BEZBEDNI: Srpski odbojkaši bili u avionu u trenutku masakra u Istanbulu
Foto: Fonet

Put teherana nastavljaju u sredu

BEZBEDNI: Srpski odbojkaši bili u avionu u trenutku masakra u Istanbulu

Ostali sportovi -

Muška seniorska reprezentacija Srbije bila je u avionu na putu za istanbulski aerodrom "Ataturk" kada se dogodio masakr.

"Orlovi" su u Istanbul sleteli večeras u 22.05, nedugo posle terorističkog napada.

Srpski odbojkaši su potpuno bezbedni i još uvek nisu izašli iz aviona kojim su doleteli iz Beograda.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Lasla Lukača, tim menadžera Srbije, reprezentativcima je saopšteno da su otkazani svi letovi iz Istanbula, pa će prenoćiti u tom gradu, a put Teherana krenuti u sredu.

"Kompletna reprezentacija je u avionu. Moramo da ostanemo ovde dok se kompletna situacija ne sredi. Ne znamo kada ćemo nastaviti za Teheran", rekao je Lukač za RTS i dodao:

"Kada je trebalo ida izađemo iz aviona kapetan nas je vratio. Tada smo saznali o čemu se radi. Sada pratimo sve šta se dešava".

Tim menadžer reprezentacije podsetio je i na prethodne nedaće tokom ovog puta.

"Zaista imamo problem sa ovim putom. Prvo smo vraćeni sa aerodroma u Beogradu zbog nevremena, sada ovaj problem u Istanbulu. Veoma čudan i težak put. Najvažnije je da su svi članovi ekspedicije dobro i u dobrom raspoloženju".

Dakle, "orlovi" ostaju u avionu da čekaju.

"Došao je jedan čovek iz naše ambasade i rekao da ćemo informacije o narednim koracima dobiti od njega", završio je priču Lukač.

Odbojkaši nisu u ponedeljak otuptovali za Teheran, jer je zbog nevremena u Beogradu bio otkazan let za Istanbul.

Srbija će u okviru III vikenda I divizije XXVII Svetske lige 2016. igrati u I grupi u Teheranu, od 1. – 3. jula sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track