Najnovije vesti

ZA VIKEND SPAVAO SA 33 STJUARDESE, PA VOZIO TRKU ŽIVOTA! Preminuo u snu kada je imao 45 godina, njegova priča je NEPONOVLJIVA!
Foto: GP Library Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

LEGENDA

ZA VIKEND SPAVAO SA 33 STJUARDESE, PA VOZIO TRKU ŽIVOTA! Preminuo u snu kada je imao 45 godina, njegova priča je NEPONOVLJIVA!

Ostali sportovi
07:48h

Bio je poznat kao veliki zavodnik i čovek koji je spavao sa preko 5.000 žena...

Džejms Hant je agresivno prolazio kroz najzahtevnije staze, a to može da se kaže i za njegov život.

Mnogo je priča koje su dokaz da slava i novac ne dođu uvek na pravo mesto, a jedna iz 1976. godine govori o načinu na koji je živeo.

Za titulu šampiona Formule 1 te godine Hant se borio protiv Nikija Laude.

Pred odlučujuću trku u Tokiju, Lauda se pripremao kako se to i moglo očekivati, ali je zato Hant potvrdio sve priče koje su o njemu pričane tokom karijere.

Pproveo je dve nedelje u hotelu u Tokiju tako što bi koristio svaku priliku da odvede u krevet stjuardesu Britiš ervejza.

Džejms Hant, Formula 1
foto: GP Library Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Bio je to hotel u kome su se stjuardese odmarale između dva leta. Hant bi ih upoznavao dok su se prijavljivale. Silazio je obučen samo u donjem vešu i odvodio u svoju sobu. Ukupno je spavao sa 33 stjuardese i sa ko zna koliko još obožateljki iz Japana.

Prema nepotvrđenim pričama, spavao je sa više od 5.000 žena tokom života.

"Svako jutro su dolazile nove žene. Džejms bi samo sišao iz sobe, na sebi je imao samo šorts i hodao je potpuno bos. Predstavio se ko je, samo bi ih uhvatio za ruku i odveo u sobu na zabavu. Ovo se dešavalo svaki dan i noć", rekao je nekadašnji šef Meklarena Alastir Koldvel.

Niko ko je gledao Hanta te nedelje 1976. ne bi poverovao da se priprema za trku svog života. Na stazi se ponašao toliko bizarno da je u jednom trenutku spustio kombinezon i vršio nuždu pred očima publike na tribini.

Nakon toga seo je u svoj Meklaren-Ford i započeo trku. Završio je drugi iza Marija Andretija, njegov najveći rival Niki Lauda je bio treći i Hant je postao šampion sveta.

Legendarni vozač svet je napustio 1993. godine kad je preminuo u snu u 45. godini života. Bio je poznat po svom neverovatno agresivnom stilu vožnje, no ostao je upamćen kao još veći zavodnik, pa je Koldvel za njega govorio:

"On je mogao da pronađe akciju čak i kad nikog nema na putu tokom kišne nedeljne noći".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track