(FOTO) SVETA SRBIJA: Treće sportsko Sabranje opravdalo sva očekivanja

Dvodnevna sportska manifestacija na Adi ciganliji potvrdila status manifestacije od posebnog značaja

(FOTO) SVETA SRBIJA: Treće sportsko Sabranje opravdalo sva očekivanja

Ostali sportovi -

Ovaj već tradicionalni događaj okupio je veoma značajna imena iz sveta kulture, sporta, obrazovanja, tj javnog života uopšte. Svoj doprinos su dali mnogi, od volontera kojih je bilo preko 150 do svih učesnika programa

BEOGRAD - Treće Sportsko Sabranje Svete Srbije uspešno je završeno i još se sležu utisci kako posetilaca tako i učesnika programa.

Mnogi od njih se javljaju telefonom i ostavljaju poruke mejlom i na društvenim mrežama gde slikom i rečju izražavaju zahvalnost i podršku Svetoj Srbiji i njenom radu, kaže Dimitrije Stikić, PR i projekt direktor Svete Srbije.

Ono što je zajedničko svima njima jeste osećaj zajedništva tj sabornosti čije su vrednosti upoznali ili obnovili na Sportskom Sabranju.

Tu na jednom mestu imali smo porodično okupljene čak četiri generacije, i za svakog od njih je bilo po nešto od sadržaja manifestacije nadasve zanimljivo što su govorila njihova nasmejana lica i dečija graja.

- Ovaj već tradicionalni događaj okupio je veoma značajna imena iz sveta kulture, sporta, obrazovanja, tj javnog života uopšte. Svoj doprinos su dali mnogi, od volontera kojih je bilo preko 150 do svih učesnika programa - kaže Stikić.

U subotu prvog dana na otvaranju manifestacije svojom muzikom pozvali su na Sportsko Sabranje: Alaksandra Radović i Sergej Ćetković. Takođe, priča o Nikoli Tesli čiji su život i delo bili inspiracija ovog Sabranja, započeta je 4d filmom kompanije ”Telekom Srbija”: ”Teslin vremeplov”, a nastavljena specijalnom epizodom arhivatora: Čvarkova, Boškića i Torbice iz ”Državnog posla” takođe posvećena Tesli.

Drugi dan započet je molitveno svetom liturgijom kojom je načalstvovao vikar Njegove svetosti episkop toplički Arsenije, sa sveštenstvom Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke uz predivno pojanje hora Bogoslovije ”Sveti Sava”.

Posle toga, svim okupljenima u ime domaćina, obratio se predsednik PSD ”Sveta Srbija” Dejan Tomašević, a gradski sekretar za sport Slavko Gak preneo je pozdrave gradonačlnika Siniše Malog i kazao da je ovogodišnje Sportsko Sabranje po svojoj posećenosti, programu i poruci koju šalje, potvrdilo svoj status manifestacije od posebnog značaja za našu prestonicu.

U 11 časova na bini je otpočeo kulturno-umetnički program sa citatima posvećenim Nikoli Tesli, a koje je govorio mladi glumac Predrag Peđa Vasić, poznat i kao mali Stanoje iz ”Montevidea”.

Program su vodili naši poznati glumci Andrija (Milošević) i Anđelka (Prpić), dok su se na bini smenjivali: umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Jelena Tomašević, Dečji hor Bilje Krstić, Slobodan Trkulja, Željko Vasić, Ivana Jordan, Neverne Bebe, dečiji hor ”Svetosavsko zvonce”, plesni studio Flaj, Fit kids, baletski studio Kopelija, AKUD Lola, KUD Novi Beograd, KUD Pasjanka sa Kosova i Metohije.

Posebnu poruku najmlađima sa bine je poslao i naš proslavljeni dečiji književnik i novinar Raša Popov, koji je kao specijalne poklone najboljim sportistima Svete Srbije podelio zmajeve.

Na oduševljenje najmlađih ljubitelja auto-sporta, u okviru programa obratio im se i naš proslavljeni automobilista i višestruki evropski šampion Dušan Duca Borković. Za vreme programa, svi posetioci su mogli da oprobaju svoje fizičke sposobnosti na nekoj od 40 sportskih stanica, ili da uživaju u pokaznim vežbama jedinice specijalnih namena Vojske Srbije ”Kobre”.

Takođe, uz stručnu asistenciju pripadnika specijalnih jedinica MUP-a ”Saj” moglu su da se odvaže i na penjanje uz veštačku stenu.Da gosti manifestacije ne budu gladni pobrinula se Vojska Srbije koja je spremila vojnički pasulj.

U 15 časova počeo je centralni sportski događaj, teniski meč između Đorđa Đokovića i Nenada Zimonjića.

Glavni sudija meča bio je selektor teniske reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović.

Posebni gosti ovogodišnjeg Sabranja bila su deca iz mesta Pasjane na Kosovu i Metohiji.

Medijski pokrovitelji bili su : Adria medija Grupa i RTV ”Studio B” koji je realizovao direktan prenos Sportskog Sabranja.

Kao i svake godine do sad, Sportsko Sabranje je imalo i humanitarni karakter.

Ovog puta svojim dobrovoljnim prilozima ili kupovinom soda vode posetioci manifestacije su pomogli rad udruženja ”Vera, nada, ljubav” koje okuplja osobe sa invaliditetom i bez invaliditeta u okviru koje funkcioniše još i inkluzivni mešoviti hor ”ISON”, fondacija ”Filipus”, konjički klub kao i socijalna zadruga ”Sodara Filipus”, u kojoj osobe sa invaliditetom proizvode i prodaju sodu vodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track