunije.

Zbog toga je moglo da dođe do tragedije, ali srećom, Vuković je bio blizu, a ostao je dovoljno miran da zna šta je potrebno da uradi.

Vuković
Vukovićfoto: Facebook/MUP Srpske

Sve se odigralo izuzetno brzo, a Vuković, koji je inači i komandir u Policijskoj akademiji u MUP Republike Srpske, ali i trener u džudo klubu Borac, spasao je život mladoj devojci.

"Video sam da ne daje znakove života i bio sam svestan da bi sve moglo da se završi kobno ako ne reagujem hitno. Uradio sam reanimaciju i masažu srca i ne mogu da vam opišem kakvo olakšanje sam osetio kada sam video da postaje svesna i da je počela da diše. Ne možete ni da zamislite taj osećaj, zahvalio sam se Bogu što se sve završilo kako treba", rekao je Vuković za "Srpskainfo".

Behrimaj (levo)
Behrimaj (levo)foto: IJF

Verovali ili ne, ovo je drugi put da je on na ovakav način ispao heroj, pošto je 2013. godine spasao ženu koja je skočila u Vrbas. Vuković je tada skočio za njom i uspeo da joj pomogne.

Naravno, ovaj potez sa Balkanskog prvenstva neće ostati nezapažen pa će biti predložen za fer – plej nagradu, potvrdili su organizatori takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track